Контактные данные

 ПРОФЕСІЯ, ЯКА СТАЛА ПОШТОВХОМ ДО СТАНОВЛЕННЯ СУЧАСНОГО СВІТУ

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №35 від 16.07.2017
Професія бухгалтера є чи не найважливішою професією сучасності. Без бухгалтерського обліку не може обійтися жодна економіка світу. А вже тим більше окремі підприємства, заводи і навіть маленькі магазини зобов'язані вести бухгалтерський облік.

Здавалося б, бухгалтерська справа – це досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга. Проте в році існують особливі дні, в які всі ми маємо прекрасну можливість оцінити і висловити свою вдячність тим, хто займається цією нелегкою справою.

Офіційне професійне свято наших бухгалтерів - День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні 16-го липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні, в 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Історія бухгалтерського обліку настільки ж стара, як і цивілізація. Давним-давно, коли не було навіть цифр, люди вже володіли основами бухгалтерського обліку. Вони робили записи про своє господарство, а рахунок замінювали викарбувані палички, які робили на деревах, на кістках тварин, на стінах печер і навіть на поверхнях скель. Але особливо цікавим носієм даних були мотузки, на яких зав'язували вузлики. Надалі носіями інформації стали папірус, глиняні обпалені таблиці – «цеглини», пергамент, віск, дерево, папір.

Бухгалтери брали участь у розвитку міст, торгівлі, становленні такого поняття, як багатство. Також бухгалтери внесли свій вклад в розвиток письма, грошей і банківської справи. Бухгалтерський облік і розвиток бізнес-відносин зіграли основну роль у розвитку цивілізації і в становленні сучасного світу.

Сучасний бухгалтер веде облік всіх витрат, збитків і прибутків підприємства, розраховує заробітну плату, вираховує і оплачує податки. Бухгалтер знає все, що відбувається з грошима фірми або заводу. Зараз спеціальність бухгалтера входить в число найбільш затребуваних спеціальностей.

Працівники провідних підприємств розповіли нам, що їх привело до царини бухгалтерського обліку.

Тетяна Анатоліївна Мелешкова, АТ «Михайлівський райагропостач», стаж роботи – 18 років:
- Я взагалі люблю рахувати. А щоб стати бухгалтером потрібно ще бути дуже уважним при роботі з цифрами і багато вчитися. В наш час законодавство постійно змінюється, тому вчитися доводиться майже завжди.

Наталія Григорівна Василюк, ДСГП «Агроцентр», стаж роботи – 35 років:
- Бухгалтером стала за сімейним покликанням: матуся була бухгалтером. До неї я ходила на роботу, перекладала папери, рахувала. Тоді почала вивчати цю професію, а з нашим законодавством вчуся до сих пір. У бухгалтерії важлива будь-яка дрібниця, будь-яка деталь. Мимоволі звикаєш робити все ретельно і на совість.

Тетяна Миколаївна Васильцова, ТОВ «Молодіжне», стаж роботи – 17 років:
- У мене теж мама працювала бухгалтером, тому і я після закінчення школи обрала собі цю справу. Для того, що оволодіти професією бухгалтера, на мою думку, п’яти років університету цілком достатньо. Головне – любити свою справу, адже бухгалтерія – це цікаво!

Людмила Сергіївна Тищук, АТ «Михайлівський райагропостач», стаж роботи – 9 років:
- Я взагалі вчилася на менеджера, і перше моє робоче місце після закінчення ВУЗу – це АТ «Михайлівський райагропостач», але життя так склалося, що працюю зараз бухгалтером, і ніскільки про це не шкодую, бо дуже люблю свою роботу. Так, тут справді потрібно бути уважним, ретельно все перевіряти, але ця професія зовсім не нудна, бо за кожною цифрою не просто якісь і факти та події, а й конкретні люди. А оскільки наше підприємство багатопрофільне, ми всі маємо можливість постійно навчатися чомусь цікавому, новому.

Валентина Володимирівна Трусова, ВСК «Нива», стаж роботи – 34 роки:
- Мені сестра допомогла обрати професію. Вона мені про неї розповідала, тож я і прийняла таке рішення, хоча з дитинства мріяла бути вчителем. А як виявилося, бути бухгалтером – дуже цікаво. Ти завжди бачиш результат своєї роботи. Проте вчитися тут потрібно весь час. Чи потрібно мати якісь особливі якості, що стати бухгалтером?.. На мою думку, головне – мати бажання!

Валентина Вікторівна Казаку, ДСГП «Агроцентр», стаж роботи – 30 років:
- Я вважаю роботу бухгалтера важливою і відповідальною. Тут головне мати такі якості як уважність, точність та ретельність. І тоді все вдаватиметься. Свою роботу я люблю, дуже рада стільки років працювати на підприємстві у дружному злагодженому колективі.

Леся Володимирівна Чайченко, АТ «Михайлівський райагропостач», стаж роботи – 4 роки:
- Я з дитинства якось не любила читати, тільки постійно все перераховувала. А вирішила стати бухгалтером, коли мені запропонувала цю роботу людина, яка для мене є справжнім авторитетом, – Галина Вікторівна Шаламова. Вона і допомагала мені освоювати цю професію. Робота в АТ «Михайлівський райагропостач» дає всі можливості для підвищення кваліфікації, бо займатися своєї освітою бухгалтеру необхідно весь час. Вважаю, що головне для справжнього бухгалтера – вірність своїй справі та чисті думки.

