Контактные данные

 ГАРЯЧІ БАТАЛІЇ НА ФУТБОЛЬНОМУ ПОЛІ В ХОЛОДНИЙ ОСІННІЙ ДЕНЬ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №47 від 21.10.2017
Футбол – це не просто фізичні навантаження та цікава гра. Це спосіб навчити гравців та вболівальників співпрацювати, бути толерантними та поважати один одного.

У неділю, 15 жовтня, на стадіоні по вул. Заводській в смт Пришиб відбувся футбольний Турнір пам’яті Миколи Архиповича Шаламова.
У змаганнях взяли участь чотири команди:
1. ФК «Райагропостач» (смт Пришиб)
2.ФК «НовАвтотранс» (смт Нововасилівка, Приазовський р-н)
3. ФК «Братське» (с. Братське)
4.ФК «КТМ» (м.Мелітополь)

Турнір пам'яті Миколи Архиповича Шаламова заснований на честь і в пам'ять депутата Запорізької обласної ради Миколи Шаламова. Його дружина, Галина Вікторівна Шаламова, голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» та голова БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова», намагається зробити усе можливе для того, щоб у наших серцях не згасала пам’ять про Миколу Архиповича.

Саме за ініціативи Галини Вікторівни з 2014 року в смт Пришиб почав проводитися футбольний Турнір пам'яті Миколи Архиповича Шаламова. Тому саме вона і відкрила спортивний захід, звернувшись зі словами привітання до команд-учасниць, їх тренерів та вболівальників:

- Доброго ранку вам, гості шановні!
Сьогодні у нас - день спорту й здоров'я!
Ми раді вас усіх тут зустрічати,
Зібралися у Пришибі, щоб сили порівняти!
Спортсменів приїхало до нас немало
Радів цьому б Микола Архипович Шаламов.
Четвертий рік його пам'ять шануємо,
В його честь до вершин спортивних прямуємо!
Бо спорт - це гідність, це честь, сила духу!
Активність, азарт, неймовірна напруга!
Футбол - це ще й дружба, командна робота,
Підтримка, уважність, про інших турбота!
Звертаюсь до вас - дружних, спритних спортсменів!
Переможе сильніший, і я в цьому певна!
Та кожен із вас має гарну команду,
Ви всі гідні кубка, і це - щира правда!
Хай доля сьогодні буде схильна до вас!
Удачі! Вперед! Покажіть, хто з вас ас!

За запрошенням Галини Вікторівни Шаламової в смт Пришиб на відкриття Турніру пам'яті М.А.Шаламова завітала із Запоріжжя команда футбольних фрістайлерів «High Skill»! Хлопці показали, що можна виробляти з футбольним м’ячем. А глядачі і спортсмени з захватом спостерігали, як юнаки перекочують м’яч головою, крутять його на нозі та передають один одному пас на руки, плечі, голови та навіть на стопи! Фрістайлери налаштували футболістів на гру та зарядили їх гарним настроєм.

Незважаючи на хмарну погоду та дрібний дощ, на полі було гаряче! Вболівальники відзначають видовищність Турніру пам'яті М.А.Шаламова. До останньої гри неможливо було спрогнозувати переможців, бо ж кожен м'яч міг вплинути на кінцевий результат змагань. Жоден з учасників не готовий був здаватися, тому всі гравці викладалися наповну, щоб привести свою команду до перемоги.

Перший матч проходив між командою-господарем «Райагропостач» та гостями змагань ФК «НовАвтотранс». В цій боротьбі переможців визначено не було, адже закінчилася вона з рахунком 0-0. Наступна гра проводилася між ФК «КТМ» та ФК «Братське». З рахунком 0-1 перемогли гравці з с.Братське.

У третьому поєдинку зійшлися братчани та гравці команди «НовАвтотранс». Тут вже переможцями вийшли нововасилівці з результатом 1-0. У четвертому матчі зустрілися команди «Райагропостач» та «КТМ», господарі змагань перемогли з рахунком 1-0.

П‘ята гра звела між собою нововасилівців та мелітопольців. Боротьба суперників була напруженою та все ж «НовАвтотранс» виборов перемогу над «КТМ», і гра завершилася з результатом 2-1.

Та найбільше вболівальники чекали на останній матч. Ви й не уявляєте, наскільки цікаво спостерігати за такою грою. Цей поєдинок дійсно був найнапруженішим та найважливішим, адже визначав переможців Турніру пам'яті Миколи Архиповича Шаламова.

Зійшлися на полі дві сильні команди – «Райагропостач» та «КТМ». Гра була надзвичайно захоплюючою. І коли футболісти «Райагропостач» забили перший гол у ворота супротивників, вболівальники вибухнули оплесками, почали обійматися та кричали слова підтримки спортсменам. Певно, це їм таки додало сил та азарту, тому вони загнали у ворота суперників ще два м’ячі. Завершився поєдинок з рахунком 3-0.

Команди виявилися гідні одна одної, та цього року перемогу вибороли пришибчани.

Галина Вікторівна Шаламова потурбувалася про те, щоб за цілий день футболісти та вболівальники Турніру пам'яті М.А.Шаламова не зголодніли, тому всіх охочих частували гарячою ухою, смачною кашею та духмяними пиріжками. Зігрітися в прохолодний осінній день можна було і чаєм.

А відкритий Турнір пам'яті Миколи Архиповича Шаламова закінчився з таким результатом:
І місце - ФК «Райагропостач» (смт Пришиб)
ІІ місце - ФК «НовАвтотранс» (смт Нововасилівка, Приазовський р-н)
ІІІ місце - ФК «Братське» (с.Братське)
IV місце - ФК «КТМ» (м.Мелітополь)

Нагороджувала спортсменів Галина Вікторівна Шаламова, голова БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова». Як завжди, з лагідною посмішкою вона вітала футболістів з перемогою. За золоте, срібне та бронзове місця Галина Вікторівна Шаламова вручила капітанам команди кубки та кожному гравцю - медаль.

Ще на першому Турнірі 2014 року Галині Вікторівні команда «Райагропостач» вручила футболку з номером 15, тож і її нагородили медаллю за 1 місце!

Окрім того, було нагороджено статуетками кращого воротаря, кращого гравця, кращого захисника та кращого нападника!
- Сьогодні, впродовж усього дня чотири команди боролися за кубок імені М.А.Шаламова! Ми щиро вітаємо переможців! Але при цьому відзначимо, що кожна з команд показала якісну, захоплюючу, цікаву гру, - запевнила Галина Вікторівна. - Ми віримо, що ви завжди залишитеся вірні спорту, тому сподіваємося ще не раз зустрітися з вами та побачити не менш напружену боротьбу! Ну а на цьому футбольний турнір пам’яті М.А.Шаламова дозвольте вважати закритим. Нових перемог вам! Всього найкращого!

Після цих урочистих слів прозвучав гімн БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова». Гравці команд-суперників потиснули один одному руки та привітали переможців, а це означає, що, незважаючи на розміри кубків та кількість медалей, перемогла все-таки дружба!
 
 
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©