Контактные данные

ВЕСНЯНИЙ ДЕНЬ РІК ГОДУЄ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №228 від 10.04.2021

Найважливішим питанням сьогодні для аграріїв є підготовка та проведення всього комплексу весняно-польових робіт. Погода щороку примхлива, однак зараз рівень зволоження ґрунту на полях середній. Зокрема, в метровому шарі – близько 80 мм вологи.

- Весняні польові роботи – є надзвичайно важливими у сільському господарстві, - зазначає голова Наглядової ради АТ «Михайлівський» райагропостач Галина Шаламова. – Недарма ж у народі кажуть, що весняний день рік годує. Тож і наша команда з усвідомленням всієї відповідальності процесу дружно та злагоджено спрацювала в період посівної гороху та ярого ячміню.

Одним із основних чинників, що впливає на отримання своєчасних сходів є підготовка ґрунту, а першим весняним заходом є закриття вологи, яке треба було провести в дуже стислі строки, бо запізнення з ранньовесняним боронуванням веде до значних втрат врожаю.

Ще один виробничий процес є неодмінним весняним атрибутом – підживлення озимої пшениці та ріпаку. Тільки вийшовши із зими, у стадії весняного кущення рослини надзвичайно  чутливі до підживлення, тому внесення мінералів вплине на весь їх подальший розвиток. І тут величезна роль досвідченого агронома, бо він і вчасно відслідкує стан рослин і прорахує потребу у добривах. А ще важливо не пропустити жодного такого важливого для підживлення дня, тому трактористи ДСГП «Агроцентр» АТ «Михайлівський райагропостач» і вийшли в поле, як тільки погода дала на це дозвіл. Для цієї роботи підприємство використовує імпортну техніку John Deere, що характеризується високою точністю.

- Спрацювали оперативно, - зазначає головний агроном підприємства Арсен Сулейманов. – Зараз готуємося до посіву соняшника та кукурудзи. Сподіваємося, що погодні умови цього року не ставитимуть на нашому шляху перешкоди.

Весняно-польові роботи — напружений етап річного циклу агропромислового виробництва. Зокрема, у березні-квітні сільськогосподарськими підприємствами виконується біля третини річного обсягу польових тракторних і, майже, така ж частка транспортних робіт, але після зимового холоду вже хочеться спостерігати весняне пробудження.

Однозначно, весняний старт на полі успішний, настрій трактористів і агрономів чудовий, тож тепер сподіваємося, що і пані Природа потішить нас гарним настроєм!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©