Контактные данные

ВПЕВНЕНА! ЦІЛЕСПРЯМОВАНА! РІШУЧА!

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №48 від 26.10.2017
Неодноразово на сторінках газети «НАШе Життя: Новини» з’являлися публікації про талановитих людей, про тих, хто має справжній дар і втілює його в своїх роботах. Та не завжди талант пов’язаний із творчістю: хтось добре малює, а хтось добивається успіхів у спорті, хтось може запам'ятати велику кількість інформації з першого разу, а хтось має дар робити життя оточуючих щасливішим. Одне відомо точно: для того, щоб розкрити у собі талант, необхідно докласти багато зусиль, постійно пробувати щось нове, чого раніше ніколи не робив, безперестанно вчитися і розвиватися.

Сьогодні ми познайомимо вас з дівчиною, у якої є велика мрія, до якої вона прямує, руйнуючи всі перешкоди на своєму шляху. І знаєте, чого вона бажає? Зруйнувати стереотипи того, що життя в селі – це відсутність цивілізації, деградація та занепад. Здивовані? Нас теж це вразило. Зазвичай молодь намагається якомога швидше виїхати в місто, де є мільйон можливостей, а Дар’я Малюченко вирішила, що ці можливості потрібно будувати в селі, вдома. І надихнулася вона тим, що пізнавала життя у європейських селах, вчилася тому, як можна зробити українське село перспективним, вивчала можливості залучення іноземних інвестицій, участь у конкурсах та грантах. Надихнулася і вирішила: я це зможу!

Заінтриговані? Хочете більше дізнатися про неї? Вона теж охоче з вами познайомиться! Дарʼя Вікторівна Малюченко народилася 01 січня 1995 року в селі Роздол Михайлівського району Запорізької області.
- Я завжди вважала день свого народження символічним. 1 січня – початок нового року, часто люди планують з цієї дати розпочати своє нове життя. Завжди мріяла бути там, де все зроблено для людей, а потім моя мета змінилася: я захотіла, щоб інші мріяли бути там, де ми. Я впевнена, що дата мого народження – це символ того, що я маю зруйнувати вже століттями вибудувані стереотипи про сільське життя та розпочати нову сторінку (та навіть не сторінку, а книгу!) в його історії, - говорить сама Даша.

Виховували її тато, мама та місцева спільнота, що заклали на все життя вдячність, відчуття поваги та відповідальності за тих, хто поруч. У 2010 році Даша закінчила 9 класів Роздольської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

- Даша завжди була старанною ученицею, добре навчалася у школі, постійно працювала над собою. Вона брала активну участь у шкільних, районних, обласних і навіть Всеукраїнських змаганнях та конкурсах, принесла Роздольській школі не одну перемогу. Це – дуже яскрава та відкрита дівчина, а головне – вже зі шкільного віку було помітно її активну громадську позицію, організаторські здібності - розповідає про свою ученицю вчитель української мови та літератури Лариса Володимирівна Віннічук.

Після школи вона вступила до Василівського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету, який закінчила у 2013 році за спеціальністю «Оціночна діяльність» та здобула кваліфікацію оцінювача-експерта. Може, хтось би на цьому й зупинився, але не Даша, котра завжди стверджувала що на шляху до розвитку, до втілення мрії, є багато знань, якими не варто нехтувати, які потрібно всотувати в себе, мов губка, бо саме з них вибудовуються реальні плани, перспективні проекти, які допоможуть побудувати фундамент в досягненні мети.

Тож, Дар’я вступила на третій курс Запорізького національного технічного університету, отримала диплом бакалавра та здобула кваліфікацію «бакалавр з обліку та аудиту» і продовжила навчання в магістратурі ЗНТУ.

В 2017 році вона закінчила навчання в Запорізькому національному технічному університеті та здобула кваліфікацію: ступінь вищої освіти магістр, спеціальність «Облік і аудит», професійна кваліфікація - професіонал у галузі аудиту та бухгалтерського обліку, аудитори та кваліфіковані бухгалтери, викладач університетів та вищих навчальних закладів. І тут теж залишила по собі добрий слід у пам’яті викладачів.

- В процесі навчання Дар’я виявила себе дійсно цілеспрямованою, дисциплінованою і здібною студенткою. Тому, за результатами навчання, показала високий рівень знань. Крім того, вона успішно виконувала всі доручені завдання, проявивши себе з позитивного боку. Характер її теж викликає прихильність: спокійна, урівноважена, витримана, ввічлива, духовно розвинена. Скрізь проявляла ініціативу щодо громадських доручень. У спілкуванні – відкрита, порядна, товариська, а в колективі – самостійна, проте завжди адекватно реагує на зауваження і всім готова прийти на допомогу, - характеризує Дар’ю Малюченко доцент кафедри «Облік і оподаткування» ЗНТУ Олександра Павлівна Зоря.

Дар’ї 22 роки, проте вона встигла попрацювати і листоношею відділення поштового звʼязку с.Роздол Василівського ЦПЗ №3, і вагарем у Фермерському господарстві «Таврія-Скіф» Михайлівського району, і бухгалтером в Приватному акціонерному товаристві «Михайлівський райагропостач». І з кожним місцем роботи вона підіймалася все на вищий щабель свого розвитку, та при цьому встигла поспілкуватися з різними людьми, дізнатися про проблеми різних поколінь та сфер зайнятості, тому сформувала для себе картину життя сьогоденного села та картину того села, яке вона запланувала втілити в реальність. А працюючи в АТ «Михайлівський райагропостач» Дар’я ще й отримала можливість активно співпрацювати з БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова», де голова благодійної організації Галина Вікторівна Шаламова відгукується на всі її ініціативи у організації та проведенні різнопланових заходів та наданні допомоги освітнім закладам і соціально незахищеним верствам населення.

Вік Дар’ї – це та перевага, яку неможливо звести нанівець, адже саме в такому віці хочеться звернути гори, активно добиватися своєї мети, самореалізовуватися. Саме в цьому віці хочеться змінити світ на краще! Молоді роки - це час втілення великих задумів! А з розвитком сучасних технологій, в яких нинішня молодь – як риба у воді, можна сильно розширювати свої можливості, відшукувати ще не протоптані стежки до розвитку.

Особливо багато може зробити людина, яка сама себе створила, яка має зрозумілий набір ціннісних орієнтирів – повага до батьків, цінність спільноти та взаємодопомоги у ній. Той шлях, яким впевнено крокує Даша, вона вибудувала собі сама.

- Коли дивишся на тих, хто себе реалізував, то розумієш, що немає межі можливостей людини, і що кожен сам себе створює. Якщо ти хочеш чогось досягти, то доведеться докласти велику кількість своїх особистих зусиль, - впевнена Даша. – Тому, на мою думку, не варто боятися починати чимось займатися. Зараз є безліч варіантів і можливостей. Я не боюся, що у мене щось може не вийти. Набагато страшніше, коли я взагалі нічого не спробую. Головне вірити в себе, в свою команду, в людей, які мешкають поруч, і втілювати свої задуми в життя!
 
 
   
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©