Контактные данные

США vs Україна: добре там, де нас немає

    Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №170 від 29.02.2020

Нещодавно у Туларі (Каліфорнія) відбулася подія світового масштабу - міжнародна виставка передових сільськогосподарських технологій і машин World AG Expo 2020!

У складі української делегації з діловою поїздкою побувала в США і Галина Вікторівна Шаламова, голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач», де відвідала найбільший промисловий центр штатів - місто Лос-Анджелес, яке славиться міжнародною торгівлею, теле і кінопромисловістю, а також проведенням найбільших міжнародних виставок.

World AG Expo проводиться з 1968 року і за майже півстолітню історію перетворилася в найбільшу високопрофесійну сільськогосподарську виставку. Подія привертає увагу фермерів і фахівців сільського господарства з усього світу.

Дуже приємно українську делегацію вразила зустріч з боку організатора Сарахелени Мартінез – привітна, тепла і дружня. Відвідувачам World AG Expo 2020, були продемонстровані інноваційні розробки, новинки і останні досягнення, що стосуються фермерської техніки, сільськогосподарських комунікацій, аграрних технологій, сільськогосподарського обладнання та сировини. Більше 1500 учасників експозиції продемонстрували найновіші у сільгосптехніці обладнання, комунікації та технології на майже 800 кв.км виставкової площі!

- Паралельно з виставкою World AG Expo 2020 проходили і семінари, орієнтовані на різні теми, цікаві представникам агробізнесу, - зазначає Галина Вікторівна. -  Крім того, ми мали можливість відвідати унікальні фермерські господарства, де вирощуються черешні, горіхи, мандарини, хурма, гранат та п’ять різновидів апельсинів, а також державні виноградники. Цікавою і насиченою була зустріч з фермером Др.Малі, який продемонстрував всі етапи роботи на землі, що є далекою від українських чорноземів, проте завдяки дотриманню технологій дає високі показники урожайності.

Під час однієї з екскурсій делегація відвідала також сади J&S. Ця подорож пояснила, як зберігається стік талових снігів та як він вивільняється протягом року на основі попиту на сільське господарство.

Ну і звісно, візит до США не обмежився лише робочими моментами, оскільки в будь-якій подорожі хочеться дізнатися побільше і про устрій, і про спосіб життя місцевого населення, і про систему цінностей.

За словами Галини Вікторівни, їй дуже сподобався чіткий поділ сфер діяльності у містах: Лос-Анджелес - місто бізнес-діяльності; Вашингтон - політичне місто; Лас-Вегас - місто дозвілля. Кожне - по-своєму цікаве, насичене і бурхливе!

- У Лос-Анджелесі я побачила, як знімаються фільми та не відмовила собі у задоволенні зробити фото на пам'ять біля телевежі Юніверсал-Сіті. У Вашингтоні, звичайно ж, відвідала з екскурсією Білий дім і зробила фото біля пам'ятника Шевченку, який знаходиться на центральній вулиці столиці США - хіба не яскравий показник поваги до України, її народу та її цінностей?! Ну а Лас-Вегас - це місто, яке не спить ні вдень, ні вночі, яке осяює своїми вогнями не лише вулиці, але й запалює іскри азарту в очах своїх гостей! США - країна контрастів, - ділиться враженнями Галина Вікторівна. - Солоні озера нижче рівня моря, дивовижні каньйони, унікальна гідротехнічна споруда Гребля Гувера, яка вражає своєю величчю і потужністю! Ну і, звичайно, вразив Нью-Йорк, а особливо Брайтон-Біч - район Брукліна, де не потрібна англійська, адже саме тут проживають українці та росіяни, які створили "маленьку Одесу" в США...

І провідною червоною ниткою крізь розмову з Галиною Вікторівною проходила всім відома теза - добре там, де нас немає, а ми живемо в Україні - країні, багатій своїми чорноземами, ріками, озерами... і не цінуємо того, що маємо! Тож пані Галина закликає любити свою країну, розвивати її, разом будувати її прекрасне майбутнє, її силу і міць, дбати про ті ресурси, які нас оточують!

Ми - українці, так давайте приведемо Україну до розквіту!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©