Контактные данные

СВЯТО ВІДКРИТТЯ ФУТБОЛЬНОГО ПОЛЯ В смт ПРИШИБ

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №128 від 11.05.2019 
  
   

3 травня в Пришибі пройшло урочисте відкриття міні-футбольного поля зі штучним покриттям.

Сучасний міні-стадіон облаштували на території КЗ "Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Миколи Архиповича Шаламова", де навчається 350 учнів.

Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям для гри в міні-футбол здійснювалось за державною програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України»  на умовах співфінансування будівництва  з місцевого бюджету, кошти до якого надійшли на цей проект від БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова».

Варто зауважити, що у цьому навчальному закладі особлива увага приділяється фізичній культурі та спорту, культивуванню серед дітей та молоді здорового способу життя. Педагогічний колектив працює у цьому напрямку спільно з тренерами.

На урочисте відкриття футбольного поля в КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова» завітали почесні гості:

- Самардак Григорій Вікторович, голова Запорізької обласної ради;

- Давітян Вемір Суренович, Віце-президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність»;

- Шаламова Галина Вікторівна, голова БО «Благодійний фонд імені Миколи Архиповича Шаламова», голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач»;

- Спасська Інна Миколаївна, перший заступник голови Михайлівської райдержадміністрації;

- Передерій Сергій Васильович, голова Михайлівської районної ради, голова районної Федерації футболу;

- Величко Віталій Станіславович, голова Пришибської селищної ради;

- Ракша Олександр Васильович, голова Михайлівської селищної ради;

- Болотова Людмила Анатоліївна, в.о.начальника відділу освіти Михайлівської РДА;

- Левчук Сергій Іванович, керівник СТОВ «Прапор»;

- Левадний Олександр Іванович.

Голова Запорізької обласної ради Григорій Вікторович Самардак зазначив:

- Головне, що ми сьогодні робимо, - це гармонійний розвиток кожного селища, кожного куточка Запорізької області. І все це для того, щоб наші діти, головні учасники цього заходу, розвивалися і брали участь у спортивних змаганнях для зміцнення свого здоров'я і характеру. Миру! Щастя! Здоров'я! Перемог!

А за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та активну громадську позицію Григорій Вікторович нагородив подякою голови Запорізької обласної ради голову Пришибської селищної ради Величка Віталія Станіславовича.

- Насправді, ця нагорода - це плід спільної роботи всіх бюджетоутворюючих підприємств нашої селищної ради та небайдужих жителів громади, - відповів Віталій Станіславович. - В першу чергу, нашим головним спонсором є БО "Благодійний фонд імені Миколи Архиповича Шаламова" і її голова Галина Вікторівна Шаламова. Дійсно, відкриття цього спортивного об'єкту - це знакова подія для нашого селища, а крім того - він є першим у Михайлівському районі. А оскільки без Галини Вікторівни не проходить жоден культурний чи спортивний захід в нашому селищі, я хочу подякувати їй за цей вклад! Це - довгострокові інвестиції в нашу молодь, в наших дітей, в наше майбутнє!

Галина Вікторівна Шаламова, в свою чергу, відзначила, що підтримка молоді, допомога школі - це той напрямок, який започаткував ще Микола Архипович Шаламов, тож для неї продовження його справи, його ініціатив - це особливо важлива сфера діяльності. Ну а дане футбольне поле має ще й зручне розташування для всіх громад району, тому тепер воно стане платформою для проведення районних змагань та турнірів.

Сергій Васильович Передерій також привітав усіх присутніх з великим спортивним святом Пришиба, школи і всього району:

- Футбол це найпопулярніший вид спорту. А успіхи спортивних клубів Михайлівського району свідчать про те, що ми дійсно стали лідерами на футбольному небосхилі області. А ця перша ластівка (стадіон) сприятиме тому, що підростатиме надійна зміна нашим нинішнім спортсменам. Я дуже радий, що Галина Вікторівна Шаламова змогла залучити таку значну суму коштів для будівництва цього футбольного поля. А Михайлівська районна рада для Пришибської ЗОШ виділяє кошти на спортивне обладнання.

Право перерізати червону стрічку входу до футбольного поля КЗ "Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Миколи Архиповича Шаламова" було надано Галині Вікторівні Шаламовій, Григорію Вікторовичу Самардаку та Віталію Станіславовичу Величку.

Директор освітнього закладу Марина Михайлівна Вертелецька жартома зазначила, що їхній школі і не снилося мати таке футбольне поле. Тож, вона подякувала усім, хто підтримав заклад у такій важливій справі і допоміг побудувати цей майданчик:

- Шаламовій Галині Вікторівні, голові БО «Благодійний фонд імені Миколи Архиповича Шаламова», голові Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач».

- Павелку Андрію Васильовичу, народному депутату України, Президенту Федерації футболу України;

- Межейку Віктору Івановичу, голові Запорізької обласної Федерації футболу;

- Самардаку Григорію Вікторовичу, голові Запорізької обласної ради;

- Брилю Костянтину Івановичу, голові Запорізької обласної державної адміністрації;

- Гугніну Едуарду Анатолійовичу, заступнику голови Запорізької обласної державної адміністрації;

- Власовій Наталії Федорівні, начальнику управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації;

- Петровському Олександру Володимировичу, Президенту Міжнародного благодійного фонду «Солідарність»;

- Давітяну Веміру Суреновичу, Віце-президенту Міжнародного благодійного фонду «Солідарність»;

- Величку Віталію Станіславовичу, голові Пришибської селищної ради;

- Полковникову Михайлу Ігоровичу, генеральному директору будівельної організації Українсько-іспанського товариства з обмеженою відповідальністю «Харвест-Індустріаліс».

Урочиста частина супроводжувалася неймовірними виступами вокального ансамблю "Зоряна" та Єгора Міщирякова, Григорія Орла та Катерини Сьоміної, Олександри Калініченко і зразкового ансамблю танцю "Надія". Особливий захват у школярів викликав виступ команди з футбольного фристайлу "Магеллан".

Право забити перший гол у ворота нового футбольного поля КЗ "Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Миколи Архиповича Шаламова" було надано Митрофанову Нікіті.

Після цього команди "Райагропостач" та "Райагропостач 2" зіграли партнерський матч, який завершився, звичайно ж, дружбою.

Галина Вікторівна Шаламова вручила спортсменам від БО "Благодійний фонд імені Миколи Архиповича Шаламова" та ФОП Левадний Олександр Іванович футбольні м'ячі.

І, звичайно, Галина Вікторівна Шаламова, голова БО "Благодійний фонд імені Миколи Архиповича Шаламова" не зрадила традиції пригощати дітей смаколиками.

Тож, і цього разу учні КЗ "Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова", а також вихованці Пришибського дитячого садочка "Сонечко" смакували духмяною випічкою та соками.

Ось так відкриття футбольного поля стало справжнім спортивним святом для селища Пришиб!

Бажаємо кожному, щоб всі життєві перипетії завершувалися лише перемогами!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©