Контактные данные

 ЩАСТЯ – ЦЕ УЛЮБЛЕНА СПРАВА У КОЛЕКТИВІ ОДНОДУМЦІВ

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №23 від 22.03.2017
Починаючи з 2013 року Організація Об’єднаних Націй відзначає Міжнародний день щастя для того, щоб визнати важливість щастя в житті людей в усьому світі. Щасливі люди живуть довше. Дослідники старіння з Інституту Альберта Ейнштейна виявили, що 243 учасники-довгожителі мали позитивне ставлення до життя.

Для того, щоб бути щасливим, дуже важливо обрати таку професію, такий рід занять, який дарував би задоволення. Робота - це те, на що йде наш основний час, тому просто необхідно займатися тим, що дарує нам радість. Ми живемо в сільській місцевості, тому майже кожен з нас працює на землі. Земля – це не просто те, на чому можна вирощувати. Її треба любити, берегти, поважати. Ось так, шанобливо обробляючи землю, трудяться і працівники АТ «Михайлівський райгропостач», ДСГП «Агроцентр» та ФГ «Агро-Константа».

- Я щаслива від того, що в мене такий дружний, такий злагоджений колектив, - зазначає голова наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галина Вікторівна Шаламова. - Я вдячна кожному працівнику, за те, що доклали максимум зусиль для того, щоб по запланованому графіку, вчасно завершити посівну кампанію, за те, що готові прийти на допомогу в хвилину скрути, за те, що щодня самовіддано працюють, бо знають, що від їхніх старань, від їхніх зусиль залежить результат спільної праці. Ми всі - одна команда і від усвідомлення цього я справді відчуваю впевненість в завтрашньому дні.

Не раз ми чули, що праця аграрія – одна з найважливіших на Землі. І в дощ, і в сонце аграрії працюють, щоб отримати найкращий та найбільший урожай, а ми щоб могли спокійно споживати нашу улюблену їжу. Аграрії дбають про землю, яку вони обробляють. А до тих, хто працює на землі з любов'ю, і природа схильна.

Як зазначає заступник директора ДСГП «Агроцентр» Сергій Володимирович Нужний, погода цього року була сприятливою для підприємства. Багато господарств не встигли завершити посівну, тоді як працівники «Агроцентру» злагоджено та організовано використали це віконце, яке природа дала трударям. Тепер же, через дощі, невідомо, коли знову можна буде вийти в поле.

- Посівна кампанія пройшла успішно, адже працівники підприємство сумлінно виконували свою роботу. На посівному комплексі John Deere В’ячеслав Писанко один самотужки засіяв горохом майже 400 га. Паралельно зернові сівалки сіяли яровий ячмінь. На них працювали три механізатори: Ярослав Ганель, Микола Притика та Олександр Карпенко. Загалом ще були задіяні декілька агрегатів для підготовки ґрунту, - з повагою та гордістю розповідає про підлеглих Сергій Володимирович.

За його словами, на підприємстві очікується хороший урожай озимих культур. Вже розпочався період вегетації пшениці, ріпаку та ячменю. У пшениці зараз – активна фаза кущіння. Добре перезимував і озимий ріпак, а ячмінь вже чекає весняного тепла. Як зазначає Сергій Володимирович, всі рослини живі і дають нові пагони, адже їх дбайливо підігрівали, поливали і підживлювали.

Кажуть, що людина щаслива, якщо їй не треба змушувати себе щодня йти на роботу, коли вона отримує задоволення від того, чим займається.

- Звичайно, я щасливий працювати на ДСГП «Агроцентр». Можна навіть сказати, що я на роботі відпочиваю, адже займаюся улюбленою справою, знаходжуся у колективі однодумців, які мене розуміють і підтримують, - говорить Сергій Володимирович.

Щасливий працювати на землі і головний агроном підприємства Арсен Сидикович Сулейманов:
- Ми вчасно, до дощів, відсіялись, підживили всі культури. І це для нас, як для трударів землі, привід для щастя. Працівники підприємства за 5 днів засіяли близько 900 га!

За словами Арсена Сидиковича, не зупиняється робота і в теплицях: зібрали салат, а тепер активно йде процес пікірування саджанців ранньої капусти. Забезпечуючи за допомогою пікірування достатню площу живлення, розсаді дається стимул для розвитку потужної кореневої системи, яка є запорукою сильної і здорової рослини.
- У нас взагалі все чудово, - стверджує Арсен Сидикович.

Погоджується з ним і головний механік Віктор Іванович Стадніченко. Саме завдяки його зусиллям вся техніка на підприємстві бездоганно відремонтована та завжди готова до роботи. За його словами, з посівною машини впоралися добре, тож тепер підприємство надає послуги з комплексу сільськогосподарських робіт (культивація, боронування, дискування, посів) товаровиробникам будь-якої форми власності.

Роботу свою Віктор Іванович теж любить:
- Я на це вчився, цим і займаюсь. Робота складна, але, коли все вдається, дійсно отримуєш від неї задоволення!

Працівники щасливі, бо бачать результати своєї роботи, бо всі навколо називають їх добрими господарями. Тому трударі АТ «Михайлівський райагропостач» навіть думки не мають про якийсь спочинок, вони працюють з ранку до ночі, лиш би віддячити землі-годувальниці за хліб і щастя, які вона дає. Праця на землі — це сенс їхнього життя.

Тож обирайте те, що приносить радість і задоволення саме вам, звільніться від негативу та хвилювань – і будьте щасливими!
 
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©