Контактные данные

 ВИДОВИЩНІ ЗМАГАННЯ З КАРАТЕ – ЗАРЯД ЕНЕРГІЇ ТА ПОЗИТИВНІ ЕМОЦІЇ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №30 від 27.05.2017
20 травня в смт Пришиб пройшли змагання клубу «Борисфен» з Кіокушинкай карате. Кубок пам’яті М.А.Шаламова серед дітей, юнаків та дівчат зібрав на території Пришибської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М.А.Шаламова більше 150 учасників з трьох областей України: Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської!

Відкриття змагань було справді урочистим. Коли команди вишикувалися перед глядачами, ніхто не міг відвести від них поглядів: нікому не вірилося, що такі зовсім юні хлопчики та дівчатка зараз влаштують справжнє «екстрим-шоу» для жителів Михайлівського району. Хоч вони і хвилювалися перед майбутніми боями, та все ж біле кімоно і стриманий погляд додавали їхнім дитячим обличчям серйозності.

Учасників та вболівальників привітала Галина Вікторівна Шаламова, голова «Благодійного фонду ім. М.А.Шаламова», за підтримки якого і проводилися змагання:
- Вітаю всіх маленьких спортсменів, усіх гостей заходу на «Відкритій першості клубу «Борисфен» на Кубок імені М.А.Шаламова»! Змагання такого рівня вперше проводяться у Михайлівському районі, тому приємно відзначити розвиток нашого спортивного життя. Шановні каратисти, спорт, яким ви захоплюєтеся, символізує велич, силу духу, красу! Погодьтеся, спорт взагалі відіграє найбільшу роль у підтримці та зміцненні здоров’я людини, але найголовніше, що він дає, - це, безперечно, заряд енергії та позитивні емоції. Тож, бажаю всім приємного відпочинку і яскравих вражень! Усім спортсменам зичу перемоги, а вболівальникам – отримати задоволення від побаченого!

Побажали маленьким каратистам успіхів і директор Пришибської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова Марина Михайлівна Вертелецька, і голова клубу кіокушин карате «Борисфен» Андрій Петрович Свиридов, і заступник директора з виховної та профорієнтаційної роботи Класичного приватного університету Олеся Олександрівна Кунинець. В очах кожного з виступаючих читалося хвилювання за юних спортсменів, адже карате – вид спорту нелегкий.

Не менше переживали і учасники змагань, але, погодьтеся, їхня любов до спорту заслуговує поваги і захоплення. Саме регулярні заняття спортом підтримують гармонію у розвитку людини, і найбільш важливу роль вони відіграють у юному віці. Тому і дівчаткам, і хлопчикам необхідні фізичні заняття з ранніх літ. Якраз в цьому молодому віці спорт здатний надати найбільш сприятливий вплив на організм і закласти прекрасну основу для здоров’я на всі наступні роки.

Змагання проходили в розділах ката і куміте. Мабуть, пересічному читачу незрозуміло, чим відрізняються ці два розділи, тож спробуємо вам пояснити. Ката і куміте подібні двом сторонам однієї медалі. Ката займаються для того, щоб вивчити техніку атаки і оборони, а також рух тіла. В цьому виді тренування противник існує тільки в уяві. У куміте, іншому виді тренування, двоє людей зустрічаються віч-на-віч і демонструють прийоми. Таким чином, куміте можна розглядати як практичне використання основних прийомів, вивчених в ката, в деякому роді - спаринг.

Ох, які емоції вирували як на татамі, так і серед глядачів! Вболівальники не знаходили собі місця: то зойкували при влучному ударові, то вибухали оваціями, підтримуючи каратистів! Жителі Михайлівського району змогли переконатися в тому, що карате Кіокушинкай - надзвичайно видовищний вид спорту. Спортивні поєдинки (куміте) проводилися в повний контакт. Єдине обмеження - заборона ударів в голову руками. Хоч на татамі виступали ще зовсім юні спортсмени, тим не менш, бої були насичені високими ударами ніг та потужними ударами рук. Певно саме така екстримальність змагань і зібрала велику кількість глядачів. Змагання проходили на відкритому повітрі, а погода посміхалася до спортсменів та гостей заходу ласкавим сонечком. Втрачені сили дітлахи мали змогу відновити у палатці від БО «Благодійний фонд ім.М.А.Шаламова», де їх пригощали гарячими напоями, соками та запашною випічкою.

Врешті-решт, після того, як спортсмени продемонстрували свої вміння, суддям вдалося визначити переможців у змаганнях. Серед каратистів були і наші земляки – вихованці гуртка від КЗ «Дитячий центр» в Пришибській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М.А.Шаламова. Юні спортсмени продемонстрували високий рівень підготовки.
- Я пишаюся своїми підопічними, кожен з них доклав максимальних зусиль, щоб показати свої вміння, - зазначив тренер наших каратистів та головний суддя змагань В’ячеслав Володимирович Рубан. - Я взагалі дуже радий, що до Михайлівського району з’їхалися спортсмени з різних регіонів України. Це значить, що ми на правильному шляху, що ми все робимо вірно.

Те, що все організовано на високому рівні, підтверджують і батьки маленьких учасників змагань:
- Рівень підготовки вражає! Ми у захваті: все культурно, акуратно, чистенько!

Такої ж думки дотримується і голова Пришибської селищної ради Віталій Станіславович Величко:
- Ми сьогодні стали свідками незабутнього дійства! Я особисто глибоко вражений побаченим. Мені дуже сподобалися виступи наших юних спортсменів, їх майстерність, мужність. Хочеться подякувати тренерам, «Благодійному фонду імені М.А.Шаламова» та особисто його голові Галині Вікторівні Шаламовій, навчальному закладу за надану територію та особисто директору Марині Михайлівні Вертелецькій і всім, хто сьогодні був присутнім на змаганнях!

Кубками, медалями та грамотами нагороджували спортсменів Галина Вікторівна Шаламова, Марина Михайлівна Вертелецька та Віталій
Станіславович Величко. Каратисти, які не здобули призових місць, отримали заохочення у вигляді грамот за волю до перемоги та за техніку.

Наприкінці нагородження погода зовсім неочікувано після сонячного дня зненацька влаштувала переможцям конфеті з граду. Та це не зіпсувало нікому настрою, адже весь день був насичений яскравими враженнями, приємними емоціями, посмішками та жартами.
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©