Контактные данные

ПАУЗА В ЗБИРАЛЬНІЙ КАМПАНІЇ – НЕ ПРИЧИНА ЗУПИНЯТИ ПОЛЬОВІ РОБОТИ

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №141 від 10.08.2019 

Під час збирання ранніх зернових та зернобобових культур на території області спостерігалася нестійка, з різним температурним режимом, погода, часом йшли різної інтенсивності дощі, спостерігались грози та шквали.

Трударі головного підприємства АТ «Михайлівський райагропостач» та його відокремлених підрозділів ДСГП «Агроцентр» і ФГ «Агро-Константа» змогли використати той сприятливий погодний проміжок часу, котрий виділила аграріям природа, тож саме тому вони закінчили збирання ранніх зернових та зернобобових культур ще понад два тижні тому, але загалом в області цей етап збиральної кампанії завершився 6 серпня.

Незважаючи на природні катаклізми, аграрії області зібрали рекордний за роки незалежності України врожай ранніх зернових та зернобобових культур, валовий збір яких склав 2951 тис. тонн зерна нового врожаю. Середня врожайність становить 32 центнера з одного гектара, в тому числі  озимої пшениці – 34,2 ц/га, озимого ячменю – 38,2 ц/га, озимого жита – 18,2 ц/га, ярого ячменю – 21,9 ц/га, гороху – 23,6 ц/га, вівса – 17,5 ц/га, ярої пшениці – 21,6 центнера з одного гектара.

Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, середня врожайність ранніх зернових та зернобобових культур на 10,6 центнера вище, ніж у минулому році.

На сьогодні на посівах проса зерно досягло повної стиглості. Стан посівів задовільний. У кукурудзи зерно досягло молочної стиглості. На більшості спостережних ділянок з посівами соняшника на 3-4 тижні раніше середніх багаторічних строків відмічено достигання насіння.

В АТ «Михайлівський райагропостач» часу дарма не втрачають. Як зазначає головний агроном підприємства Арсен Сулейманов, наразі в полі, де нещодавно зібрали стиглий урожай, займаються культивацією землі під посів озимого ріпаку.

- Ефективність сільськогосподарської праці полягає не лише у професійному вирощуванні культур та збору врожаю, - пояснює голова Наглядової ради Галина Шаламова, - велике значення має також і ретельне планування робіт. Якщо весь сільськогосподарський рік не буде чітко розпланований, результативність може бути значно зниженою.

Тож, незважаючи на паузу в збиральній кампанії, польові роботи тривають. А ми бажаємо усім аграріям успіхів та якісних результатів від докладених зусиль!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©