Контактные данные

 ФАХОВА МАЙСТЕРНЯ ДЛЯ МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ВЛАДИ: З КИМ СПІЛКУВАЛИСЬ І ЧОМУ НАВЧИЛИСЬ?

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №81 від 16.06.2018
13 червня на базі АТ «Михайлівський райагропостач», за запрошенням голови Наглядової підприємства Галини Вікторівни Шаламової, голова Запорізької обласної ради Григорій Вікторович Самардак провів зустріч з головами районних рад, головами об’єднаних територіальних громад, сільських (селищних) рад та керівниками аграрних підприємств Запорізької області.

Розпочався інформаційний захід з Фахової майстерні із застосування законодавства на тему «Секторальні реформи, як невід’ємна складова процесу децентралізації: освіта».

Модераторами зустрічі стали Андрій Мазак, експерт Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад», та Галина Субота, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації.

- Доброго дня, шановні гості, - привітала присутніх голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галина Вікторівна Шаламова. - Рада вітати Вас на нашій території! Не дивно, що Фахову майстерню із застосування законодавства для представників органів місцевої влади було вирішено провести на сільгосппідприємстві, бо, погодьтеся, розвиток сільських територій неможливий без розвитку сільського господарства, адже саме воно забезпечує продовольчі потреби українців та є надійним експортером якісної агропродукції. Сьогодні Ви не лише ознайомитеся з інформацією про застосування законодавства в новостворених ОТГ, але й дізнаєтеся, як може взаємодіяти влада з місцевими підприємствами, щоб досягти максимального розквіту територій! Тож, бажаю Вам всім плідної роботи та нових досягнень на благо нашої Батьківщини!

Далі Галина Вікторівна передала слово Андрію Мазаку, який розпочав спілкування на тему децентралізації в системі освіти з представниками районних рад Запорізької області. І разом з Галиною Суботою вони обговорили з присутніми освітню реформу, а також із задоволенням відповіли на всі запитання учасників Фахової майстерні.

Ну і по закінченню Фахової майстерні розпочалася зустріч голови обласної ради з головами районних рад, головами об’єднаних територіальних громад, сільських (селищних) рад та керівниками аграрних підприємств Запорізької області.

Клименко Юлія Михайлівна, начальник управління з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою виконавчого апарату Запорізької обласної ради, ознайомила учасників заходу із нинішнім станом процесу децентралізації в області.

Самардак Григорій Вікторович, голова Запорізької обласної ради, в свою чергу, розповів присутнім про досвід інших країн з проведення реформи децентралізації. Григорій Вікторович навів приклад соціально орієнтованого бізнесу в Німеччині. Так, на території однієї з німецьких сільських громад є і басейн, і футбольний майданчик, і гандбольний майданчик, і кафетерії, і взагалі - все для роботи, спорту, культурного відпочинку та дозвілля. І це – завдяки налагодженим відносинам «влада-бізнес»

- На мою думку, у представників місцевої влади та агробізнесу має стояти одна мета: розвиток і розбудова українського села, створення нових робочих місць, завойовування нових ринків збуту, - погоджується з ним Шаламова Галина Вікторівна, голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач». - І спільними зусиллями ми сформуємо потужний середній клас на селі й підвищимо соціальні стандарти життя в кожному населеному пункті!

Григорій Вікторович та Юлія Михайлівна відповіли на питання присутніх щодо того, як діяти районним радам тих територій, які повністю покриті ОТГ, щодо процесу медичної реформи та фінансування первинної ланки медицини та інших гострих актуальних проблем, викликаних проведенням реформ в Україні.

Григорій Вікторович звернувся до кожного з присутніх із закликом об'єднуватися у пошуку вирішення спільних проблем та використовувати обласну раду як інструмент, виносячи на розгляд гострі питання.

По завершенні офіційної частини, гості інформаційного заходу переглянули відеоролик про роботу потужного підприємства – АТ «Михайлівський райагропостач», яке Григорій Вікторович Самардак назвав яскравим прикладом професіоналізму, патріотизму та соціальної спрямованості.
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©