Контактные данные

 БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ІМЕНІ М.А.ШАЛАМОВА» В ОСОБІ ГАЛИНИ ВІКТОРІВНИ ШАЛАМОВОЇ ІНФОРМУЄ

    Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №76 від 09.05.2018
  
  Порушення мовлення у дітей є актуальною проблемою, вони виникають внаслідок багатьох причин. Щоб допомогти дитині правильно і чітко розмовляти, необхідно звернутися до фахівця.

Галина Вікторівна Шаламова, голова БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова» організувала в актовому залі АТ «Михайлівський райагропостач» п'яте заняття з логопедом Анастасією Хоменко.

- Рада знову вітати вас на нашій території! Бажаю вам, дорогі малята, успіхів у подоланні перешкод на шляху до красивої вимови, - привітала дітлахів Галина Вікторівна.
Зазвичай всім подобається слухати, як смішно та мило розмовляють малі діти, перекручуючи слова та неправильно вимовляючи звуки. Та далеко не всі задумуються, що ця дитяча забава згодом може перерости у серйозну дорослу проблему.

4 квітня логопед Анастасія Хоменко допомагала малюкам навчитися не плутати звуки "ш" і "с". На початку заняття вона заволоділа увагою своїх юних учнів, адже пов'язала всіх хлопчиків та дівчаток клубочком дружби. Ну і звичайно, першим завданням була артикуляційна гімнастика!

Далі ж малята відправилися в захоплюючу мандрівку в пошуках пелюсток чарівної квіточки, а під час подорожі вони виконували логопедичні вправи!

Виправляти дефекти мовлення потрібно з дошкільного віку, - вважає логопед. Деякі батьки думають, що їхні діти «виговоряться» з часом. Це помилкове судження. Треба систематично працювати з малюком, щоб досягти позитивного результату.

А для того, щоб малята самі хотіли займатися, вправи потрібно виконувати в ігровій формі. Саме тому Анастасія влаштувала для дітлахів риболовлю зі звуками, мандрівку до Смішариків, процедуру примирення жителів лялькового будиночку Сані і Шури, подорож до лісу, розмальовування різними кольорами зображень з різними звуками.

Ну а по закінченню заняття Галина Вікторівна Шаламова традиційно організувала для маленьких учнів солодкий стіл!
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©