Контактные данные

ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДИТИНСТВА

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №236 від 05.06.2021

Традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» ‒ прекрасне свято радості та надії.

Якщо запитати у дорослих, для чого їм потрібні діти, навряд чи вони одразу знайдуть відповідь. Ми ж вирішили все-таки поставити це жартівливе запитання нашим землякам. В опитуванні взяли участь близько 150 респондентів, і результати не можуть не тішити!

Тож, на думку читачів «НАШого Життя», діти потрібні дорослим, щоб:

- Знайти любов на все життя (42% відповідей). І справді, зі своєю появою діти пробуджують в нас невідомі раніше почуття, перевертають наше життя догори дригом, і стає незрозумілим, як ми раніше жили без цієї любові!

- Бути щасливими (39%). Діти роблять нас щасливими, адже вони — невичерпне джерело теплоти та надії. І завдяки ним у вас завжди буде привід для посмішки, хочете ви того чи ні. Головне — бути готовим знайти позитивну сторону у будь-якій ситуації.

- Полюбити порядок (5%). Ми починаємо цінувати порядок тоді, коли хтось влаштовує гармидер, чи не так?

- Купувати цікаві іграшки (4%). В нашому дитинстві й близько не було таких неймовірних іграшок, якими зараз граються наші діти. Тож, батьки зізнаються, що іноді купують іграшки, якими й самі потім граються.

- Купувати милий маленький одяг (4%). Здається, всі ці неймовірно гарненькі бодіки, шкарпеточки, «чоловічки» та шапочки створені для того, щоб зводити з розуму.

- Дивитися мультики з вагомою причиною (4%). Батьки знають напам’ять імена всіх фіксиків, цуценят-рятівників та маленьких поні.

- Почати малювати (2%). Якщо ви все життя мріяли навчитися малювати, але не мали часу, разом з дитиною це заняття стає особливо цікавим!

А ще поряд з малечею кожен день може стати гарним приводом, щоб згадати своє дитинство – час, коли ми відчували себе наче в іншому світі, де вдосталь див, яскравих барв і сонячного сяйва! І нам хочеться, щоб це ж саме відчували і наші дітлахи.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І День захисту дітей – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

- Наші діти є повноцінними членами суспільства, які мають свої права та обов’язки, - зазначила голова БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова» Галина Шаламова під час зустрічі з дітлахами на День захисту дітей. – Ваші обов’язки зараз – це ходити до дитячих садочків та шкіл, навчатися, слухатися рідних, а права – бути щасливими, зростати у любові і турботі, в атмосфері розуміння, миру, терпимості, рівноправності людей та дружби!

Представники благодійної організації на чолі з Галиною Вікторівною відвідали з вітаннями та подарунками Пришибський дитсадок «Сонечко» (керівник – Г.О.Сорочинська), Михайлівський дитсадок «Теремок» (керівник – В.І.Стрюк), Тимошівський дитсадок «Васильок» (керівник – Т.В.Васильченко),  Зразківський будинок культури (керівник – С.П.Потапова). З поверненням сонячних днів тур буде продовжено.

Челенджі,  руханки, флеш-моби, вистави і виставки – в державних і комунальних закладах до свята поставилися з високою відповідальністю! Усі школи та дитячі садочки району підготували для учнів та вихованців квести, спортивні змагання, вікторини, казкові зустрічі!

У КЗ «Дитячий центр» окрім розважального заходу «У країні дитинства», пройшли ще й виставки творчих робіт вихованців гуртків «Весела палітра» (керівник Тіхонова Я.О.) та «Творча країна» (керівник Гранатирко М.О.). Свою персональну виставку представила Шаламова Дар’я.

Гостинно приймали своїх відвідувачів і Михайлівська селищна бібліотека та Михайлівська бібліотека для дітей: цікавий та емоційний заряд енергії отримали наймолодші читачі, для яких бібліотекарі підготували цікаві розваги, провели вікторини «Впізнай героя казки», «З якої казки?»; а доросліших  читачів запросили у чарівний світ Гаррі Поттера. Гостей зустрічали: сам Гаррі Поттер, Герміона Грейнджер та Сібілла Трелоні.  Були підготовані і вікторини за книгами про чарівного хлопчика,  щоб підвищити мотивацію молоді до читання, розширення світогляду. Цікаві заходи допомогли організувати Ада Литовченко та Олена Гапон.

Заздалегідь подбали про подарунки та солодощі, для отримувачів соціальних послуг  і в Центрі соціальних послуг Михайлівської селищної ради. «Діти так потребують любові, турботи і ласки! Так хочеться, щоб кожне дитяче серце не було обділене цим маленьким щастям», - зазначають у закладі.

Загалом, привітати дітей – маленьких громадян нашої країни – висловили бажання десятки установ, закладів, організацій, представники органів влади усіх рівнів, народні обранці. І це надзвичайно важливо – дарувати часточку свого тепла, своєї любові тим, хто писатиме книгу майбутнього нашої держави!

Ми дякуємо усім, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батькам, вихователям, учителям, наставникам, меценатам і благодійникам. Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.

Щиро бажаємо вам, дорогі наші маленькі друзі, вашим близьким і рідним, миру, міцного здоров’я, щастя, добра та сімейного затишку. Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©