Контактные данные

БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ІМЕНІ М.А.ШАЛАМОВА» В ОСОБІ ГАЛИНИ ВІКТОРІВНИ ШАЛАМОВОЇ ІНФОРМУЄ

      Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №73 від 21.04.2018
Логопедія як галузь науки зосереджена на вивченні різних дефектів мовлення, а також причин, що їх провокують, симптомів і особливостей плину, що супроводжують ці дефекти.

Для того, щоб допомогти малечі подолати проблеми з мовленням, Галина Вікторівна Шаламова, голова БО «Благодійний фонд імені М.А.Шаламова», вже вчетверте запросила до актового залу АТ «Михайлівський райагропостач» логопеда Анастасію Хоменко та дітлахів віком від 5 до 7 років.

За традицією, Галина Вікторівна гостинно привітала малят на своїй території та побажала їм успіхів на шляху до красивої і правильної вимови звуків, слів та речень.
Сьогодні понад 40% дітей мають ті чи інші проблеми з мовленням. Логопед - це той фахівець, з чиєю допомогою визначаються та реалізуються необхідні методики щодо усунення дефектів мовлення. Анастасія Хоменко надає допомогу у «постановці» належним чином звуків, в позбавленні від помилок у вимові.

З дітлахами Анастасія проводила вправи з розвитку дикції, мовленнєвого дихання, моторики. Як і завжди, заняття пройшло весело та жваво, адже всі вправи логопед проводила в ігровій формі.

Наприклад, 12 квітня дітлахи вчилися говорити «по-аборигенськи» зі звуком «л», навіть на обличчях у них з'явились яскраві аборигенські смужки! А щоб малюки не знудилися сидіти на одному місці, Анастасія використовувала ще й фізкультхвилинки!

Хлопчики та дівчатка подорожували морями та океанами, викладали літеру «л» за допомогою листів паперу, грали у веселі (а головне - корисні) ігри. Пальчикові ігри відмінно сприяють розвитку мовлення дітей, - вважає логопед Анастасія Хоменко. В домашніх умовах можна разом з малюком перебирати гречку, робити аплікації з використанням бісеру і намистин. Малювання – ще одне заняття, користь якого складно переоцінити. Малята, які люблять малювати, чудово розвиваються за всіма показниками. Тож, в актовому залі АТ «Михайлівський райагропостач», дітлахи розмальовували картинки, відшукуючи при цьому загублений звук «л».
Анастасія Хоменко під час подорожі з малюками знайшла дивовижний мішечок зі звуками, тож дітлахи озвучили все, що було зображено на чарівних кубках, ну і повернулися з уявної подорожі до актового залу АТ «Михайлівський райагропостач»!

А неодмінною частиною дитячих занять з логопедом, організованих «Благодійним фондом імені М.А.Шаламова», є солодкий стіл для малят! Дітлахи, які вже встигли витратити свою енергію на різноманітні вправи, ласували духмяною випічкою та солодким чаєм і дякували Галині Вікторівні за корисно проведений час!
 
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©