Контактные данные

ПОГОДНІ УМОВИ РАНІШЕ СТРОКІВ ДАЛИ СТАРТ ПОЛЬОВИМ РОБОТАМ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №122 від 30.03.2019
Незвичайно тепла погода сприяє пробудженню активності весняних робіт на полях області. На всіх спостережних ділянках з посівами озимої пшениці було відмічено відновлення вегетації, що на 1-2,5 тижня раніше звичайних строків. Про це повідомили у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

За даними з територій, на період відновлення вегетації посівів у слабкому і незадовільному стані знаходяться посіви, які мали такий стан восени перед припиненням вегетації, а це близько 17 % від засіяних площ.

Для проведення підживлення озимих та посіву ярих культур у господарствах області на цей час є в наявності 33,4 тис. тонн добрив (90 % від необхідного обсягу), в т. ч. аміачної селітри – 28,2 тис. тонн (98 %).

  
   Підживлення озимих культур на зерно по області проведено на площі 670,7 тис. га або 84% до прогнозу, крім цього, озимий ріпак підживлено на площі 64,5 тис. га або 93 %.

А на полях, які обробляє АТ «Михайлівський райагропостач», підживлення озимих культур закінчено вже на 100%. Трактористи Олександр Антюфєєв, Олександр Карпенко та Сергій Бородавка, маючи потужну і «розумну» техніку докладають максимум зусиль, щоб виростити добрий урожай!

В цей же час, за словами головного агронома підприємства Арсена Сулейманова, висококваліфікована бригада механізаторів під керівництвом Віктора Івановича Стадніченка ретельно готує до роботи в полі сівалки - ремонтують, налагоджують, перевіряють.
  - Не за горами посів пропашних культур, тому кожен з працівників підприємства розуміє, наскільки важливо все робити вчасно і досконало, - говорить Арсен Сидикович. – І вже незабаром в поле вийдуть на посівну агрегати з рядів потужної енергоефективної і високопродуктивної імпортної техніки під вмілим управлінням трактористів Олександра Костікова, Пилипа Антюфєєва, Миколи Притики, Євгена Микала.

Голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галина Шаламова вважає, що розвиток агропромислового комплексу - це запорука стабільності нашої країни:

- Тож ми і надалі робитимемо усе можливе задля підвищення якості життя сільських трударів, наших орендодавців, для соціального розвитку села, з яким справедливо пов'язують красу, багатство і гордість України. А весняний день, як відомо, рік годує, отже зараз саме час продемонструвати злагодженість та ефективність нашої роботи, - говорить Галина Вікторівна.

Польові роботи вже розпочато на всій території області. І ми сподіваємося, що природа буде прихильною до людей, які вкладають в землю не просто зерно, а свою душу, які люблять її всім серцем і які своєю невтомною працею кожного дня підтримують аграрну галузь економіки країни!
     

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©