Контактные данные

ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ – СВЯТО МАЛЮКІВ І ДОРОСЛИX

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №31 від 02.06.2017


Коли ми були маленькими, то завжди мріяли якнайшвидше вирости, бо ж ми були впевнені, що у дорослих життя набагато цікавіше – вони можуть піти, куди схочуть, вміють користуватися складними пристроями та керувати автомобілем, а найголовніше – можуть не спати після обіду. Цілковита свобода! Дорослі ж, почувши про наші мрії, лиш посміхалися та казали, що вони багато віддали б, щоб знову стати дітьми, бо свобода – це і є час дитинства, коли немає ніяких складних проблем і турбот!

1 червня увесь світ відзначає День захисту дітей, тож і в кожному садочку нашого району вітали малюків зі святом. Це – день, коли необхідно приділити увагу найріднішим, найдорожчим хлопчикам та дівчаткам, які, без сумніву, її потребують.

- Часто за насиченими виснажливими буднями ми, втомлені, забуваємо зайвий раз поцілувати своїх шибеників і щиро з ними поговорити, сказати, скільки щастя вони принесли в наше життя. Дитинство - воно таке швидкоплинне, що не встигнеш оглянутися, як вже потрібно робити серйозні кроки та приймати важливі рішення. Тож принаймні цього дня ми маємо викроїти свій час для того, щоб подарувати посмішки маленьким дітлахам, - говорить голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач» Галина Вікторівна Шаламова.

Тож, представники підприємства «Михайлівський райагропостач» та «Благодійного фонду імені М.А.Шаламова» здійснили круїз по десяти дитсадочкам, завітавши до Михайлівки, Високого, Роздолу, Любимівки, Бурчака, Малої Білозірки, Тимошівки, Плодородного, Старобогданівки та Пришиба, щоб привітати малечу зі святом та подарувати смаколики і яскраві емоції у вигляді мильних бульбашок.

- Дорогі дітки, ми хочемо, щоб ви знали, що хоч інколи невгамовний біг часу і стає перешкодою для зустрічі з вами, але кожен з вас є у нашому серці. Насолоджуйтесь зараз кожною хвилинкою, пустуйте разом зі своїми батьками, бешкетуйте з дідусями та бабусями, щоб вони також згадали солодкі миті дитинства! І, звичайно ж, бажаємо всім вам міцного здоров'я, ясної долі і мирного неба, - привітали вони дітлахів.

У кожному дитсадочку гостей радо зустрічали і вихователі, і самі малюки! В подяку за подарунки дітлахи співали пісні, обіймалися та із задоволенням фотографувалися разом з працівниками підприємства, для яких цей день став теж справжнім святом, як і для дітлахів. Адже так приємно бачити стільки дитячих посмішок, чути стільки щирих слів подяки!

Закінчився круїз із подарунками в найріднішому «Сонечку» - Пришибському дитячому садочку. Дитинство - це основа всього життя людини, бо саме в цей період формуються основні риси характеру та світобачення, здібності та таланти. А у вихованців «Сонечка» талантів вистачає!

В актовому залі садочка діти гралися, танцювали, співали, читали вірші! Гості потрапили у країну малюків і з захопленням дивилися на дівчаток, які з парасольками танцювали під літнім дощиком, на вродливих моряків та морячок, на яскравих квіточок, яких турботливо виростили маленькі господарі, на тендітних ляльок, які на мить ожили, щоб станцювати. Навіть наймолодша ясельна група підготувала для гостей танок промінчиків.

Свято було настільки зворушливим, що посмішка не сходила з облич глядачів. Серед запрошених гостей був і селищний голова Віталій Станіславович Величко, який також привітав малечу зі святом:
- Діти – це наше майбутнє. Ми завжди хочемо бачити в них втілення своїх мрій, сподівань. Я вважаю, що не тільки в цей день, але й щоденно, щогодинно, щосекундно ми маємо робити все для того, щоб у них було радісне і щасливе дитинство, щоб ці діти завжди відчували мамине тепло, любов, ласку і міцне батькове плече!

Після виступів усіх дітлахів та привітань глядачів, до присутніх звернулася ведуча свята Людмила Володимирівна Добичина:
- Дорогі гості, ми дуже вдячні, що кожного року ви приходите до нас на свято з подарунками, простягніть і ви свої долоні назустріч діткам, щоб і вони подарували вам частинку свого тепла.
Тож і всі гості отримали подаруночки-фоторамки від дітлахів. Ось так День захисту дітей став яскравим святом не лише для малюків, але й для дорослих!

Екзюпері у повісті «Маленький принц» писав: «Всі дорослі спочатку були дітьми, тільки мало хто з них про це пам'ятає»... У малечі потрібно вчитися цінувати кожну мить життя, адже діти такі безпосередні і природні, такі винахідливі і непередбачувані, такі відкриті і доброзичливі! А найголовніше - вони щирі!

Та не лише для вихованців дитсадочків пройшли урочисті заходи. Усі ми з дитинства любимо свята, адже це – яскрава, колоритна подія, наповнена веселощами і радісним сміхом, жартами і забавами, це – урочистість, яка дозволяє вирватися з сірих, монотонних буднів, розфарбувати своє життя у строкаті фарби, надати йому значущості. Особливо важливим є День захисту дітей. Діти складають приблизно 20-25% населення в кожній країні, тому цей день необхідний, аби звернути увагу суспільства на проблеми підростаючого покоління та нагадати про те, що дитинство – це неймовірно важливий період у житті кожного.

Сценарій цього дня зазвичай включає різноманітні масові розважальні та культурні заходи, спортивні змагання, концерти, конкурси, виступи для дітей і батьків. Відтак на майданчику біля Пришибського будинку культури з нагоди свята влаштували справжній фестиваль.
Для малечі підготували змагання, подарунки та цікаву святкову програму. Також дітвору пригощали солодощами за перемоги у конкурсах. Виступи дитячих колективів та флешмоби розважали юних гостей. Піднімали настрій малюкам чарівні феї, принцеси, клоуни. Поруч з майданчиком можна було пострибати на батуті та поїсти солодкої вати.

А що найбільше зацікавило малечу, так це боді-арт – мистецтво розпису тіла. Майстер візажу Євгенія Леутенко не встигала поратися з пензлем: на обличчях дітлахів з допомогою її талановитих рук розквітали квіти, сяяли зірочки, випорхували метелики, а на майданчику можна було зустріти і котиків, і зайчиків, і скорпіонів. Черга до столику з фарбами не зникала ні на мить, упродовж всього свята натовп малюків збирався біля Євгенії і кожен просив намалювати їм різних тваринок.

Ось так і пройшов у нас День захисту дітей, наповнений нестримними веселощами, бурхливими емоціями, яскравими враженнями та щирою радістю кожної дитини, гостей і, звичайно ж, батьків.

Дитинство було, є і буде для нас величезним світом, де є все, що потрібно людині - люблячі батьки, свобода дії, безліч друзів і радість відкриттів. Пам'ятайте своє дитинство, і ваше життя буде щасливим і довгим.


   
 
 
 
 
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©