Контактные данные

ЯК ЗАПОРІЖЖЯ ВІДЗНАЧИЛО ПОКРОВСЬКИЙ ЯРМАРОК НА МИХАЙЛІВСЬКОМУ ПОДВІР’Ї

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №46 від 12.10.2017
 7 жовтня в Запоріжжі урочисто відкрили Покровський ярмарок, який щороку проходить для відродження національних традицій, їх розвитку та формування інтересу до історичного минулого Запорізького краю.

Під пішохідним мостом на зеленій зоні, що розділяє Набережну магістраль, розташувалася головна сцена. Святкову атмосферу для городян і гостей міста створило театралізоване дійство, яке дало старт ярмарку. В честь відкриття в небо випустили близько сотні повітряних куль і вистрілили з козацької гармати.

В рамках проведення ярмарку працював ряд розважальних та кулінарних локацій. Цього року організатори поставили новий кулінарний рекорд: виготовили 4 тисячі порцій голубців. Спробувати рекордну страву змогли всі бажаючі.

Городян привітали зі святом представники міської та обласної влади, які після урочистого відкриття обійшли всі представлені подвір’я. У ярмарку взяли участь всі райони міста і практично всієї області. Було представлено понад 350 торговельних підприємств. Учасників цього року було на 20-30% більше, ніж минулого. На Набережній магістралі розмістилися близько 200 машин з сільгосппродукцією від фермерів із Запорізької області.

Кожне подвір’я мало свою родзинку, кожне хотіло представити себе якомога краще. Не відставало (а навіть і випереджало) й Михайлівське. Галина Вікторівна Шаламова, голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач», колектив підприємства, Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова та все Михайлівське подвір’я зустріли шановних гостей, традиційну комісію у складі депутата Верховної ради України Ігоря Андрійовича Артюшенка, голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Івановича Бриля та першого заступника голови обласної ради Єгора Олександровича Семенкова, які обходили презентовані на Покровському ярмарку райони.

- Наш край є однією з ланок, одним із сильних пагонів Запорізької області, адже михайлівські трударі в усі пори року займаються вирощуванням та переробкою сільськогосподарських культур, тваринництвом, не відстає і харчова промисловість, - познайомила гостей з Михайлівщиною Олександра Калініченко.

І за українською народною традицією гостей зустріли хлібом, спеченим з борошна власного помолу, й сіллю, які разом символізують духовну єдність та глибоку пошану! Галина Вікторівна зазначила, що за рік наш район став ще багатшим, адже невтомно трудився:

Ячмінь, жито і пшениця,
З якої спечена духмяна паляниця,
Ріпак, горох і соняшник, і кукурудза
У нас врожайні, лиш погляньте, друзі!
Проходьте, почастуємо Вас солодко і
щедро,

Адже Михайлівщина славиться і медом!
А ще в нас овочі і фрукти вітамінні,
І зелень ароматна, і соління!
Як бачите, цей рік трудилися,
старалися,

Невпинно працювали, розвивалися!
Тому, коли комори повняться вже
урожаєм,

Спинилися ми відпочити трішки й
вас тепер вітаєм!

Ми раді, що Ви з нами Покровський
ярмарок відзначите,

Всі наші здобутки і перемоги
побачите!

Будь ласка, проходьте до нашого
столу,

Скуштуєте наших смаколиків вволю,
Самі готували українські страви
Із того, що виростили і зібрали.
Зустрічати таких гостей, це -
справді, честь для нас!

Тому Михайлівське подвір’я щиро
вітає Вас!


А вокальний ансамбль «Зоряна» зворушив гостей милозвучною українською піснею «Село, моє село».

Ну а після урочистої частини відбувся справжній вибух яскравих емоцій, танцю та драйву! Такого точно не було на жодному іншому подвір’ї! Заряджав усіх колектив «DANСЕ BAND», який завітав з Сумщини на Покровський ярмарок за запрошенням Галини Вікторівни Шаламової! Здавалося, що у нас зібралося все Запоріжжя! Люди не поміщалися на виділеному нам майданчику, тож танцювали і підспівували й поза його межами! Вдячні запоріжці зі сцени дякували організаторам за чудове свято!

- Я обійшла всю ярмарку, краще за вас ніде немає! Спасибі за таке свято для нас, - подякувала Галині Вікторівні та всьому її колективу жителька Запоріжжя.

Друзі, це був просто вибух!!! Так Михайлівщина ще не ярмаркувала! Ліричної ноти додав святу на Михайлівському подвір'ї Сергій Соловйов, учасник проектів «Х-Фактор» та «Караоке на Майдані», який також завітав до нас за запрошенням Галини Вікторівни!

Дорослі та дітлахи танцювали, стрибали, співали, жартували та сміялися, і безліч бажаючих сфотографуватися ніяк не могли відпустити запрошених співаків. Та сюрпризи були влаштовані не лише для гостей майданчика, Галині Вікторівні Шаламовій, голові Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач», її люблячий колектив підготував подарунок - власноруч виготовлений оберіг з колосся, який символізує благополуччя, достаток та добробут.

Слова подяки, які виголосила Юлія Олександрівна Спіцина найкращому керівнику, підтримали гучними оплесками й усі гості подвір’я, які й самі були вдячні за неперевершене свято! Розчулена несподіваним подарунком Галина Вікторівна, в свою чергу, також подякувала колективу за надійність, працелюбність та підтримку.

- Такої команди, як у мене, точно ні в кого більше немає, - зізналася вона.
Колектив під вмілим керівництвом дійсно постарався на славу! Навіть правоохоронці, котрі підтримували порядок на Покровському ярмарку і інколи підходили до нашого подвір’я, щоб зігрітися гарячим чаєм, були приголомшені:
- Оце ваш майданчик цього року запалює! – захоплювалися вони.

Сказати, що свято вдалося, - це не сказати нічого! Михайлівський район представив себе на вищому рівні завдяки плідній роботі злагодженого колективу! Будьте з нами на одній хвилі! 



   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©