Контактные данные

ОСЬ І ЗАСЯЯЛО СУЗІР’Я ТАЛАНТІВ

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №28 від 13.05.2017
Талант - це дар, який може проявлятися в різних сферах діяльності людини. Талановиті люди завжди цілеспрямовані, тому досягають висот. І завжди приємно відзначати та радіти досягненням тих, кого любиш, поважаєш, про кого дбаєш.

5 травня Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.А.Шаламова вперше провела урочисту церемонію нагородження учнів – «Сузір'я талантів». Навчальний рік добігає кінця. Зроблено багато всього: учні Пришибської школи брали участь у олімпіадах, конкурсах, і змаганнях, ставали призерами і переможцями. Тож, підводячи підсумки навчального року, що минає, було прийнято рішення відзначити найкращих школярів, урочисто нагородити їх та подякувати за їхні старання.

Відкрила свято директор школи – Марина Михайлівна Вертелецька:
- Сьогоднішній захід – це показник того, як завзято, як активно працює наша школа. Я хочу подякувати усім учням, які сьогодні будуть нагороджені, всім вчителям та керівникам гуртків, які доклали до цього максимальних зусиль, які подарували школярам частинку своєї душі. І хочу подякувати вірному другу школи, нашому благодійнику, завдяки якому матеріально-технічна база нашого освітнього закладу постійно оновлюється, - «Благодійному фонду імені М.А.Шаламова» та особисто його засновнику Галині Вікторівні Шаламовій.

Звичайно ж, Галина Вікторівна, за ініціативи якої і проводилося свято вручення нагород, теж завітала на церемонію нагородження переможців і призерів конкурсів, змагань, акцій, виставок. Вона привітала школярів і подякувала їм за їхню активну участь у шкільному житті, за старанність і талановитість:
- Мені надзвичайно приємно чути, коли хтось хвалить нашу школу, захоплюється нею. Я дуже пишаюся тим, що у нас такі учні і такі вчителі! Ви – справді найкращі! Мені хочеться, щоб ви, дорогі школярі, мали змогу отримувати знання в комфортних умовах, тому «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова» докладав і докладатиме надалі до цього всі зусилля. Ну і, звичайно, я вважаю, що для того, щоб учні ще більше прагнули до розвитку, потрібне заохочення і нагородження тих, хто завдяки своїм зусиллям та старанням піднявся на вищий рівень. Тому ми й вирішили, що віднині щороку на подвір’ї Пришибської школи імені М.А.Шаламова вітатимемо «Сузір'я талантів»!

Як зазначили ведучі заходу, церемонія не випадково носить назву «Сузір'я талантів». Піднялися на свій небосхил, на вершину, підкорили свій Олімп саме ті, хто приніс славу своїй альма-матер, хто захищав її честь на конкурсах і змаганнях. На подвір’ї школи дійсно зібралися честь і гордість, «золотий фонд» навчального закладу. Героями свята стали 47 талановитих, розумних, кмітливих, працьовитих і завзятих учнів Пришибської школи.

- Одного разу, спостерігаючи за сонячним світилом Михайло Васильович Ломоносов вигукнув: «Відкрилася безодня, зірок повна, зірок числа немає». Так і сьогодні ми можемо повторити цю вселенську істину, але тільки на адресу наших учнів. Адже саме вони стали переможцями та учасниками конкурсів, а це значить, що саме їм належить велика місія - стати тією елітою суспільства, якій належить висвітлити цю безодню своїми знаннями, вміннями і стараннями, - урочисто привітали школярів ведучі.

На імпровізовану сцену вони по черзі запрошували учнів-переможців предметних олімпіад, активістів, спортсменів. Урочисто вбрані, з синьо-жовтими патріотичними кульками, талановиті хлопці та дівчата вишикувалися перед своїми однолітками та вчителями. Їхні очі дійсно сяяли, наче зорі, від радості, від гордості за самих себе, від вдячності за те, що їхні старання не залишилися непоміченими.

Звичайно, ці зірки запалилися не просто так, а від гарячих сердець талановитих вчителів. Тож школярі всі разом подякували їм гучними оплесками! Ось так на подвір’ї Пришибської школи був представлений золотий фонд дитинства і юнацтва освітнього закладу.

Але на цьому свято не закінчилося, адже Благодійний фонд імені М.А.Шаламова підготував для обдарованих учнів сюрприз:
- Ми довго думали, чим вас здивувати, - заінтригувала школярів Галина Вікторівна Шаламова. – Ви у нас такі розумнички: все знаєте, все вмієте. Ми вирішили, щоб вам буде цікаво дізнатися більше про історію рідного краю, тож 13 травня ви на комфортабельному автобусі вирушаєте на екскурсію по о.Хортиця!

Посмішки та вираз захоплення на обличчях школярів одразу дав зрозуміти, що наступного року ще більше учнів будуть старатися потрапити у «Сузір'я талантів» . На завершення урочистого заходу вперше прозвучала пісня «Сузір'я талантів» у виконанні Олександри Калініченко, яка має стати гімном цього свята.

Ми долучаємося до привітань та бажаємо учням здобувати ще більше перемог, щоб наступного року кожен із школярів міг стояти в ряду талантів!
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©