Наталія Леонідівна Муравйова, ТОВ «АФ Юлена», стаж роботи – 16 років:
- Професію я обрала собі випадково. Якось у газеті прочитала про курси бухгалтерів у Криму, от і поїхала на навчання. Одразу влаштувалася і на роботу. Любов до бухгалтерської справи з’явилася вже з роками. Це зараз я розумію, що моя професія – це не тільки цифри, але й люди. Я вважаю, що мене з бухгалтерією звела доля. Скажу чесно, навчилася я більше не в університеті, а на практиці, під час роботи. Так, як в школі потрібно розуміти математику, так і бухгалтерську справу потрібно розуміти. А ще дуже важливо – це вміти знаходити спільну мову з людьми. Цифри – це само соою, але в усьому допомагають люди. Я і зараз вдячна Миколі Архиповичу та Галині Вікторівні Шаламовим, які колись простягнули мені руку допомоги та без досвіду взяли на роботу. Це стало поштовхом до мого подальшого розвитку.

Олена Олександрівна Назаренко, АТ «Михайлівський райагропостач», стаж роботи – 25 років:
- Я з дитинства якось не любила гратися ні в які «бухгалтерські» ігри, і не планувала працювати за цією спеціальністю. Тут потрібно вчитися чомусь кожного дня, а ще важливо – любити цифри і вміти їх аналізувати.

Олександр Олександрович Макаров, ДСГП «Агроцентр», стаж роботи – 1 рік:
- Я обрав собі цю професію за порадою батьків та старших товаришів. З дитинства особливих нахилів до цієї справи не помічалося, але вважаю, що вчитися тут потрібно все життя. Для того, щоб бути справжнім професіоналом потрібно мати аналітичний склад мислення, високу концентрацію уваги, наполегливість та організованість.

Любов Василівна Скоробагатова, СТОВ «Прапор», стаж роботи – 23 роки:
Мені завжди хотілося працювати у цій сфері, облік подобався. Звичайно, і в дитинстві грала в ігри, де потрібно щось перераховувати, записувати. У цій професії я вчуся постійно, багато читаю, бо все оновлюється. Для того, що бути бухгалтером, потрібно мати такі риси як старанність і наполегливість.

Оксана Сергіївна Довженко, АТ «Михайлівський райагропостач», стаж роботи – 1 рік і:
- Мені подобається рахувати. Ще з дитинства любила заповнювати якісь папери. Думаю, що вчитися цій справі потрібно все життя, і рада, що підприємство, де я працюю, дає всі можливості постійно розвиватися, навчатися новому, підвищувати рівень своїх знань. Бухгалтер повинен вміти передбачати, важлива також точність в підрахунках.

Тетяна Олександрівна Мелешко, ДСГП «Агроцентр», стаж роботи – 6 років:
- Я завжди дуже любила математику, цифри. Вважаю, що для того, щоб повністю оволодіти цією професією, замало технікуму чи навіть інституту. Потрібен досвід роботи, потрібна практика. Бухгалтер – це професія для людей, думаючих логічно, для тих, хто вміє та не боїться приймати рішення, хто здатен слухати і чути.

Дар’я Вікторівна Малюченко, АТ «Михайлівський райагропостач», стаж роботи – 2,5 роки:
- Мені здається, що ця професія розвиває логіку та інтелект. Крім того, вона є престижною та багатопрофільною. Ми вчимося чомусь новому все життя, і ця професія не є винятком. Для того що стати бухгалтером, на мою думку, потрібно мати математичний склад ума і бажання розвиватися.

Валентина Олександрівна Чекіна, ТОВ СВП «АФ Дружба», стаж роботи – 34 роки:
- Я взяла приклад з сестри, яка до мене пішла вчитися цій справі. До 8-го класу якось взагалі не замислювалася про цю професію, але зараз зовсім не шкодую, що обрала саме її. Бухгалтерській справі, на мою думку, потрібно вчитися постійно. У цій професії важливі старанність та бажання дізнаватися щось нове.

Людмила Олексіївна Дорогань, АТ «Михайлівський райагропостач», стаж роботи – 20 років:
- Я обрала цю професію, бо з дитинства мала любов до точних наук. Тим більше, на той час так склалися життєві обставини. Щоб оволодіти професією, потрібно мати освіту, вона стає фундаментом у цій справі. А те, що будується на ньому далі, - це вже практика. Головна якість, яка має бути у справжнього бухгалтера – це ретельність.

Тетяна Вікторівна Дзюба, ДСГП «Агроцентр», стаж роботи – 4 роки:
- Це не я обрала професію, а професія обрала мене. Ще з дитинства я любила грати в магазин, заповнювати якісь папери, рахувати все… Вчитися ніколи не пізно. А в роботі бухгалтера завжди з’являються певні нюанси, які потребують вивчення. А ще справжній бухгалтер повинен бути уважним і наполегливим.

Сергій Вікторович Калужський, ФГ «Агро-Константа», стаж роботи – 5 років:
- Я взагалі люблю цифри, через те і обрав собі таку професію. Я думаю, що для того, щоб стати бухгалтером, перш за все, потрібно бути відповідальним та уважним. А вчитися, як то кажуть, потрібно все життя!
Ось так доля пов’язала наших спеціалістів зі світом бухгалтерського обліку. Ми вітаємо всіх, хто пов’язаний з цією справою, з професійним святом. Нехай і в професії, і в житті все складається так, як Ви плануєте, нехай завжди поруч буде дружнє плече та підтримка, нехай ніде не буде прорахунків, а в душі завжди панують затишок та любов!
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©