Контактные данные

ЗБИРАЄМО ВИПЛЕКАНИЙ ДОРОГОЦІННИЙ СКАРБ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №134 від 22.06.2019 

У той час, як певна частина українців намагається встигнути раціонально використати відпустку та досхочу позасмагати на пляжах, покупатися в ріках, озерах і морях, для трударів землі літо – це період активної роботи. Чи є важливіша пора для хліборобів, ніж жнива?

Як зазначає Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА, під урожай поточного року по всіх категоріях господарств  посіяно: 830,2 тис. га ярих культур (97% до запланованого), з них зернових і зернобобових – 234,5 тис.га (94%), у тому числі: кукурудзу на зерно –  35,6 тис. га (91%). Соняшник посіяно на площі 529,2 (104%).

Зараз же запорізькі хлібороби розпочинають збирання ранніх зернових, зернобобових та технічних культур. В перших рядах – і ДСГП «Агроцентр» АТ «Михайлівський райагропостач», чия техніка вже вийшла в поле під керівництвом досвідчених комбайнерів Олександра і Пилипа Антюфєєвих, Олександра Костікова, Михайла Назаренка та Олега Пересипкіна! В поті чола працюють вони на залитих золотим колоссям полях, невтомно збираючи зернові.

- Жнива – це відповідальна пора, де за короткий термін необхідно встигнути провести весь комплекс робіт на своїх полях та на полях підприємств-партнерів, - говорить голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галина Вікторівна Шаламова. – Саме цей короткий місяць визначає весь наш подальший рік.  І кожна збиральна кампанія щороку стає все інтенсивнішою у зв’язку зі збільшенням посівних площ, тож кожен працівник відчуває ту відповідальність, яку він несе на своїй ділянці. У нашому колективі вже пройшли традиційні збори, коли ми напередодні збиральної кампанії обговорюємо основні цілі, ставимо завдання і налаштовуємося на командну роботу, щоб максимально ефективно відпрацювати період збирання врожаю.

У поточному році по всіх категоріях господарств області належить зібрати ранні зернові на площі 917,1 тис. га, з них: озимих зернових – 728,8 тис. га, в тому числі: пшениці – 661,5 тис. га, ячменю – 66,5 тис. га, ранніх ярих зернових і зернобобових - 188,3  тис. га. Крім цього,  планується зібрати озимого і ярого ріпаку з площі 70,48 тис. га.

Наразі рівень технічної готовності тракторів та зернозбиральних комбайнів ДСГП «Агроцентр» АТ «Михайлівський райагропостач» становить 100%. Середнє навантаження на один комбайн при збиранні зернових складе понад 900 га.

За попередніми розрахунками валовий збір зерна в області прогнозується на рівні 2,5 млн тонн.

А зараз… прийшов час збирати вирощений, виплеканий та дорогоцінний скарб – золоте колосся. Хай радує воно щедрим урожаєм на радість хліборобам, на благо розквіту нашого краю та піднесення добробуту всього українського народу!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©