Контактные данные

 ВЕЧІР ЯСКРАВИХ СПОГАДІВ, ЩИРИХ ПОСМІШОК ТА ШКІЛЬНИХ ВИТІВОК

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №32 від 14.06.2017
 Проходять роки, зовні ми міняємось, дорослішаємо, старіємо, але в душі ми залишаємось все такими ж юними. Приходимо до школи через десять, двадцять, тридцять років, а сприймаємо один одного так само, як і колись, коли сиділи за шкільною партою.

Перша субота червня в смт Пришиб щороку знаменується тим, що колишні учні збираються в рідній школі, де колись навчались, де пройшли їхні дитячі роки, зустрічаються з друзями-однокласниками. Ось і цього року 3 червня на подвір'ї Пришибської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова зібралися випускники різних поколінь.

З радістю зібралися наші випускники на зустріч однокласників. Ведучі ще не відкрили урочистий захід, а для гостей свято вже почалося з теплих обіймів, поцілунків: «Невже, це ти?! О, як ти змінився?!» І в душі у кожного обов'язково живе дитина. Пустотлива і непосидюча. Не вірите? А ви придивіться краще до сивочолих і не дуже випускників школи, які щорічно збираються в першу суботу червня на святковий вечір! А скільки курйозних шкільних історій вже забуто! Ще раз згадати минуле, відмотавши життєву кіноплівку на десятки років назад, можна тільки серед тих, хто тебе зрозуміє. Зустріч із шкільним минулим - це завжди свято, оскільки є можливість поспілкуватися зі шкільними друзями, згадати цікаві уроки, веселі перерви, екскурсії і туристичні походи із класом. Чим далі від нас шкільні роки, тим теплішими і ціннішими стають спогади про школу.

Ведучі свята відкрили вечір зустрічі випускників Гімном України та гімном школи. Директор школи Марина Михайлівна Вертелецька зазначила, що вона щаслива бачити сьогодні всіх у рідній школі:
- Сьогодні наша школа радо вітає своїх дітей. Уже 127 років випускає вона своїх учнів. У кожної школи є своя історія, і цю історію творимо ми з вами: вчителі, учні, батьки, випускники і наші друзі. Нашим учням дуже пощастило, що мають друзів, які піклуються про школу і роблять все для того, щоб навчання було для них затишним, комфортним і сучасним. Від імені всього педагогічного колективу хочу сказати щирі слова вдячності спонсорам і меценатам. Зичу Вам здоров’я, благополуччя та всього найкращого. А всім присутнім бажаю гарного настрою!

Пришибську школу та її випускників привітали зі святом і запрошені почесні гості: голова селищної ради Віталій Станіславович Величко, керівник Михайлівського зерноскладу ТОВ «Українська елеваторна компанія» Василь Миколайович Крамаренко, завідуюча Пришибським дитячим садочком «Сонечко» Галина Олександрівна Сорочинська, керівник КП «Пришиб» Олександр Анатолійович Подоляко, Галина Володимирівна Випирайленко, приватні підприємці Анатолій Іванович Шевченко, Ігор Анатолійович Драган, Іван Олексійович Сухоруков, Анатолій Сергійович Благоторенко, Володимир Серійович Благоторенко. Звичайно ж, не обійшлося і без подарунків, адже традиційно це свято поєднує в собі не лише зустріч випускників, але й благодійний марафон. Від імені голови Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галини Вікторівни Шаламової та трудового колективу підприємства привітав присутніх на святі і Юрій Юрійович Касьянов:
- АТ «Михайлівський райагропостач» дуже любить рідну Пришибську школу і завжди знаходить можливість допомогти і в ремонті приміщень, і в осучасненні навчального процесу. Школа стала центром культурного та духовного життя селища. Це - святе місце гуманності, людяності, храм високої культури людських почуттів. Вона дає не лише знання, а й облагороджує душу. Тож нам хочеться, щоб умови, в яких навчаються учні, краса нашої школи спонукала до розвитку кожної дитини. Бо наші школярі - це майбутнє не лише селища, а й нашої держави!

Від трудового колективу АТ «Михайлівський райагропостач» Юрій Юрійович вручив керівництву школи сертифікат на придбання будівельних матеріалів.

Сьогодні Пришибська ЗОШ носить ім’я почесного громадянина Михайлівського району, колишнього керівника АТ «Михайлівський райагропостач» Миколи Архиповича Шаламова, який зробив істотний внесок у розвиток своєї батьківщини та доклав багато зусиль для розквіту школи. Три роки тому раптово обірвалося життя Миколи Архиповича. Не було на святі також і деяких випускників та вчителів, чиї серця теж припинили битися. Тож хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять колишніх вчителів та своїх однокласників, які нині спочивають вічним сном.

А потім випускники знову поринули у атмосферу шкільного життя, від якого їх вже віддаляють десятки років. Коли всі промови та привітання були сказані, ведучі свята почали запрошувати по черзі випускників-ювілярів. Першими за шкільні парти сіли ті, хто у цьому році відзначив найбільший ювілей - півстоліття промайнуло з того часу, як вони закінчили Пришибську школу. Урок вдався на славу: «учням» провели бліц-опитування та зарядку. Глядачі з посмішками спостерігали як потягуються в імпровізованому класі випускники. Та й самі «школярі» насміялися, бо ж неможливо забути шкільні пустощі навіть через 50 років.

І так для кожного ювілейного випуску вчителі провели свої уроки. Випускники згадали, хто розбив вікно, у кого найчастіше списували контрольні, кого смикали за коси, які сліди залишили на своїх партах... І кожному здавалося, що лише вчора вони несміливо переступили шкільний поріг, а зараз вже дорослі чоловіки і жінки стояли в колі однокласників все з тими ж бісиками в очах та запалом в серцях.

Останніми ведучі викликали тих, хто і справді переступив поріг школи зовсім недавно, - випускників 2017 року. І враз у них у пам'яті яскравими спалахами пробігли усі їхні шкільні витівки, всі пустощі та розваги, усі екзамени, контрольні роботи, всі підручники та оцінки в щоденниках. Зі словами подяки звернулися вони до своїх вчителів.

Лунали пісні про школу у виконанні колишніх випускників, танцювали для присутніх майбутні першокласники, ведучі читали вірші про шкільне життя. У теплій атмосфері щирості, школярської безпосередності, посмішок та жартів пройшла зустріч випускників Пришибської школи. Приємно було поринути у спогади, згадати минуле. Кожен із присутніх мимоволі повернувся у безтурботні учнівські будні. Випускники усіх поколінь знають історію школи, бережуть і примножують її славу, приводять своїх дітей саме до свого навчального закладу.

Хороший видався вечір. Згадували шкільні роки, жартували, сумували і веселились. На цьому урочиста частина свята була закінчена. Випускники піднялися в свої кабінети, посиділи за своїми партами, пройшлися коридорами...

З гордістю спостерігала на святі за своїми вихованцями і школа. Для неї нічого не міняється. Перед нею проноситься калейдоскоп дитячих обличь, чиїхось мрій і сподівань, слова прощання, які говорять учні перед тим, як ступити в доросле життя. І прийдуть нові школярі, нові обличчя і мрії, що так само колись підуть звідси, щоб теж прославляти свою альма-матер.
 
 
 
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©