Контактные данные

Б’ЄМО РЕКОРДИ: ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ПОСІДАЄ ПЕРШЕ МІСЦЕ СЕРЕД СТЕПОВИХ ТЕРИТОРІЙ ПО ЗБОРУ НОВОГО ВРОЖАЮ ЗЕРНА

  Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №142 від 17.08.2019 

Валовий збір склав 2 мільйони 963 тис. тонн зерна нового урожаю. Зокрема, намолочено 2 мільйони 275 тис. тонн озимої пшениці та 147 тис. тонн гороху.

Загалом українські аграрії провели збирання ранніх зернових та зернобобових культур на площі 9,5 млн га або 95% до прогнозу. Так, намолочено 36,8 млн тонн зерна нового врожаю при врожайності 38,6 ц/га. Зокрема, зібрано:

  • пшениці – 27,1 млн тонн з площі 6,5 млн га або 96% до прогнозу при врожайності 41,4 ц/га;
  • ячменю – 8,5 млн тонн з площі 2,5 млн га або 96% до прогнозу при врожайності 34,1 ц/га;
  • гороху – 587 тис. тонн з площі 257 тис. га або 99% до прогнозу при врожайності 22,8 ц/га;
  • жита – 283 тис. тонн з площі 103 тис. га або 88% до прогнозу при врожайності 27,6 ц/га;
  • вівса – 303 тис. тонн з площі 121 тис. га або 66% до прогнозу при врожайності 25,0 ц/га.

Крім цього, озимого ріпаку зібрано 3,1 млн тонн з площі 1,2 млн га або 99% до прогнозу при врожайності 24,6 ц/га.

Така кількість зібраного урожаю викликає закономірне питання – як ним розпорядитися, щоб не прогадати з ціною!

Тож в питаннях реалізації зернової продукції фермерам радять не здавати зерно одразу трейдерам, що називається «з-під комбайну». Зернотрейдери дійсно готові швидко придбати врожай прямо з поля, але дають набагато нижчу ціну. Такі умови часто виявляються невигідними для фермерів – в момент, коли врожай тільки зібраний, ціна ще несформована.

Для того, щоб притримати урожай до встановлення чіткої ціни, свої послуги в Запорізькій області, зокрема – в Михайлівському районі, пропонують елеватори. Так, механізовані склади елеватору АТ «Михайлівський райагропостач» дозволяють забезпечити як короткотермінове так і довготермінове якісне зберігання зернових та олійних культур. Наявна кількість складів дозволяє забезпечити відокремлене зберігання. Привезене зерно зважується на електронних вагах. Контроль за якістю при прийманні зерна здійснюється сертифікованою лабораторією, яка оперативно відбирає проби та робить аналізи якості. Для очищення зерна від насіння бур'янів та інших домішок використовують сучасні сепаратори. А за необхідності, зерно перед зберіганням приводять в стійкий кондиційний стан вологості. Для цього на підприємстві діють зерносушарки.

Зараз елеватор працює на повну потужність. Процес його роботи є автоматизованим. Серед переваг функціонування елеватора – його  розташування у безпосередній близькості з залізничним вузлом, що полегшує процес відвантаження на залізничний транспорт.

Масштабна робота ведеться заради головної мети: успішного проведення зернозбиральної кампанії в нашім краї!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©