Контактные данные

ОБ'ЄДНУЄМО ЗУСИЛЛЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ АГРАРНОЇ СФЕРИ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №167 від 08.02.2020

Ми живемо у часи стрімкої технічної революції, яка повністю змінює наш спосіб життя, роботи і комунікації. Досить складно в сучасних умовах обходитись без інтернету, соцмереж, різноманітної техніки та гаджетів. Та практично неможливо прожити без свіжих овочів і фруктів, без ситної каші та хліба. Всі ці продукти проходять довгий шлях, доки потраплять до нашого столу. А починається цей шлях на полі чи в теплиці, якими управляють кваліфіковані фахівці.

Аграрна сфера є однією з найважливіших в Україні, а тому її фахівці мають велику місію і щоб її виконати проводяться наукові дослідження, розробляючи мінеральні добрива і речовини для захисту рослин, застосовують найновіші технології з використанням генної інженерії та біотехнології, робототехніки й електроніки.

І для того, щоб представники сільськогосподарської сфери мали можливість вивчити нові способи підвищення якісних та кількісних показників врожайності, а також вигідно та вчасно придбати засоби захисту рослин, за ініціативи Галини Шаламової, голови Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач», на території підприємства пройшов масштабний Агрофорум на тему «МЕТОДИ ЗБІЛЬШЕННЯ ВРОЖАЙНОСТІ У ЗОНІ ПІДВИЩЕНОГО РИЗИКУ ЗЕМЛЕРОБСТВА З ВИКОРИСТАННЯМ АГРОХІМІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ».

Форум зібрав до 100 учасників, серед яких керівники та агрономи підприємств, фізичні особи-підприємці (ФОП), одноосібники і всі-всі-всі, кого цікавить тема розвитку агросектору з Михайлівського, Василівського, Веселівського, Токмацького, Мелітопольського, Якимівського та Великобілозерського районів.

Відкривала форум господиня заходу - голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галина Шаламова. Вона зробила акцент на взаємовідносинах між представниками аграрного бізнесу, а також наголосила на наявності сертифікованих
(НАСРР) складів АТ «Михайлівський райагропостач»,
де можна буде придбати якісні засоби захисту рослин та добрива, необхідні для роботи аграріїв. Отже, Галина Вікторівна привітала всіх колег, партнерів та друзів на своїй території, побажала продуктивної роботи та запросила всіх до співпраці.

З вітальним словом звернувся до присутніх і голова Михайлівської райдержадміністрації Олексій Тимків, котрий висловив побажання представникам сільськогосподарської сфери, щоб даний форум став відправною точкою для нових звершень та відкриттів!

Спікери Агрофоруму розповіли присутнім про хвороби та шкідників, які шкодять різним видам культур та про новинки у сфері агрохімічної продукції.

В першій половині заходу були розглянуті такі питання:

- Фітосанітарний стан сільськогосподарських рослин та рекомендації щодо захисту основних культур (спікер - Євген Зобнєв,  регіональний представник компанії «Okean Invest»);

- Засоби захисту рослин 2020 (спікер – Дмитро Кравченко, менеджер регіонального структурного підрозділу «Бізон-Тех 2006»);

- Нові засоби захисту рослин та їх механізм дії (спікер – Олександр Чайка, директор управління регіонального розвитку Центрального регіону ТОВ «Хімагромаркетинг»).

Під час Агрофоруму до представників агробізнесу звернувся також начальник відділу ММСБ Запорізького обласного управління Ощадбанку Олексій Бєлєвський. Він ознайомив присутніх з реалізацією Державної програми підтримки малого бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%», ініційованій Президентом України та Кабінетом Міністрів. Так, діятимуть три можливі ставки кредитування: 5%, 7% або 9%, які залежатимуть від розміру бізнесу (до 25 млн грн річної виручки або від 25 до 50 млн грн) та строку його діяльності (до 12 місяців, понад 12 місяців). Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

Після невеличкого кава-брейку представники агросектору та спікери повернулися до роботи. Тож, друга частина заходу передбачала розгляд таких питань:

- Застосування мікродобрив, як невід'ємна складова сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур (спікер - Денис Саліков, керівник агровідділу ТД «Кіссон»);

- Застосування засобів захисту рослин: як досягти очікуваного ефекту (спікер - Володимир Миронов, регіональний представник Запорізької області ТОВ «Альфа Смарт Агро»);

- Огляд і новинки засобів захисту рослин, робота з пестицидами (спікер - Артем Ломейко, директор ТОВ «ІСТ-ТРЕЙД ГРУПП»).

Провідні дистриб’ютори мінеральних добрив та засобів захисту рослин в Україні наголосили на їх тісній співпраці з АТ «Михайлівський райагропостач», а отже запросили всіх звертатися за своєю агрохімічною продукцією до підприємства, яке має всі умови для її якісного зберігання.

Завершилося обговорення обміном думками про можливості взаємодії представників аграрного бізнесу та співпраці для консолідації зусиль у сфері сільського господарства.

При підведенні підсумків Агрофоруму Галина Шаламова подякувала всім за плідну роботу та запросила до продуктивної співпраці, щоб об’єднати аграріїв не тільки в сівбі, вирощуванні, догляді та збиранні рослин, але й у об’єднанні об’ємів при відвантаженні та продажу продукції за вигідними цінами, запропонувавши фінансові рішення від АТ «Михайлівський райагропостач». Галина Вікторівна також наголосила, що за додатковою домовленістю підприємство надаватиме всім виробникам сільськогосподарської продукції послуги не лише з постачання товарно-матеріальних цінностей, але й сівби, оприскування, збирання і транспортування врожаю.

Голова Михайлівської РДА Олексій Тимків подякував Галині Вікторівні за проведення такого масштабного аграрного заходу, на його думку, не лише міжрайонного рівня, але й навіть обласного, а також побажав усім працівникам сільського господарства щедрих урожаїв та успіхів у такій важливій справі.

Сподіваємося, що даний Агрофорум стане однією зі сходинок, які вестимуть аграрний сектор нашого регіону (зона ризикованого землеробства) до розквіту! Всі учасники були задоволені діловим наповненням заходу, мотивовані змінювати підхід до ведення агробізнесу.

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©