Контактные данные

САМОРЕАЛІЗАЦІЯ – ЦЕ БЕЗЛІЧ МАЛЕНЬКИХ КРОКІВ НА ШЛЯХУ ДО ПОШУКУ СЕБЕ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №208 від 18.11.2020

Ювілей – це хороша можливість пригадати особистий шлях творення себе як людини, свого розвитку, підсумувати зроблене і порадіти своїм досягненнями. Людмилі Олексіївні Дорогань, яка 18 листопада 2020 року відзначила свій 60-літній Ювілей, згадати дійсно є про що!

Народилася Сердюченко Людмила Олексіївна в Криму, закінчила Сімферопольський технікум харчової промисловості, вийшла заміж за Олександра Вікторовича Дороганя, разом з чоловіком виховала сина Олександра, а більшу частину трудового шляху працює касиром в АТ «Михайлівський райагропостач». Здається – одне речення, але в ньому – все життя!

У кожної людини є свій шлях, але ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків. Усякий рух по цьому шляху, усяке досягнення починається з маленького невпевненого кроку. Не завжди той, хто йде дорогою, уявляє собі, що буде вкінці. Навряд чи Людмила Олексіївна здогадувалася, як складеться її життєвий шлях, коли під час студентського життя, у 1978 році пішла ученицею на обробника в цех шкіргалантерейної фабрики. Не підозрювала вона про подальшу долю і тоді, коли пішла працювати санітаркою в дитяче відділення сімферопольської станційної лікарні Придніпровської залізниці, звідки згодом перейшла до 3-ої міської клінічної лікарні м.Сімферополь. Далі слідувала практика на консервному заводі, де їй була присвоєна професія машиніста розливочно-наповнювального агрегату. Впродовж двох років Людмила Олексіївна працювала на Мелітопольському консервному заводі інженером-нормувальником, а у 1984 році вона переїхала в Пришиб, де почала трудитися інженером-технологом на ремонтно-механічному заводі.

Це все - життєвий вибір, завдяки якому особистість змінює набуті смисли і шукає смисли нові, гармонійно будує свій життєвий світ, якісно змінює просторово-часові координати. Власними життєвими виборами кожен з нас будує свою індивідуальну історію, її подієву канву. Обираючи, ми поворотними подіями свого життя ставимо крапки і коми, вписуємо їх у свій індивідуальний контекст, означуємо, аналізуємо, відчуваємо...

Особливості світовідчуття Людмили Олексіївни, яка спробувала себе за 9 років в абсолютно різних сферах діяльності, все ж привели її у 1987 році до Михайлівського районного підприємства матеріально-технічного постачання райагропрому (нині – АТ «Михайлівський райагропостач»). Спочатку вона була прийнята на посаду комірника, а через три роки, вступивши на навчання до Оріхівського сільськогосподарського технікуму на відділення бухгалтерського обліку, стала бухгалтером. І ось уже впродовж 22 років Людмила Олексіївна Дорогань працює на підприємстві касиром.

Сама вона говорить, що їй дуже пощастило стільки років пропрацювати на такому підприємстві, разом з таким колективом:

- Я приїжджа людина і на підприємство потрапила зовсім випадково, абсолютно нічого про нього не знаючи. Тепер же можу впевнено сказати, всі ці роки точно не доводилося нудьгувати!

З Людмилою Олексіївною також нудьгувати нікому не доводиться, адже вона має особливе, тільки їй притаманне почуття гумору, вміння згладити гострі кути та знайти привід посміхнутися навіть в складних питаннях.

- Ми з Людмилою Олексіївною вже понад 25 років крокуємо одним шляхом, працюючи на благо розвитку АТ «Михайлівський райагропостач», а відповідно і нашого краю. Коли наш касир хоч на 5 хвилин відлучиться від свого робочого місця, всім її одразу не вистачає!з посмішкою говорить голова Наглядової ради підприємства Галина Вікторівна Шаламова. – Вона – тиха, спокійна, сумлінна, впевнена в кожній бухгалтерсько-фінансовій операції, в кожній справі, але при цьому – вимоглива до себе і оточуючих. Я дуже вдячна Людмилі Олексіївні за старанність і відповідальність у роботі, за довіру, за віру в підприємство. І Микола Архипович Шаламов, перший керівник АТ «Михайлівський райагропостач», завжди говорив, що з таким касиром за касу ми точно можемо бути спокійні! Кажуть, у кожного в житті своє призначення,так от Людмила Олексіївна – на своєму місці!

Знайти себе ― означає, відчути себе реалізованим, затребуваним і, як підсумок, щасливим. Складовими щастя для багатьох є здоров'я, сім'я і, звичайно, успіх в роботі ― у справі, яке приносить задоволення. Ось саме остання складова і є найскладнішою для більшості: як знайти себе ― своє місце в життя, своє покликання, свою справу. Однозначно на нього ніхто не може відповісти, але, здається, Людмила Олексіївна у 1987 році зробила правильний крок в пошуку свого покликання, свого життєвого шляху!

Весь колектив прагне привітати іменинницю з Ювілеєм та побажати такого життя, щоб кожен день змушував посміхатись та радіти, всім серцем відчувати щастя, впевнено крокувати до своєї мети та неодмінно досягати успіху. Нехай кожен день має солодкий присмак, а кожен новий рік відкриває двері до нових досягнень та процвітання!

Зі святом Вас, Людмило Олексіївно!

З Ювілеєм!

 

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©