Контактные данные

МИ – ГРОМАДЯНИ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ!

    Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №39 від 23.08.2017
 Що таке незалежність? Напевно, це - насамперед самостійність, відсутність будь-якого диктату з боку. Вона ніколи не дається сама по собі, її завжди доводиться відстоювати. Саме тому 24 серпня – видатний день в історії нашої держави, до якого країна йшла не те що роки або десятиліття, а цілі століття. Це – день, який визначає свободу!

Цього року в Україні відзначають 26-ту річницю Незалежності. За цей час в державі відбулося багато. Українці по-різному оцінюють шлях розвитку нашої країни: хтось згадує, що втрачено, а хтось міркує над тим, що потрібно зробити. Але всі ми усвідомлюємо, що 24 серпня 1991 року Україна відновила історичну справедливість, за яку боролося не одне покоління предків. І наші громадяни цим пишаються: за результатами нещодавнього соцопитування 56% українців і сьогодні підтримали б проголошення незалежності України, якби референдум відбувся найближчим часом.

Що ж думають з цього приводу михайлівчани і чим для них є День Незалежності України напередодні річниці дізнавався наш кореспондент.

55% опитаних журналістом газети «НАШе Життя» вважають День Незалежності України святом. Респондентів попросили відповісти на запитання, як вони ставляться до Дня Незалежності. При цьому 15% опитаних вважають цей день звичайним вихідним, 5% упевнені, що це не свято і цей день повинен бути робочим, а ще 25% сприймають День Незалежності як черговий привід що-небудь відзначити.

Крім того, респондентам поставили питання, як би вони проголосували, якби референдум 1991 року проводився зараз. 63% опитаних підтримали б акт проголошення Незалежності. При цьому 22% не брали б взагалі участь у такому референдумі. 15% опитаних відповіли, що голосували б проти незалежності.

Останнім часом дискусійним є питання: за і проти військових парадів під час відзначення Дня Незалежності. Суперечливою є ця тема і у нашім краї, тому ми вирішили поцікавитися думкою земляків з цього приводу. 30% опитаних проголосували «за», тоді як 70% респондентів, впевнені, що зараз не час для подібних урочистостей.

Як би не святкувала День Незалежності наша країна, в будь-якому випадку ми знаємо, що в ній живуть найкращі люди! На запитання «Яка якість найбільш притаманна українцям?» 31% опитаних зазначили оптимізм, а 21% - гостинність. Ще по 15% респондентів вважають українців найбільш дружелюбними та працьовитими, і 10% - життєрадісними. Щирість співвітчизників виокремили 5% опитаних.

Ось такими є громадяни незалежної України! Гостинні, оптимістичні та дружелюбні! І все навколо себе прагнуть зробити якомога привітнішим, адже в кожному куточку нашої держави можна знайти місця, до яких потім ще не раз захочеться повернутися. Тим не менш, перлиною України 48% опитаних жителів Михайлівщини вважають саме величний Львів. Мабуть, їхній вибір пав на це місто через його автентичність та національний дух. Ще 26% респондентів обрали столицю України – Київ, а 26% опитаних михайлівчан патріотично зупинили вибір на Запоріжжі, відомому островом Хортиця, де панує козацький запал. Нам дійсно є чим пишатися!

День Незалежності - це найбільше державне свято українського народу і кожного українця зокрема, свято, коли ти на мить зупиняєшся, намагаючись проаналізувати 26 років існування країни, свято духовного піднесення та усвідомлення того, що ти є українець. Україна незалежна! А ми, громадяни молодої і самостійної країни, маємо по цеглинкам збудувати надійну фортецю – державу, якою пишатимуться діти та онуки!
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©