Контактные данные

ІСТОРІЯ УСПІХУ, НАПИСАНА В УКРАЇНІ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" № 246 від 14.08.2021

До 30-ої річниці Незалежності України вийшла книга «101 історія успіху, народжена в Україні». Видавництво «Логос», що проводить видавничу діяльність, спрямовану на збереження та примноження культурних і духовних цінностей українського народу, відшукало та об’єднало в одній збірці історії українців, які не є віддаленими зірками, а живуть поміж нас, працюють для розвитку своїх територій і надихають інших на звершення.

«Під обкладинкою цього ексклюзивного видання ми об’єднали історії фахового становлення представників різних професій, - зазначають укладачі збірки. – Україна багата на різні блага, проте найбільшим скарбом є люди – розумні та працьовиті. Люди, яких невдачі не ламають, а гартують, які, попри різні випробування долі, дбають про високий інтелектуальний і духовний розвиток. Тому про таких людей треба знати, у них варто вчитися. А їхня історія успіху має допомогти кожному пізнати самого себе і віднайти шляхи та засоби реалізації свого потенціалу».

Надійшов лист із запрошенням стати учасницею проєкту «101 історія успіху, народжена в Україні», і Галині Шаламовій – голові Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач», голові БО «Благодійний фонд ім.М.А.Шаламова».

Познайомившись ближче з Галиною Вікторівною, автори видання визначили такі основні фактори її успішності:

○ «Гострота думки + знання + самовдосконалення + працьовитість» — формула успіху Галини Вікторівни Шаламової — сильної жінки, яка несе в собі вогонь, що зігріває всіх навколо!

○ Як надзвичайно енергійна людина, завжди перебуває в невпинному русі, не цурається і тієї роботи, що зазвичай вважається чоловічою. Для неї звична справа — сісти в кабіну трактора, щоб випробувати його, а за кермом автомобіля вона зі шкільної лави.

○ Благодійність вважає воістину доброю справою, яка не лише наповнює радістю життя людей, а й зігріває серця самих благодійників. Серце Галини Вікторівни зігріває благодійна організація, створена в пам’ять про дорогого чоловіка, великодушної людини, мецената, почесного громадянина Михайлівського району Миколу Архиповича Шаламова. За її словами, найкраща пам’ять про нього — діяти так, як він навчив:працювати віддано, любити своє підприємство, свій колектив, свій край, свою Батьківщину.

○ Також назавжди увіковічить пам’ять про благородного земляка сучасна школа - КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ст. ім.М.А.Шаламова», рівень матеріально технічного забезпечення якої є не в кожному столичному навчальному закладі: інтерактивні дошки, лінгафонний кабінет, нові їдальня, медичний кабінет, спортзал, баскетбольний майданчик, сучасне футбольне поле зі штучним покриттям. Школа носить ім’я Миколи Шаламова, який разом із Галиною Вікторівною надавав їй матеріальну підтримку, подарував часточку душі.

Міцною опорою вважає колектив підприємства: він — її фортеця. Це команда висококваліфікованих фахівців, які з любов’ю та повагою ставляться до рідної землі. Талановита молодь залюбки працює на підприємстві, що забезпечує для них гідні умови, надає сучасну техніку та автоматизовані технології для ефективної роботи.

○ Завдяки професіоналізму Г.В.Шаламової, її цілеспрямованості та невичерпній енергії підприємство, яке вона очолила після втрати чоловіка — першого керівника АТ «Михайлівський райагропостач», наростило обсяги виробництва, зросла якість продукції та послуг, збільшилася чисельність працівників, що є доказом вмілого керування та постійної турботи про своїх співробітників і рідне селище.

Натхнення черпає з кожної миті життя, яку вважає неповторною. Особливу радість дарують Галині Вікторівні подорожі, цінує час, проведений із родиною та колективом у дружній атмосфері.

Народилася 20 листопада 1963 р. у смт Михайлівка Запорізької області. З дитинства любила спілкуватися з людьми і завжди прагнула бути корисною, бо так виховували батьки — бути небайдужою.

Закінчила школу із золотою медаллю та продовжила навчання, здобувши дві вищі освіти за кваліфікаціями інженера-гідротехніка й економіста. Трудову діяльність Галина Вікторівна розпочала в 1986 р. інженером виробничо-технічного відділу БМУ-120 тресту «Мелітопольводбуд». Із 1993 р. працює в АТ «Михайлівський райагропостач», де пройшла фаховий шлях від економіста до заступника директора з фінансів, голови Наглядової ради, а з 2014 р. безпосередньо займається адміністративно-господарською діяльністю на підприємстві.

Саме цей 2014 рік став переломним для Галини Вікторівни — раптово помер чоловік Микола Архипович Шаламов, який фактично створив «Михайлівський райагропостач» і вибрав правильний вектор розвитку. Тоді тендітній жінці довелося взяти на себе відповідальність за долю підприємства, і саме колектив став у той момент для неї основною підтримкою.

Наразі молодий колектив (середній вік — 36 років) успішно працює за такими головними напрямами діяльності підприємства та його філій: оптова й роздрібна торгівля сільськогосподарськими культурами, продукцією промислово-технічного призначення, сільгосптехнікою, нафтопродуктами тощо; послуги модернізованого елеватора щодо зберігання, оброблення, відвантаження сільськогосподарських культур, їх вирощування, переробка, закупівля; оренда землі; виконання комплексу робіт за допомогою сучасної сільськогосподарської техніки і транспорту; вирощування та переробка овочів і фруктів; зовнішньоекономічна діяльність.

У 2015 р. заснувала «Благодійний фонд ім. М. А. Шаламова», роботу якого важко не помітити: відкриття футбольного поля зі штучним покриттям у КЗ «Пришибська ЗОШ І–ІІІ ступенів ім. М.А.Шаламова», парку відпочинку з дитячим майданчиком у смт Пришиб; щорічне проведення (за сприятливої епідеміологічної ситуації) футбольних турнірів пам’яті М.А.Шаламова та чемпіонатів СК «Куміте» на Кубок М.А.Шаламова, підтримка учасників спортивних змагань; відзначення офіційних свят із подарунками та організацією відповідних заходів.

Галина Шаламова — не просто бізнес-леді. За плідну працю на благо розквіту рідного краю її відзначено Всеукраїнською премією «Жінка ІІІ тисячоліття» в номінації «Рейтинг», нагороджено міжнародним орденом Королеви Анни «Честь Вітчизни», орденами «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ, ІІ та І ступенів, визнано «Господинею краю» та «Успішною жінкою — 2020 р.».

Книга «101 історія успіху, народжена в Україні» буде представлена у бібліотеках майже усіх ВУЗів, тож видання стане цінним інформативним джерелом для учнів, студентів, учителів, викладачів та всіх, хто шукає свій шлях розвитку, пише свою історію успіху!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©