Контактные данные

ВАШ ВРОЖАЙ – В ДБАЙЛИВИХ РУКАХ СПРАВЖНІХ ПРОФЕСІОНАЛІВ

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №34 від 07.07.2017
Ось і розпочалася гаряча пора збирання врожаю ранніх зернових культур. Це - підсумковий етап у вирощуванні сільськогосподарських культур. Всі роботи повинні бути виконані оперативно в найкоротші терміни. Бо від того, як швидко впораються хлібороби з цією роботою, залежить не тільки кількість зібраного зерна, а й його якість.

Більшість зернових культур вимогливі до термінів збирання. Відомо, наприклад, що у разі запізнення збирання зернових колосових на 10–12 днів втрати зерна сягають 25%, втрачаючи при цьому якісні показники в разі підвищення вологості.

І дуже важливо, зібравши врожай, забезпечити його якісне зберігання. Ми завітали на елеватор АТ «Михайлівський райагропостач», який здалеку радує око сучасними спорудами, щоб своїми очима подивитися, які етапи далі проходить зерно після того, як його привозять з поля.

Елеватор збудований з сучасним лабораторним, зерноочисним та ваговим господарством. Збереження в механізованих зерноскладах відбувається по класичній технології. Механізовані склади дозволяють забезпечити як короткотермінове так і довготермінове якісне зберігання зернових та олійних культур. Наявна кількість складів дозволяє забезпечити відокремлене зберігання.

Приємно вражає обстановка та створені умови для зберігання урожаю. На території панують порядок і чистота. Потужні зерновози привозять зібраний урожай. А аромат запашного зерна п’янить розум і радує душу. Тверді, жовті зернята неначе увібрали в себе все тепло землі і силу сонця. І тепер вони наповнюють своїм теплом все навколо.

Привезене зерно зважується на електронних вагах. Контроль за якістю при прийманні зерна здійснюється сертифікованою лабораторією, яка оперативно відбирає проби та робить аналізи якості.

Для очищення зерна від насіння бур'янів та інших домішок використовують сучасні сепаратори. Вони дозволяють досягти необхідної якості зернових мас як для зберігання та переробки так і для подальшого відвантаження.

За необхідності, зерно перед зберіганням приводять в стійкий кондиційний стан вологості. Для цього на підприємстві діють зерносушарки. Сучасний, продуктивний зерносушарний комплекс може працювати з будь-якими зерновими та олійними культурами.

І тільки по закінченню збирання зернових культур, післязбиральної обробки, очистки та сушки зерно розміщують у елеваторі, де створені всі умови для якісного зберігання.

Працювати доводиться позмінно до пізньої ночі, так як збирання врожаю триває безперервно. Якщо упустити хоча б годину дорогоцінного часу, можна втратити тони врожаю.

Тільки побувавши там розумієш, якою працею дістається нам хліб. Щоб його буханець потрапив на стіл, необхідні зусилля великої кількості людей - агрономів і комбайнерів, трактористів, водіїв, інженерів, апаратників оброблення зерна, працівників лабораторії і всіх працівників підприємства.

Сьогодні ємність елеватора АТ «Михайлівський райагропостач» гарантує забезпечення його можливостей щодо безперебійного приймання та якісного зберігання, відвантаження зерна й олійних культур протягом всього року.

Елеватор АТ «Михайлівський райагропостач» настільки просторий та комфортний, що підприємство запрошує для розміщення урожай інших підприємців. Так що в таких умовах зерно почуватиметься як на курорті.

Зараз елеватор працює на повну потужність. Процес його роботи є автоматизованим. Серед переваг функціонування елеватора – його розташування у безпосередній близькості з залізничним вузлом, що полегшує процес відвантаження на залізничний транспорт.

Ось так хліборобські руки плекають хліб. Колосок до колоска, зерня до зерняти — така вже вдача нашого селянина: роботяща та весела. Недарма кажуть у народі: «Буде хліб, буде й пісня».

І, звичайно, приємно, коли твоя земля, твій врожай знаходиться у дбайливих руках справжніх професіоналів.
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©