Контактные данные

ОБЛАСНИЙ ПРОКУРОР ВЗЯВ ПІД ОСОБИСТИЙ КОНТРОЛЬ ПРОБЛЕМИ МИХАЙЛІВЦІВ

 Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №36 від 22.07.2017

У вівторок, 18 липня, прокурор Запорізької області Валерій Петрович Романов відвідав смт Михайлівка, де провів особистий прийом громадян селища та району.

Нагадаємо, Валерій Петрович не так давно зайняв дану посаду. До цього старший радник юстиції Романов був заступником прокурора Харківської області. Також працював на керівних посадах у прокуратурі Миколаївської та Кіровоградської областей. З 2005 по 2014 роки Валерій Петрович Романов - глава відділення з розслідування кримінальних справ Генпрокуратури України. Після чого, в 2014 році, він стає першим заступником голови Головного керівництва спостереження за виконанням постанов спеціалізованими підрозділами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією Генпрокуратури України.

З приходом нового прокурора Запорізької області змінився і стиль роботи прокуратури. Здавалося б, жодна людина, нехай і керівник, не може виправити цілу систему. Тим не менш, зміни з приходом нового керівництва обласної прокуратури відчутні. Зовсім інша атмосфера панує у співпраці між прокуратурою та громадськістю. Особисто поспілкуватися з обласним прокурором – нечаста можливість для мешканців віддалених сіл та селищ.

Жителі Михайлівського району, в основному, зверталися з питань розслідування резонансних проваджень і в окремих випадках скаржилися на затягування розслідувань. Низка звернень стосувалися питань земельних правовідносин.

Зустрівся обласний прокурор і з активістами-правозахисниками, з якими обговорив резонансні розслідування і більш детально дізнався про проблематику району. Валерій Петрович відповідно до вимог чинного законодавства прийняв усі звернення від жителів Михайлівщини, поспілкувався навіть з тими, хто не був попередньо записаний. Прокурор Запорізької області запевнив, що подані скарги прокуратура розгляне, факти порушень будуть перевірні та, за наявності обґрунтованих підстав, буде вжито заходів реагування у межах компетенції прокуратури.

З окремою заявою до прокурора Запорізької області звернулися і депутат Михайлівської райради Юрій Юрійович Касьянов та помічник депутата Галини Вікторівни Шаламової Ольга Павлівна Лисак. Вони обговорили з паном Романовим питання щодо проблеми взаємовідносин жителів Михайлівщини та ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області, яка не вирішується вже більше року, після позбавлення представницьких органів місцевого самоврядування прав розпоряджатись землями сільськогосподарського призначення. З того часу землекористувачами, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, простими громадянами висловлено масу нарікань на роботу ГУ Держгеокадастру, звинувачень у корупції, створенню штучних перепон в отриманні у користування земель державної власності сільськогосподарського призначення. Михайлівчани, яких позбавили землі для ведення ОСГ, вважають злочинними дії ГУ Держгеокадастру щодо передачі їхніх земельних ділянок, наданих у 1992-2000рр. у постійне користування для ведення ОСГ, а також щодо відмови громадянам у дозволах на виготовлення проектів землеустрою. Ця проблема не вирішена й досі, попри неодноразові звернення керівництва РДА та районної ради, депутатів районної та обласної ради до керівництва області та ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області.

Валерій Петрович Романов взяв під особистий контроль всі порушені питання і дав відповідні вказівки керівництву Енергодарської місцевої прокуратури. Запорізький обласний прокурор запевнив мешканців району у прийнятті законних та обґрунтованих рішень в найкоротші терміни. На прийомі був присутній і керівник Енергодарської місцевої прокуратури Дмитро Олександрович Троцик, який теж вислухав та взяв до уваги гострі питання, що турбують жителів Михайлівщини.

А ми відтепер сподіваємося на найскоріше вирішення вищезгаданих та інших не менш важливих питань нашого району. 

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©