Контактные данные

ЯК ПРИШИБ ВІДЗНАЧАВ СВОЄ 145-РІЧЧЯ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №151 від 19.10.2019

13 жовтня пройшло  феєричне святкування Дня смт Пришиб: селище відзначило 145-ту річницю з дня заснування! Дійство розгорнулося на площі перед будівлею Пришибської селищної ради.

Вже о 9:00 розпочалася ярмаркова торгівля: свіжі овочі та соління від АТ «Михайлівський райагропостач», варення з горіхів та шишок від Нелли Куліковської, пиріжки та салбургери від «Михайлівської нафтобази», плетені вироби від Шершньової Олени, казкові квіти від Марини Бабаніної та багато всього цікавого.

Яскраве та колоритне свято почалося з презентації майбутнього гімну селища «Рідний Пришибе» (композитор - В.Григорян).

Селищний голова Віталій Величко розпочав свою промову з побажань процвітання громаді та мирного неба, а також висловив надію, що найкращі часи у нас ще попереду. Також він висловив слова подяки усім підприємцям, котрі долучилися до проведення такого величного свята - 145-річчя смт Пришиб: Анатолію Благоторенку, Людмилі Бурцевій, Тетяні Герасименко, Ігорю Драгану, Юрію Драгану, Валерію Дудці, Степану Дульнявці, Світлані Дьяконовій, Максиму Кириченку, Віктору Козлову, Наталії Михайлюк, Сергію Рогову, Сергію Сластухіну, Івану Сухорукову, Галині Хало, Юрію Цегельнику, Отару Чарелідзе, Олені Чарелідзе, Анатолію Шевченку.

Особливо Віталій Станіславович виділив генерального спонсора - АТ «Михайлівський райагропостач» в особі Галини Вікторівни Шаламової, КДНЗ «Сонечко» в особі Галини Олександрівни Сорочинської, КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова» в особі Марини Михайлівни Вертелецької, а також КП «Пришиб» в особі Олександра Анатолійовича Подоляко.

Відзначити разом з пришибчанами їхнє свято приїхав і депутат Верховної Ради України Павло Вікторович Мельник. Він зазначив, що слава про Пришиб іде далеко за межі Михайлівського району:

- Я хочу, щоб молодше покоління дбало про те, щоб Пришиб був ще більш квітучим та розвиненим селищем. Дякую Галині Вікторівні, що на території є такі соціально відповідальні підприємства. Щиро вітаю вас всіх зі святом, не дивно, що День селища припав якраз напередодні Дня Покрови Пресвятої Богородиці, тож я бажаю, щоб Богородиця оберігала Ваш край від всіх негараздів.

А в подарунок Павло Вікторович запросив з м.Київ учасника проєкту «Голос країни» Германа Романченко, який по закінченні концерту місцевих талантів продовжив запалювати драйвом та нестримно яскравою енергетикою.

Галина Шаламова під час своєї промови привітала свій дружний колектив та всіх пришибчан з ювілейною річницею з дня заснування Пришиба, з прийдешнім Днем захисника України та Днем Покрову Пресвятої Богородиці. Голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» подякувала і Павлу Вікторовичу Мельнику, який приїхав на свято, щоб налагоджувати співпрацю, та запросила всіх бажаючих підготувати для нього запитання, відповіді на які найбільше хвилюють пришибчан. Традиційно Галина Вікторівна вручила подарунки наймолодшим та найстаршим орендодавцям в смт Пришиб.

А далі розпочалася насичена концертна програма! Енергійними, драйвовими, а часом - заворожуючими та казковими виступами вітали пришибчан зі святом вокальний ансамбль «Зоряна» КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова», Спіцина Ангеліна, Киян Анна, Михайло Кочкін, Анна Головань, Микита Дульнявка, вокальний ансамбль «Мрія», СК «Куміте», танцювальний колектив «Free way», Лілія Леутенко, Катерина Риженко, Влад Жуков, та Єгор Міщиряков!

Перлиною свята став конкурс-показ костюмів серед хлопчиків та дівчаток 5-6 років - вихованців Пришибського дитсадочка «Сонечко». За оригінальні костюми з підручних матеріалів Дамір Нетреба, Таїсія Заставська, Довженко Денис, Добичина Поліна, Кочкін Вовчик, Такова Катя, Савченко Ангеліна та Мілана, Боброва Софія, Ломейко Єгор, Зуб Руслан, Васильченко Анастасія, Пожарь Артем, Леутенко Аліна і Капустинська Надія одержали подарунки від Пришибської селищної ради та «Благодійного фонду імені М.А.Шаламова».

Ну і, звичайно, всі охочі взяли участь у розіграші лотереї та покуштували шурпу і плов, якими пригощали під час святкування підприємці селища.

Паралельно зі святом біля будівлі Пришибської селищної ради на території нового футбольного поля зі штучним покриттям в КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова» проходив VI Футбольний турнір пам'яті М.А.Шаламова.

Спортивний захід традиційно почався з гімну БО «Благодійний фонд імені М.А Шаламова» у виконанні Олександри Калініченко. Голова Благодійної організації Галина Шаламова подякувала всім спортсменам, які подають приклад та залучають до ведення здорового способу життя молодь нашого краю, а також побажала гарної гри, а вболівальникам - яскравих емоцій!

Депутат Верховної Ради Павло Мельник, який також завітав на Турнір, зазначив, що для нього футбол - це спорт №1 та висловив впевненість, що переможцем стане найсильніший. Після вітальної промови він вручив в подарунок капітанам команд футбольні м'ячі.

Цьогоріч у Футбольному турнірі пам'яті М.А.Шаламова взяли участь 4 команди:

ФК «Райагропостач» (Пришиб)

ФК «Новавтотранс» (Нововасилівка)

ФК «Грейн-агро» (Василівка)

ФК «МаксСтрой» (Оріхів)

Напруженні матчі, буря емоцій вирували під час турніру. Галина Шаламова потурбувалася, щоб спортсмени та вболівальники могли відновили витрачену енергію, тому волонтери благодійної організації пригощали всіх смачною піцою та кашею з сосисками.

Результати матчів яскраво демонструють, наскільки потужною була боротьба за першість:

«Райагропостач» 5-3 «Новавтотранс»

«Грейн-Агро» 9-0 «МаксСтрой»

«Новавтотранс» 6-1 «Оріхів»

«Райагропостач» 2-1 «Грейн-Агро»

«Райагропостач» 7-3 «МаксСтрой»

«Новавтотранс» 3-2 «Грейн-Агро»

 

Отож, призові місця розподілилися так:

І місце - ФК «Райагропостач»

ІІ місце - ФК «Новавтотранс»

ІІІ місце - ФК «Грейн-Агро»

IV місце - ФК «МаксСтрой»

Кращий гравець – Євген Сиващенко (ФК «Новавтотранс»)

Кращий бомбардир – Олександр Мандичев (ФК «Грейн-Агро»)

Кращий воротар - Артем Чеботарев (ФК «Грейн-Агро»)

Під час нагородження Галина Вікторівна подякувала футболістам за гру і побажала не лише спортивних, але й життєвих перемог, здійснення мрій та реалізації планів.

День пройшов настільки яскраво та насичено, що вечірній сюрприз виявився справжньою казкою -до 145-ої річниці з Дня заснування смт Пришиб в небо випустили 145 світлодіодних кульок, які понесли до зірок всі мрії та бажання пришибчан!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©