Контактные данные

МИ ВДЯЧНІ ВАМ ЗА ТРУД ВАШ НЕЛЕГКИЙ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №191 від 25.07.2020

Цьогорічна збиральна кампанія ранніх зернових культур на виробничих філіях АТ «Михайлівський райагропостач» дійшла до свого завершення. Як зазначає голова Наглядової ради підприємства Галина Шаламова, початок жнив припав на третю декаду червня, темпи збирання були доволі високі і географія збирання широка за рахунок скорочення термінів дозрівання культур на полях основного та дочірнього підприємств:

- Коли завершується збиральна кампанія, мене переповнює почуття вдячності до свого колективу, адже це – ті люди, котрі в такий відповідальний для сільського господарства період цілком і повністю присвячують себе роботі, часом забуваючи про власні бажання і потреби. Надзвичайно вдячна своїм заступникам О.Макарову та С.Нужному і, звичайно, головному агроному А.Сулейманову, який бере безпосередню участь у всіх виробничих процесах.

Хоч врожайність цьогоріч є значно меншою, ніж минулого року, слід відзначити, що на відміну від господарств, у яких немає власної логістичної складової та достатньої кількості техніки, які недостатньо забезпечені елеваторними потужностями та місцями первинного зберігання зерна, «Михайлівський райагропостач» має суттєві переваги й підійшов до жнив у повному озброєнні та готовності.

Усього в поточній збиральній кампанії підприємства було задіяно 5 комбайнів (механізатори – О.Пересипкін, П.Антюфєєв, О.Антюфєєв, М.Назаренко, О.Костіков), що працювали в Михайлівському, Василівському, Оріхівському районах Запорізької області, та 17 одиниць вантажного автотранспорту під керівництвом начальника відділу транспорту О.Шутова для переміщення зерна на комплекси з приймання та зернові склади компанії, а також для відвантаження продукції міжнародним зернотрейдерам (водії – О.Сухоруков, О.Сізов, О.Губін, В.Строєв, Р.Качанов, В.Ковальчук, Б.Сотніченко, О.Мєснянкін, О.Ромаз, А.Олійник, М.Сазонов, М.Грига, Р.Василенко). А завдяки водіям легкового транспорту І.Баздирєву, А.Борщу та О.Григоруку в цю гарячу пору було налагоджено оперативну роботу всіх ділянок і підрозділів.

Вже на базі АТ «Михайлівський райагропостач» якість зібраного урожаю не лише свого підприємства, але і на замовлення товаровиробників усіх форм власності визначали спеціалісти сертифікованої лабораторії О.Іваніченко, В.Синьоока, Л.Стародуб та М.Валуєв за допомогою сучасного аналізатора якості зерна Infratec Grain Analyzer.

Приймали урожай на елеватор, очищували за допомогою сучасних сепараторів та  приводили в стійкий кондиційний стан вологості за допомогою зерносушарки під керівництвом начальника механізованого зерносховища Ю.Касьянова працівники К.Георгіаді, А.Курнацький, С.Кочура, О.Орлов, Е.Хелая, Е.Капля, М.Васильченко, проявляючи професіоналізм та відповідальність у роботі. Завдяки працівникам ремонтної бригади, котра підготувала елеватор до роботи (В.Леснік, О.Савенков, С.Поздняков), електрику дільниці А.Савченку та електрогазозварнику М.Сергієнку кожен механізм працював без зупинок, не втрачаючи жодної хвилини дорогоцінного часу.

На підприємстві дотримуються правила, що протягом 5 днів після завершення збирання для створення оптимального поєднання в посівному шарі ґрунту води, тепла, поживних речовин, сприятливого фітосанітарного стану та повного виключення або послаблення негативного впливу факторів навколишнього природного середовища в період осіннього розвитку, перезимівлі та наступного весняно-літнього періоду, ґрунт необхідно обробляти. Тож тракторами (механізатори А.Карпенко, М.Притика, С.Бородавка, О.Чуркін, В.Писанко) професійно виконана первинна підготовка ґрунту під сівбу озимих культур. І вся ця потужна техніка працювала без збоїв, як один злагоджений механізм, завдяки головному механіку В.Стадніченку.

З товаровиробниками сусідніх районів (Токмацький, Василівський, Веселівський, Мелітопольський, Михайлівський) налагоджували співпрацю директор Ю.Спіцина, начальник відділу постачання та збуту Я.Гонгало та працівники складу В.Добичин і О.Суслов. В свою чергу, бухгалтери підприємства Т.Мелешкова, Н.Василюк, Л.Тищук, Ю.Бєлікова, максимально оперативно оформляли необхідні документи для співпраці з постачальниками сільськогосподарської продукції на приймання, зберігання і відвантаження.

Ну а охорона майна підприємства в цей відповідальний період забезпечувалася завдяки професійному керівництву начальника охорони С.Спіцина, який практично цілодобово координував роботу С.Козакова, В.Федоришина, О.Лагоди, М.Глянька, С.Глянька, В.Ішкова, В.Данилюка, А.Трусова, В.Приступи, Ю.Долгого, Н.Костікової, І.Назаренка, В.Бутенка, О.Куліковського, А.Шеховцова, О.Дорофєєва – вони дбали про збереження урожаю, техніки і полів.

- Абсолютно кожен член колективу на своєму робочому місці з усією відповідальністю поставився до роботи, - з гордістю розповідає про свій колектив Галина Шаламова. - Цей рік для аграрних підприємств дійсно став справжнім випробуванням, адже погодні умови не сприяли щедрому урожаю, а отже цьогоріч все залежало від професіоналізму, відповідальності, сумлінності та цілеспрямованості кожного члена команди!

Колектив АТ «Михайлівський райагропостач» висловлює слова подяки орендодавцям, які довірили свої землі основному та дочірньому підприємствам, за надійність і підтримку навіть в неврожайні роки. А тепер трударі землі набираються сил до наступного етапу збиральної кампанії – збирання врожаю соняшника!

Зичимо їм успіхів у такій нелегкій праці!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©