Контактные данные

ЖІНКА – ЦЕ ОСВЯЧЕНА НАДІЯ, ЖІНКА ЗУПИНЯЄ ЩАСТЯ МИТЬ…

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №107 від 15.12.2018
  
Жінка…Чарівне, ніжне створіння. Про неї співають пісні, складають вірші. Її вивчають, але при цьому вона все рівно завжди залишається загадкою. Природа наділила жінку особливою силою. Ця сила незрима, тонка та лагідна, але водночас велика та стихійна. Жінка є уособленням всього прекрасного, що ми зараз маємо. Майже всі культурні надбання людства були створені через жінку та за участі жінки, бо вона надихає чоловіка на прекрасні, благородні та мужні вчинки, допомагаючи йому розкритися та розвиватися самому.

Протягом ХХ століття здійснилося багато кардинальних змін в суспільстві, змінилася також роль жінки – вона здобула більше свободи для реалізації себе в творчості, в праці, в науці. Тож сьогодні ми пізнаємо нових, сильних, благородних та прекрасних жінок ІІІ тисячоліття!

8 грудня в Дніпровському академічному театрі драми і комедії за підтримки Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» пройшла ХІ Церемонія нагородження Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття»!

Урочистий захід з червоною доріжкою, вечірніми сукнями та яскравою концертною програмою на честь прекрасної статі став однією з головних подій у соціально-культурному житті України.

Незмінними ведучими церемонії були народні артисти України Василь Ілащук і Олексій Богданович. А нагороди жінки отримували з рук відомих чоловіків: народного артиста України, композитора Олександра Злотника, народного артиста України Володимира Горянського, легенди українського футболу Владислава Ващука, народного художника України Олега Пінчука, відомого українського парфумера Богдана Зубченка, головного лікаря Дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергія Риженка та багатьох інших.

«Жінка ІІІ тисячоліття» - це нагорода, що вручається щорічно з 2006 року українським жінкам, які зробили значний внесок у певну галузь та реалізовувались у різноманітних сферах діяльності у чотирьох категоріях: «Знакова постать», «Рейтинг», «Перспектива» та «Надія України».

За весь час премію отримали близько 400 відомих українських жінок: Ада Роговцева, Катерина Амосова, Оксана Байрак, Ганна Безсонова, Оксана Забужко, Руслана Лижичко, Алла Мазур, Ніна Матвієнко, Лілія Подкопаєва, Наталя та Ольга Сумські, Юлія Литвиненко, Тетяна Дугельна, Марина Порошенко, Оксана Петровська та багато інших.

Ну а цього року до спільноти Жінок ІІІ тисячоліття долучилася Галина Вікторівна Шаламова, голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» і голова БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова». Нагороду Галині Вікторівні у номінації «Рейтинг» вручив сучасний український скульптор, майстер бронзової скульптури та арт-інсталяцій Олег Пінчук.

- Хочу висловити щиру подяку тим, хто номінував мене на отримання цієї нагороди, а також своєму колективу, з яким ми разом ставили цілі і досягали їх, долаючи всі перешкоди на своєму шляху, - зазначила Галина Шаламова. - Будь-яка нагорода зобов’язує до подальших дій, а тим паче така висока... Тож тепер я маю зі ще більшою відданістю, старанністю виконувати покладені на мої плечі завдання, щоб всіма своїми діями відповідати високому званню Жінки ІІІ тисячоліття!

Кожна переможниця отримала найвищу відзнаку – статуетку роботи народного художника України Володимира Шолудька. Вона символізує силу, витонченість, підкреслену суворість і зворушливу тендітність – риси Сучасної Жінки. Рука витонченої фігурки символічно перетворюється на крило, нагадуючи про покликання жінки оберігати й захищати, дарувати тепло й відводити негаразди. Образ завершує пальмова гілка – символ миру та перемоги, яких без участі жінки досягти неможливо.  
- Ця церемонія унікальна. Учасниць ми відбирали цілий рік, і в цей раз ми нагороджуємо гідних жінок. Ми не нагороджуємо за категоріями, адже на наші плечі випадає багато випробувань і всі ми сильні, - зазначила президент міжнародної організації «Жінка третього тисячоліття» і організатор проекту Лідія Лісімова.

Для присутніх гостей і учасників дійства підготували велику концертну програму: виступали гурти «Нумер 482» та LUIKU, народний артист України Олексій Горбунов з гуртом «Грусть пилота», заслужений артист України Олег Шак, всесвітньо відомий скрипаль-віртуоз з Канади Василь Попадюк, співачка і одночасно номінант ІНДІРА, Василь Лазарович та гурт «Друга ріка».

Тож, урочистий захід вкотре продемонстрував, що кожна жінка - це унікальне поєднання зовнішньої беззахисності і великої внутрішньої сили.

Вже одинадцятий рік поспіль цей проект втілює благородну місію, даючи високу громадську оцінку досягненням жінок та спонукаючи їх розкривати свій потенціал і прагнути нових звершень. Кожна жінка має повірити у власні можливості, розвивати свій потенціал, реалізовуватись у різноманітних сферах діяльності. 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©