Контактные данные

 ВЕСНЯНИЙ ДЕНЬ РІК ГОДУЄ

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №22 від 14.03.2017
Починає прокидатися природа. На деревах набубнявіли бруньки, щоб невдовзі розпуститися соковитими листочками. Прокидаються і перші весняні квіти, які вже різнобарвними цятками вистилають землю. Дні стають довшими, і від цього навіть прокидатися зранку вже веселіше. Щедра та тепла весна крокує вулицями наших сіл, заглядає у віконця, лоскоче теплими промінцями, сповіщаючи про лагідне сонечко на вулиці, даруючи надію на багатий урожай.

Настання сприятливих погодних умов для аграріїв означає проведення комплексу весняно-польових робіт в найкоротший термін. Ось і АТ «Михайлівський райагропостач» почав посівну кампанію.

Як повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, користуючись сприятливими погодними умовами, вже по всій області розгорнуто активні роботи: проведено підготовку ґрунту до сівби на площі 31,3 тис. га, підживлення озимих культур на зерно здійснено на площі 196 тис. га або 28% до прогнозу, а також озимого ріпаку - на площі 10 тис. га або 34%. Для проведення весняно-польових робіт потреба в матеріально-технічних ресурсах забезпечена на 80-98%.

Весняна праця починається з першим подихом цієї прекрасної пори. Навесні проводять підготовку ґрунту під посіви. Як тільки з полів сходить сніг, на них починаються весняні роботи. Для аграріїв настає найвідповідальніша пора, коли, як говорить прислів'я, один день рік годує. Треба встигнути за дуже короткий час, поки в ґрунті ще достатньо вологи, провести посівну кампанію. Саме тому на землях, які обробляє підприємство, і в вихідні, і в будні не зупиняються роботи. З любов’ю до землі і турботою про майбутній урожай трудяться в полі працівники АТ «Михайлівський райагропостач» та дочірнього підприємства «Агроцентр». Кожен розуміє, що від організації посівних робіт безпосередньо залежать підсумки року і благополуччя не тільки підприємства, а й регіону в цілому.

Втім, в сільськогосподарському виробництві кожна пора року є по-своєму важливим і відповідальним періодом. Хлібороби не припиняють дбати про майбутній урожай весь рік. Взимку невелика бригада механізаторів підприємства, а їх всього дванадцять, ретельно підготували техніку до роботи в полі - відремонтували, налагодили, перевірили. Ще з кінця 90-их років АТ «Михайлівський райагропостач» став на шлях новітніх технологій, закуповуючи імпортну техніку John Deere та New Holland, яка є продуктивнішої та надійнішою в експлуатації, відповідає вимогам безпеки життєдіяльності. Крім того що такі машини менше споживають пального та мастильних матеріалів, вони забезпечують кращу якість робіт і відповідають європейським стандартам!

А тепер діло за трударями в полі – маючи високопродуктивну, потужну і «розумну» техніку кожен на своїй ділянці докладає максимум зусиль, щоб виростити відмінний урожай!

Увесь дружний колектив відповідально і злагоджено працює, адже знає, що усі роботи мають бути проведені якісно. Підживлення посівів озимих культур, культивація, боронування, підготовка насіннєвого матеріалу – в АТ «Михайлівський райагропостач» все проходить на найвищому рівні! Хід весняно-польових робіт знаходиться на особливому контролі у голови Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галини Вікторівни Шаламової.

За словами головного агронома підприємства Арсена Сидиковича Сулейманова, цьогорічна посівна кампанія просувається важко. Перше сонечко вже радує нас своїм теплим промінням, та все ж ґрунт поки що не достатньо прогрітий.

Цього року підприємство вирішило збільшити посівні площі гороху. Ця рослина вирощується сьогодні майже на кожному городі. Така популярність гороху зрозуміла. Його насіння дуже поживне і за вмістом білка змагається з м'ясом, в рази перевершує пшеничні зерна. За змістом крохмалю горох ніяк не поступається картоплі. Крім того, в ньому у великій кількості містяться вітаміни A, E, C і B, а також цінні мікроелементи: селен, йод, магній, калій, залізо, кальцій і натрій. Зараз же йдуть роботи , щоб незабаром на полях зійшов цей вусатий красень.

Ледве встигне прокинутися сонечко, а трактористи підприємства В’ячеслав Писанко, Пилип і Олександр Антюфєєви, Володимир Скоробогатов, Ярослав Ганель, Микола Притика, Данило Герасименко, Костянтин Георгіаді, Михайло Назаренко, Олександр Костіков, Олександр Карпенко, Олег Пересипкін під керівництвом Сергія Нужного, Арсена Сулейманова, та Віктора Стадніченка вже виводять сталевих коней в поле: треба все заплановане зробити у найкоротший термін. За попередніми прогнозами, посівну підприємство завершить вже за тиждень.

З приходом весни все навкруги змінилось. Все пробуджується до нового життя. Прилетіли співучі птахи з теплих країв. Дерева прокинулись від зимового сну. Нудні сірі пейзажі вже починають всотувати в себе весняні барви. Отже, весна рада вітати нас й зігріти своїм сонячним теплом кожного. Але особливо ясно і приязно вона усміхнеться працьовитим і роботящим. Всі виходять з будинків, пораються біля своїх осель, наводячи лад у дворах. Нам дуже подобається барвиста, весела, духмяна і запашна весна! А вам?
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©