Контактные данные

«ПРИЄМНО БАЧИТИ ТАКІ ПРИКЛАДИ УСПІШНОГО АГРОПІДПРИЄМСТВА»

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №244 від 31.07.2021

У вівторок, 27 липня, Запорізьку область у рамках робочої поїздки відвідав Тарас Висоцький - перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України. Посадовець взяв участь у підписанні Меморандуму про співпрацю між Міністерством аграрної політики та продовольства України, обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською асоціацією громад з метою якісної реалізації аграрної політики та стратегії успішного розвитку села.

Як зазначає Департамент інформаційної діяльності ЗОДА, свої підписи від імені сторін під цим значимим документом також поставили перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Володимир Шустов та перший заступник керівника виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

В рамках робочого візиту перший заступник міністра аграрної політики відвідав і АТ «Михайлівський райагропостач», де його гостинно зустріла голова Наглядової ради Галина Шаламова.

Насамперед Тарас Миколайович ознайомився з роботою елеватора підприємства, який включає не лише механізовані автоматизовані споруди для зберігання зерна на 35 000 т, але й стандартизовану сертифіковану лабораторію (високоточний аналізатор якості зерна Infratec Grain Analyzer дозволяє визначати важливі параметри якості продукції та отримувати надійні результати, що не залежать від людського фактора), пункти приймання та відвантаження сільгосппродукції залізничними вагонами та автомашинами, роботу вузлового крана та інші об’єкти. Заступник директора Олександр Макаров та начальник механізованого зерносховища Юрій Касьянов розповіли про потужності елеватора та основного технологічного обладнання (зернонавантажувачів, сепараторів, автомобілерозвантажувача, вагів, зерносушарного комплексу тощо). Посадовець високо оцінив швидкість лабораторного аналізу, який дозволяє за 5 хвилин визначити 4 показники якості.

Оскільки голова Наглядової ради Галина Шаламова займає активну громадянську позицію та посильно розвиває не лише бізнес, але й територію, на якій працює, по дорозі до овочесховища АТ «Михайлівський райагропостач» делегація відвідала і головний об’єкт благодійної підтримки підприємства – КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ст. імені М.А.Шаламова». Тут разом з директором школи Мариною Михайлівною Вертелецькою вони обійшли спортивні майданчики, сучасні класні кімнати, харчоблок, обговорили важливість сільськогосподарського бізнесу та його вклад в розбудову сільської місцевості, а також необхідну підтримку від держави.

Далі, згідно з програмою заходу, гості ознайомилися з напрямком овочівництва на підприємстві, оглянувши разом з керуючим овочесховища Ігорем Сапальовим та агрономом Андрієм Мотузом холодильні камери, тепличний комплекс (8 теплиць разом з розсадним відділенням), а також - вирощування овочів на відкритому ґрунті. Оскільки продукція не лише реалізується у власній мережі магазинів «НИВА», але й постачається на освітні заклади району, Галина Вікторівна ретельно ставиться до її якості, тож обговорила з представниками делегації здобутки та плани роботи в цьому напрямку.

А так як гості завітали на підприємство саме в період збиральної кампанії, вони мали змогу побачити роботу сучасної сільськогосподарської техніки в полі та познайомитися з фахівцями, які знають, як керувати цими потужними кораблями полів. Підприємство вже має 4 комбайни John Deere, 1 комбайн Claas, 2 оприскувачі John Deere, 5 тракторів John Deere, 3 трактора Беларус, трактор Foton, трактор ХТЗ, навантажувач JCB. А обробляючи власні землі, АТ «Михайлівський райагропостач» встигає ще й надавати повний комплекс робіт з посіву, вирощування, догляду, збирання, зберігання та збуту сільськогосподарської продукції як на внутрішніх, так і на зовнішніх ринках. Члени делегації, поспілкувавшись з головним агрономом Арсеном Сулеймановим та заступником директора Сергієм Нужним, підкреслили професіоналізм фахівців та важливість погодних умов у сільськогосподарській галузі.

Саме для того, щоб допомогти рослинам пережити несприятливі погодні умови, на загальній площі 390 га підприємством встановлено зрошувальну фронтальну систему Valley UHDL 407х3000 через стаціонарну дизельну насосну станцію. Система забезпечує високу гнучкість у використанні, однак така технологія зрошення підходить не для всіх типів полів. Тож, Галина Шаламова, Арсен Сулейманов розповіли членам делегації проблеми та перспективи системи зрошення в комплексі, включаючи водні ресурси, а також їх подачу і застосування в польових умовах.

- Я позитивно вражений Запорізьким регіоном. Приємно бачити такі приклади успішного агропідприємства, людей, які хочуть працювати і мати хороші результати. Ми також сьогодні почули різні проблемні питання, які вирішуватимемо на державному рівні. І вкотре переконалися, що успішна децентралізація без розвитку агросектору неможлива. Тому хочеться лише побажати подальшого розвитку, нових проєктів та ідей підприємству, - поділився своїми враженнями Тарас Миколайович.

А наприкінці зустрічі гості та господарі рукостисканням скріпили домовленість об'єднувати зусилля задля розвитку сільського господарства, нашої території і держави в цілому!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©