Контактные данные

ПРИРОДА ПОСТАВИЛА НА ПАУЗУ ВЕСНЯНІ ПОЛЬОВІ РОБОТИ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №173 від 21.03.2020 

Весняні польові роботи на Михайлівщині, як і в минулі роки, почалися раніше — тепла погода дозволяла. Як розповів нам  головний агроном ДСГП «Агроцентр» АТ «Михайлівський райагропостач» Арсен Сулейманов, на полях підприємства 4 березня вже почали сіяти ярий ячмінь та горох:

- Впоралися за 10 днів. За цей період ми також внесли підкормку озимої пшениці та заборонували поле під озимі культури на площі 1000 га. Підживлення озимого ріпаку та озимого гороху ми внесли ще в лютому, а в березні працювали за методом Бузицького - ранньовесняне кореневе підживлення озимих зернових азотними добривами врізанням дисковими сівалками в ґрунт.

За останні 3-4 роки вже помітна тенденція зсунення сівби ярих культур на більш ранні терміни. Здебільшого це робиться задля того, щоб встигнути ефективно використати зимові запаси продуктивної вологи. Адже саме вологу сьогодні називають головним лімітуючим фактором вирощування сільськогосподарських культур.

За словами Арсена Сидиковича, стан озимих культур є задовільним, однак агроном відзначає, що зараз рослини знаходяться в стані стресу, оскільки при настанні теплої погоди, розпочався період вегетації, а потім несподівано повернулися морози.

Через повернення низьких температур польові роботи тимчасово призупинені, але, як тільки повернеться тепло, техніка вийде в поле для оприскування озимого ріпаку, гороху, ячменя.

   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©