Контактные данные

Великі історії малого бізнесу

    Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №155 від 16.11.2019

Цими вихідними в Українському домі в Києві пройшла щорічна бізнес-виставка "Схід-Експо - 2019", на якій побували голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галина Вікторівна Шаламова та директор підприємства Юлія Олександрівна Спіцина.

- В рамках заходу я з превеликим задоволенням відвідала панельні дискусії, презентації та тренінги на тему підприємництва, експорту, інвестицій та міжрегіонального економічного співробітництва, - говорить Галина Вікторівна.

З вітальною промовою звернувся до учасників заходу заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка. На відкритті також виступили в.о. Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані, Керівник сектору співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Штефан Шльойнінг, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Курай, заступник Глави місії Посольства Республіки Польща в Україні Міхал Гєргонь, а також представники місцевої влади Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Впродовж панельних дискусій встигли обговорити інвестиційні можливості наших регіонів, зміни клімату, розвиток виробничої галузі, експорт продукції на ринки ЄС тощо. Особливо доповідачі акцентували увагу на питаннях об’єднання та створення кооперативів. Директор Інституту водних проблем і меліорації Михайло Ромащенко наголосив на підвищенні урожайності на сході України завдяки будівництву і відновленню зрошувальних систем, а державний експерт Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства аграрної політики та продовольства України Наталія Сеперович - на розгляді питання щодо насадження лісосмуг (35 000 га).

Вразила своєю багатоманітністю і центральна подія заходу - презентація продукції і послуг від майже 200 представників мікро-, малого та середнього бізнесу Донецької, Луганської областей і Азовського узбережжя Запоріжжя. Тут можна було познайомитися з виробами найрізноманітніших товарів: від домашніх солодощів та текстилю до хімічної промисловості та виробництва кераміки!

Близько 200 компаній презентували свою продукцію на виставкових стендах: косметику та мила, керамічні вироби, м'які іграшки з Маріуполя та дерев'яні конструктори, декоративне скло, вироби ручної ковки,хустки, шарфи та бандани з українськими орнаментами зі Щастя, народні ляльки, вбрання для дітей та дорослих, борошно, мед, варення, соуси, сири та м'ясні вироби, пряники та кондитерські вироби, і навіть равликів, вирощених на запорізькій фермі! Майстри та майстрині зі сходу України проводили майстеркласи з гончарства, вишивання, хенд-мейду та інших ремесел. Пройшов навіть показ мод від регіональних виробників одягу!

А ще під час «Схід-Експо 2019» відбувся прем’єр-показ мотивуючих відеоісторій про підприємців зі сходу в межах кампанії «Великі історії малого бізнесу».

- Щиро радію з того, яка багата наша земля на талановитих, мудрих, рішучих людей, - ділиться враженнями Галина Вікторівна. -  Успіх там, де є цілеспрямованість і працелюбність, а отже наша країна має чудове майбутнє!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©