Контактные данные

БУХГАЛТЕРІЯ – ЦЕ ЛЮБОВ!

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №242 від 17.07.2021

Бухгалтер – професія надзвичайно відповідальна і попри те, що дехто стереотипно вважає роботу з фінансами, підрахунками і звітами нудною, справжній фахівець дебету/кредиту впевнено доведе, що робота із цифрами може бути істинним мистецтвом.

Ми вирішили поцікавитися у представників бухгалтерської сфери різних установ та підприємств, які переваги вони вбачають у своїй професії. Тож, серед тридцяти двох респондентів абсолютна більшість (86%) зазначила, що найголовнішим плюсом у даній спеціальності є необхідність постійно розвиватися. Дійсно, разом з бухгалтерією розвивається і цивілізація: бухгалтерський облік і розвиток бізнес-відносин зіграли основну роль у розвитку і становленні сучасного світу. Бухгалтер веде облік всіх витрат, збитків і прибутку підприємства, розраховує заробітну плату, вираховує і оплачує податки. Бухгалтер знає все, що відбувається з грошима, а нинішній світ без грошей неможливий!

Також наших фінансових фахівців радує велика кількість бухгалтерських семінарів, де вони обмінюються досвідом, вивчають зміни до законодавства та налагоджують партнерські зв’язки. Щоб бути хорошим бухгалтером, потрібно володіти допитливістю і прагненням до вивчення нового, аби бути в курсі важливих змін!

Також бухгалтери цінують переважно нормований робочий день. Це – з точки зору фізичної присутності на робочому місці, але при цьому наші земляки – представники бухгалтерської справи – відзначають, що думками не завжди вдається відволіктися.

Так, серед мінусів професії відзначають якраз фінансові розрахунки навіть під час відпустки. А головним недоліком більшість визначила велику відповідальність. Адже чим серйознішою є посада, тим вищий і рівень відповідальності. Помилки в роботі бухгалтера можуть призвести до фінансових втрат на підприємстві, а недостовірність в обліку призводить до неправильно розрахованих податків і зборів, що загрожує штрафами. Тому, як стверджують фахівці, ледь не у кожного була ситуація, коли якусь гривню або й зовсім копійки доводилося шукати по кілька годин!

На додаток до цього, бухгалтери мають багато клопотів із законодавчою базою. Об’єм її інформації просто приголомшливий, а зміни які вносяться до законодавства відбуваються так часто, як змінюється настрій чи примхлива погода, що бухгалтери теж відзначають як вагомий недолік професії. А до цього варто додати ще й те, що наше законодавство досить часто буває суперечливим, бо ж різні перевіряючі органи бачать закон по-різному.

Для цієї професії характерний нерівномірний розподіл навантаження: у звітний період у бухгалтерів особливо багато роботи, що призводить до великої кількості стресових ситуацій. Тож, нудною цю професію точно не назвеш!

Для головного бухгалтера АТ «Михайлівський райагропостач» Тетяни Мелешкової бухгалтерія – це вміння бачити за простими цифрами окремі світи економіки, складні і непередбачувані, з усіма взаємозв’язками причин і наслідків, адже ця сфера діяльності – це душа, мова й мислення фінансового всесвіту.

Головний бухгалтер ВСК «НИВА» Валентина Трусова ж вважає, що бухгалтерія – це мистецтво: «Хоч багато хто й вважає нашу діяльність нецікавою, але насправді дуже багато в ній є творчості!»

Лариса Мартиненко, яку не одне господарство знає як експерта у бухгалтерських справах, теж не вважає фінансову справу нудною, а називає бухгалтерію можливістю рости, постійно навчатися, спілкуватися з різними людьми і відчувати себе завжди молодою в такому енергійному ритмі життя!

Погоджується з нею і Любов Матросова, головний бухгалтер СВК «Любимівський», для якої бухгалтерія – це і майстерність, і гармонія, і баланс, адже в цій спеціальності потрібно вміти тримати руку на пульсі і взаємодіяти з різними цифрами та структурами!

Тоді як бухгалтер ТОВ «ЛАН» Катерина Бобришева називає сферу своєї діяльності способом мислення. Адже й справді представники цієї професії бачать наш світ зовсім в іншому ракурсі, вони є аналітиками, здатними оцінити вплив на добробут своєї компанії комплексу чинників, що формуються складною економічною дійсністю!

Що ж, оцінюючи всі недоліки та переваги, одне зрозуміло абсолютно точно: бухгалтер – професія, яка підійде не кожному, бо тільки відповідальні, цілеспрямовані, посидючі та наполегливі, стресостійкі  та кмітливі зможуть вправно оперувати фінансовими потоками та зберігати при цьому холоднокровність і витримку! А все чому? Бо бухгалтерія – це любов!

Тож, ми щиро вітаємо професіоналів бухгалтерської справи з Днем бухгалтера, який щороку відзначається 16 липня, та зичимо їм точного розуму і безпомилкової роботи, а також -  маленької радості кожної миті та великого щастя кожного дня!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©