Контактные данные

ПРО СПРАВЖНЮ ДРУЖБУ З ДИТСАДКА

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" № 237 від 12.06.2021

З ними ми можемо розділити найщасливіші моменти життя, поділитися тим, що не розповімо іншим, прийти на допомогу у будь-який час і завжди розраховувати на підтримку. Вони - це наші друзі. І цього тижня, 9 червня, у світі відзначають Міжнародний день друзів. Газета «НАШе Життя...» вирішила поцікавитись у земляків, чи вірять вони взагалі у справжню дружбу та якого кольору для них це слово.

У опитуванні взяли участь близько 100 наших читачів. І як приємно, що абсолютна більшість з них (92%) вірять у справжню, безкорисливу, чисту і світлу дружбу, а тільки 8% вважають, що такі стосунки завжди ґрунтуються на взаємній вигоді.

«Друг пізнається в біді» - багато хто знає цю приказку, але повірити в неї можна тільки перевіривши на власному досвіді. Справжній друг, крім спільного проводження вашого дозвілля, завжди прийде на допомогу в скрутну хвилину, - вважають 81% учасників опитування. А ще 19% впевнені, що така людина повинна щиро розділяти з Вами радість, без заздрості. В будь-якому випадку, друзі – це наша підтримка по життю: і словом, і ділом!

У Всесвітній день друзів БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова» (голова – Галина Шаламова) вирішив відвідати з подарунками вихованців Малобілозірського дитсадка «Сонечко» (керівник – Юлія Малай) та Благовіщенського дитсадка «Пролісок» (керівник – Тетяна Мілюкова), яких не змогли відвідати через негоду на Міжнародний день захисту дітей.

- Я щиро зичу нашим маленьким друзям якомога більше веселощів та солодощів у житті, чудових товаришів та незабутніх пригод, любові та підтримки від близьких в усіх починаннях, - передає слова вітань Галина Вікторівна. - Нехай кожен день приносить багато яскравих барв та радісних емоцій. Словом, будьте щасливими, любі наші діти, і нехай вам завжди все вдається!

До речі, за результатами нашого опитування виявилося, що 8% наших інтерв’юйованих пронесли свою дружбу ще з часів дитячого садочка. У школі зустріли свої рідні душі 20% опитаних земляків, а 28% - в період студентського життя. Серед колег по роботі справжніх друзів віднайшли 34% респондентів, а в компанії спільних знайомих – 8%. І лише у 2% міцна дружба зародилася в результаті абсолютно випадкової зустрічі.

А саме почуття дружби у наших земляків асоціюється з кольором балансу і здоров’я – зеленим (53%); ще 26% респондентів вважають, що дружба має червоний колір – ближчий до серця; 14% бачать дружбу у жовтому кольорі теплоти і мудрості; 4% - у помаранчевих барвах позитиву і креативності; 3% - у синяві гармонії і самосвідомості.

А ще, за словами психологів, для кожної людини важливо бути почутим, розділяти з кимось власні емоції та відчувати підтримку. Це і називають основною метою дружніх стосунків.

«Це - розуміння, що ти не один, тому що багато людей бояться бути самотніми. Напевно, дружба - це той момент, коли людина розуміє, що вона не одна, що вона комусь потрібна, що є хтось, хто розділяє її інтереси, можливо, її жалобу. Це той момент, коли ми можемо мати якусь психологічну опору і не загубися в хаосі сьогодення. В дружбі ми можемо зростати, як психологічно, так і морально, можливо, і фінансово за допомогою порад. Друг - це той, хто прийде на підтримку у важку хвилину», - зазначає психолог Наталія Харитонова.

Отже, бережіть дружбу, адже вона – безцінна!

 

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©