Контактные данные

АТ «МИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙАГРОПОСТАЧ» В ОСОБІ ГАЛИНИ ШАЛАМОВОЇ ЗАПРОШУЄ ДО СПІВПРАЦІ ТОВАРОВИРОБНИКІВ УСІХ ФОРМ ВЛАСНОСТІ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №187 від 27.06.2020

Жнива завжди були підсумковим етапом роботи сільгосптоваровиробників, а отже вимагають високого рівня організації, відповідальності і скоординованої дії багатьох структур. Не є винятком і поточний рік.

Завдяки своєчасно та якісно підготовленій техніці жнивна кампанія 2020 року на полях АТ «Михайлівський райагропостач» була розпочата своєчасно (22 червня поточного року). До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі вже мали відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також були оснащені первинними засобами пожежогасіння. Тепер – справа за капітанами польових кораблів – досвідченими комбайнерами, які дбають про якість кожного зернятка!

Адже кожен сільгоспник знає, що головна вимога до збирання  зернових полягає в тому, щоб зібрати весь урожай без втрат та зберегти його високі насіннєві, продовольчі і технологічні якості при мінімальних затратах праці та коштів, що можна досягти за рахунок чіткого планування і високої організації збиральних робіт. Звичайно, роль людського фактору з кожним роком стає меншою, а роль погодних умов, особливо в контексті зміни клімату, зростає.

Як підкреслює головний агроном ДСГП «Агроцентр» АТ «Михайлівський райагропостач» Арсен Сулейманов, на стан посівів сільськогосподарських культур істотно вплинуло те, що весна 2020 року виявилась досить примхливою. У квітні температура опускалася до -12ᵒС, крім того недобір вологи у період вегетації озимого ячменя не дав рослинам повноцінно пройти етап кущіння та формування колосся, що неминуче відобразиться на рівні врожайності.

В свою чергу, Мінагрополітики підтверджує цю думку, зазначивши, що на багатьох площах через дефіцит вологи у ґрунті розвиток рослин затримувався, посіви знаходились у пригніченому стані. Тому професіоналізм, досвідченість та відповідальність працівників сільського господарства відіграють цього року особливо важливу роль.          

- Я щиро вдячна усьому своєму колективу за якісну підготовку до початку збиральної кампанії, - говорить Галина Шаламова, голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач». - Кожен на своєму місці максимально продуктивно викладається для успішного досягнення спільної мети, оскільки саме цей період є визначальним для роботи підприємства! З такими погодними умовами у нас дійсно буде боротьба за урожай, але з такою командою, я впевнена, можна впоратися і з надскладним завданням!

Оскільки погодні умови не сприяли багатому урожаю, ціна на зерно, за прогнозами експертів, має бути високою. Тож в питаннях реалізації зернової продукції фермерам радять не здавати зерно одразу трейдерам, що називаеться «з-під комбайну». Зернотрейдери дійсно готові швидко придбати врожай прямо з поля, але дають набагато нижчу ціну. Такі умови часто виявляються невигідними для фермерів - в момент, коли врожай тільки зібраний, ціна ще не сформована.

Для того, щоб притримати урожай до встановлення чіткoї ціни, свої послуги пропонує елеватор АT «Михайлівський райагропостач», механізовані склади якого дозволяють забезпечити як короткотермінове так і довготермінове якісне зберіrання зернових та олійних культур. Перші тони озимого ячменя вже зайшли на підприємство! Наявна кількість складів дозволяє забезпечити відокремлене зберігання різних видів сільгосппродукції. Привезене зерно зважується на електронних вагах. Контроль за якістю при прийманні зерна здійснюється сертифікованою лабораторією, яка оперативно відбирає проби автоматизованим пробовідбірником та робить аналізи якості будь-яких видів сільськогосподарських культур за допомогою аналізатора якості зерна Infratec Grain Analyzer. Для очищення зерна від насіння бур'янів та інших домішок використовують сучасні сепаратори. А за необхідності, зерно перед зберiгaнням приводять в стійкий кондиційний стан вологості. Для цього на підприємстві діють зерносушарки.

- Ми запрошуємо до співпраці товаровиробників усіх форм власності, - наголошує Галина Шаламова, голова Наглядової ради АТ «Михайлівський райагропостач».Наш девіз – клієнт завжди має рацію, а отже наші партнери зможуть знайти компроміс в будь-якому питанні.

Міжнародні зернотрейдери впродовж багатьох років співпрацюють з АТ «Михайлівський райагропостач», адже знають: тут ретельно дбають про якість продукції. Тож, АТ «Михайлівський райагропостач» запрошує до співпраці товаровиробників усіх форм власності для безкоштовного зберігання сільгосппродукції впродовж 1 місяця та продажу її таким міжнародним зернотрейдерам як COFCO, Каргілл, Гленкор, Луї Дрейфус, Кернел, SATELLITE!

Елеватор підприємства складається з шести силосних корпусів з основними норіями, зерносушильними агрегатами, приймально-відпускним пристроєм з залізниці і прийомним пристроєм з автотранспорту. Основне обладнання елеватора: навантажувальні норії, галереї подачі зерна, зернометач самопередвижний ЗМ-90 і т.д..

Робота там кипить майже цілодобово! Bсі основні маршрути руху зерна на елеваторі управляються з центрального пульта управління. Потужність зернового складу елеватора чимала 35 тисяч тон. Сепаратори працюють з потужністю від 50 до 200 тон/год, а зерносушарки – 30 т/год. За якістю урожаю доглядає обладнання для контролю за температурою, вентилюванням та пилоуловлюванням.

Тож, доки всі готуються до літнього відпочинку, працівники сільськогосподарської галузі вже налаштувалися на активну роботу, адже саме вона і є запорукою успіху! Зараз кожен працівник сільгосппідприємства викладається на повну, бо ж жнива - найвідповідальніша пора сільськогосподарського року!

Щедрих всім урожаїв та плідної співпраці на благо розквіту нашого краю!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©