Контактные данные

 НАША ДЕЛЕГАЦІЯ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ОБГОВОРЕННІ ШЛЯХІВ РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ РАЗОМ З ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №49 від 01.11.2017
24 жовтня під головуванням Президента України відбулося VI засідання Ради регіонального розвитку. Як відомо, Рада регіонального розвитку є консультативно-дорадчим органом при Президентові України.

До основних завдань Ради належить сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів, зокрема місцевих органів виконавчої влади, з органами місцевого самоврядування щодо удосконалення державного будівництва, напрацювання новітніх підходів у сфері регіонального розвитку. Також на цей орган покладено функцію вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного та гуманітарного розвитку регіонів, механізмів подолання диспропорцій розвитку територій, ефективного використання економічного потенціалу регіонів, підвищення їх інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності.

На засіданні була присутня й делегація від Запорізької області, у складі представників виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнесу. Серед них були і депутат Михайлівської районної ради Галина Вікторівна Шаламова та голова Михайлівської райдержадміністрації Олександр Васильович Стулень.

Відкрив засідання Ради регіонального розвитку Президент України Петро Олексійович Порошенко. Звертаючись до присутніх, він коротко окреслив перелік тем, на яких зупиниться, а також наголосив: у першій частині засідання говоритимуть переважно про інвестиції, а також про взаємодію влади та бізнесу.

– Держава повинна захищати бізнес, а він, своєю чергою повинен нарощувати прибутки, створювати нові робочі місця, сплачувати податки, не ховаючись. За час президентства я здійснив 133 робочі візити в регіони. І надалі з превеликим задоволенням буватиму в регіонах, допомагатиму вирішувати проблеми і відкриватиму нові об’єкти, і великі, й малі. Будь-які, котрі свідчать, що країна стає на шлях сталого розвитку, – зазначив Петро Олексійович.

Президент також наголосив на тому, що на шляху до розвитку обов’язковою умовою є реформування усіх сфер життєдіяльності, тому він подякував Верховній Раді за ухвалення необхідних законів, що дали старт потрібним в країні реформам. За його словами, однією з найголовніших і найрезультативніших реформ є децентралізація. За 3 роки її впровадження власні доходи місцевих бюджетів зросли у 2,5 рази.

Перед присутніми виступив і київський міський голова Віталій Кличко, який доповів про досягнення та проблеми свого міста.

Генеральний прокурор України Юрій Віталійович Луценко порушив одну з найболючіших тем для України – рейдерство, особливо, в агропромисловому комплексі.
- Для остаточного вирішення проблеми рейдерства в агропромисловому комплексі України потрібно зробити два системні кроки. Перший – змінити порядок переоформлення документів на власність або оренду в сільськогосподарській сфері. Бо діюча система відкрила двері всім шахраям. І другий – віддати громадам право розпоряджатися землею поза межами населених пунктів, - зазначив Юрій Віталійович.

Генеральний прокурор також порушив питання завищення тарифів на комунальні послуги. Так, за його словами, в Україні існує проблема відносно умисного завищення тарифів на комунальні послуги для населення, коли в тарифи записують «ліві» витрати.

Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна під час засідання Ради регіонального розвитку представила концепцію Служби фінансових розслідувань.

Виконуючий обов’язки Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олег Миколайович Цвях відповів на запитання Президента, чому у представників аграрної сфери виникають труднощі при перереєстрації договорів оренди:
- Ми наполягаємо на зміні терміну оренди в 7 років і встановлення орендної ставки 12 %. Це – одна з головних причин, в чому зумовлено різностороннє бачення по поновленню договорів оренди.

В цей час до мікрофону вийшов Голова Васильківської райдержадміністрації Дніпропетровської області Сергій Петрович Літвінов та особисто попросив Петра Олексійовича Порошенка, щоб Держгеокадастр прибрав по областях та по районах своїх «смотрящих». Після цього Олега Миколайовича Цвяха просто під час «блискучого» виступу було відсторонено від виконання обов’язків Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Перед присутніми виступив також голова Комиш-Зорянської селищної об’єднаної територіальної громади Запорізької області Ігор Вікторович Гнатуша:
- Наша громада – це 6,5 тис населення. Раніше ми мали 3,5 млн грн доходу, зараз – майже 17 млн грн. Держава дала нам на розвиток інфраструктури 12 млн грн, ще 2,5 млн грн – ОДА, і 2 млн грн ми вклали своїх коштів. За них за 2 роки існування громади ми в трьох школах замінили всі вікна і всі двері, побудували три пілетні котельні, придбали новий шкільний автобус, збільшили три дитячих садочки, створивши нові робочі місця, придбали 4 нових автомобілі для територій, де немає лікарень, за 2 роки відремонтували 6 будинків культури (опалення, санвузли, заміна вікон та дверей), з яких 2 до об’єднання в ОТГ були взагалі зачинені. Від імені усіх голів громад звертаюся до депутатів з проханням: відкиньте політичні амбіції, допомагайте нам на селі реалізовувати ці реформи!

Загалом, за досить тривалий час засідання було розглянуто багато проблемних питань. І на завершення Петро Олексійович Порошенко подякував усім за зустріч, за активну ефективну роботу:
- Для нас ця зустріч надзвичайно корисна! Всього найкращого! Слава Україні!
 
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©