Контактные данные

ВИШИВАНКОВА ХВИЛЯ СКОЛИХНУЛА НАШ КРАЙ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №129 від 18.05.2019
  

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. День вишиванки, який традиційно відзначається в третій четвер травня, єднає українців незалежно від їхнього віку і статі.

 

А на території КЗ "Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова" (директор - М.М.Вертелецька) вже традиційно пройшов флеш-моб вишиванок, який об'єднав дві дружні команди - учнівського та педагогічного колективів школи і АТ "Михайлівський райагропостач" (голова Наглядової ради - Г.В.Шаламова)!

 

 Діти та дорослі, вбрані у національний одяг, долучилися до багатьох заходів, що проводилися у закладі, а ще всі гуртом на подвір'ї школи співали пісень та танцювали в національному вбранні, прославляючи українську націю.

 

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.  

 

Навіть у Пришибському дитсадочку "Сонечко" (завідуюча - Г.О.Сорочинська) дрес-кодом дня була вишиванка, тож весь заклад замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.

 

Діти разом з вихователями в усіх вікових групах, в барвистих вишиванках  із задоволенням  працювали на тематичних та інтегрованих заняттях. Вихователі провели тематичні бесіди, заняття, дидактичні ігри з метою закріплення знань про вишиванку та історію святкування цього дня.

 

І як результат, окрім вираження своєї національної  та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу!
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©