Контактные данные

ВІТАЄМО ФЕРМЕРІВ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ!

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №186 від 20.06.2020

19 червня Україна відзначає День фермера. Останнім часом на державному рівні багато говорять про розвиток фермерства. Особливо це стало актуальним у світлі підготовки до відкриття ринку сільськогосподарських земель. Про захист фермерів як ключову умову зняття земельного мораторію неодноразово заявляли на урядовому рівні.

За даними Мінагрополітики, 75% із 33,7 тис. зареєстрованих фермерських господарств використовують земельні ділянки до 100 га. Але є господарства, які оперують декількома тисячами гектарів.

Урядовий портал стверджує, що аграрний сектор є надзвичайно важливим для економіки та продовольчої безпеки країни. Сьогодні він забезпечує 12% ВВП і близько 40% валютних надходжень від експорту. Це вимагає від Уряду підтримання ефективного функціонування цієї галузі. І найбільший потенціал для її розвитку міститься саме у сфері малого та середнього бізнесу в селі, тоді як на сільське господарство все більше посягають крупні агрохолдинги.

Зважаючи на це, ми вирішили поцікавитися думкою пересічних громадян,  щоб дізнатися, чи потрібне, на їх погляд, фермерство в Україні і яке його основне покликання?

Олена Попова вважає, що фермерство в нашій країні дійсно необхідне: для розвитку економіки і постачання власної продукції на ринки збуту України.

Покликання фермерства - розвивати країну і окремі її території, - зазначає Євген Зозуляк, бажаючи всім фермерам успіхів і процвітання. 

«Україна — житниця для багатьох країн, а аграрний сектор є важливим фінансовим джерелом для нашої країни. Фермерство необхідне!» - Підкреслює Людмила Тищук.

Таку ж точку зору висловлює і Наталія Бистрицька, аргументуючи свою позицію так: «Фермерство - сьогодення й майбутнє України. За свіжу й перероблену садовину й городину, за хліб на столі, за чисті поля дякуємо людям, чий ранок починається задовго до сходу й сонця. За матеріальною і моральною підтримкою люди йдуть сьогодні швидше до фермера, ніж до держави, бо знають, що вислухає, зрозуміє, намагатиметься допомогти...»          

Тож, шановні фермери, ми вітаємо Вас із професійним святом! Зичимо Вам свіжих ідей у пошуку нових перспективних напрямків, відкритих горизонтів та успіхів у всіх починаннях! Здоров’я, миру, злагоди, удачі, сприятливої погоди в домі і на вулиці! І пам’ятайте – Ваші земляки вважають Вашу роботу необхідною!        

   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©