Контактные данные

ВІДКРИТО НОВІ МОЖЛИВОСТІ МАСШТАБУВАННЯ БІЗНЕСУ

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №146 від 14.09.2019 

У п'ятницю під Одесою пройшли відразу два масштабних заходи: відкриття нового зернового терміналу Neptune (MV Cargo) та 25-річчя транспортного вузла ТІС.

Зерновий термінал, який отримав назву Neptune - один з найбільших інвестиційних проектів в Україні. 150 млн доларів інвестицій - досить значна цифра для українських реалій. Партнерами по проекту Андрія Ставніцера і Єгора Гребенникова (акціонерів ТІС) став американський інвестор Cargill - найбільший в світі виробник сільськогосподарської продукції, який працює в 68 країнах світу. Після завершення будівництва термінал зможе в рік перевалювати близько 5 млн тонн зернових. Орієнтовно це 12% всього експорту зерна України.

Відвідати свято логістики і транспорту поспішали багато бізнесменів і політики національного рівня, яких Андрій Ставніцер і Єгор Гребенников зустрічали особисто. Загальна кількість VIP-гостей налічувала близько 1300 осіб, серед яких і голова Наглядової ради АТ "Михайлівський райагропостач" Галина Шаламова.

- Я щиро вдячна Андрію Ставніцеру за запрошення на такий масштабний захід, - ділиться враженнями Галина Вікторівна. - Я перейнялася цією атмосферою величі, потужності, сили неймовірно крупного підприємства, яке син впевнено продовжує розвивати після смерті батька. Мороз пройшов шкірою, коли в момент промови Андрія всі кораблі, які знаходилися в порту, дали гудок, щоб вшанувати пам'ять Олексія Ставніцера.

Поки гості збиралися, до причалу підійшло перше судно, на яке стартувало навантаження зерна з нового терміналу. Ведуча вечора Маша Єфросиніна привітавши гостей, передала слово акціонеру MV Cargo Андрію Ставніцеру:

- Коли ми п'ять років, тому обговорювали проєкт терміналу - багато хто відмовлявся від цієї ідеї. Тоді стало зрозуміло, що цей проект посильний лише двом компаніям - нам і Cargill. Після переговорів іскра запалилася і проєкт стартував.

Перше судно для зернового терміналу зустрічали водяним салютом.

- Ми не тільки гарантуємо зернотрейдерам якість послуг, але з початком роботи терміналу відкриємо для українських фермерів, навіть найдрібніших, можливість масштабувати свій бізнес і потрапити на, здавалося б, недосяжні світові ринки, - кажуть творці проекту.

Ближче до вечора увага гостей переключилася на святкування 25-річчя ТІС. Глядачам показали 20-хвилинний фільм, про те, яку роль порт грає в житті кожного з нас. Офіційна програми частина почалася з привітального слова керівництва і нагородження кращих співробітників.

- Ми зуміли з маленького терміналу побудувати навіть не порт, а найбільший транспортний вузол України. У нас була чудова команда однодумців і спільна мрія, - розповідає один із засновників ТІС Олег Кутателадзе.

Після привітальних слів розпочався грандіозний концерт. Першою виступила Злата Огневич, сольно заспівавши гімн України, а потім вона розігріла публіку хітами. Далі зарядив емоціями Андрій Хливнюк з гуртом "Бумбокс", а хедлайнерами концерту став британський колектив "Franz Ferdinand", номінований на «Греммі».

На концерт в порту зібралися десятки тисяч глядачів, тож, це свято запам'ятається всім надовго!


   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©