Контактные данные

МАС-РЕСТЛІНГ В УКРАЇНІ ВІДСВЯТКУВАВ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №20 від 27.02.2017
У неділю, 26 лютого, Федерація мас-рестлінгу України відзначила свій другий День народження! А рік тому, 25 березня, у нас була створена ще й Федерація силового екстриму України.

Не так давно в нашій країні з’явився такий вид спорту як мас-рестлінг. Здавалося б, все нове йде в маси зі столиці. А ось і ні! По Україні мас-рестлінг почав поширюватися з нашого Мелітополя. На першому чемпіонаті світу, що проходив у Якутську в кінці 2014 року, збірну України представляли двоє харків'ян, один киянин і три мелітопольця. Не дивно, що й святкування річниці створення організацій пройшло у Мелітополі.

За два роки існування Федерації мас реслінгу в Україні її учасники змагалися на 30 турнірах, завоювали 43 медалі на чемпіонатах світу, Європи та міжнародних змаганнях! У 2016 році збірна України з мас-рестлінгу взяла першу в своїй історії золоту медаль на чемпіонаті Європи. Золото тоді завоювала українська спортсменка з Мелітополя - Ольга Сукач. У категорії до 55 кг ще одна спортсменка з Мелітополя Аліна Польченко стала срібним призером чемпіонату Європи. Про нашу команду заговорили всі, без винятку, фахівці мас-рестлінгу ще після тріумфального виступу збірної України на кубку світу 2015 року . Тоді дві бронзи у жінок і дві срібних медалі у чоловіків новоствореної команди здивували всіх.

На урочистий захід з нагоди річниці заснування Федерації завітали і силачі, і судді, і друзі, серед яких – представники бізнесу, культури, науки, духовенства. Міський голова Мелітополя Сергій Анатолійович Мінько нагородив президента Федерації Валерія Нодаровича Газаєва почесною грамотою за вагомий внесок у розвиток спортивного життя. Привітати силачів приїхала і збірна Грузії з мас-рестлінгу!

- Тут всіх об’єднує одна справа - розвиток спорту, виховання молодого підростаючого покоління. У спорті не лише загартовують здоров’я, але й вчаться справжній дружбі. Ми в будь-який момент готові прийти на допомогу своїм однодумцям, як і вони приходять на допомогу нам. Ми - першовідкривачі мас-рестлінгу в Україні, тож знали, наскільки важко запустити все з нуля, але йшли вперед завдяки нашим друзям, - з вдячністю відзначив Валерій Нодарович.

Мас-рестлінг - національний вид спорту Якутії. Його правила дуже прості: для перемоги спортсмену необхідно вирвати палицю з рук суперника. При цьому ноги впираються в дошку. Поєдинок триває до перемоги в двох раундах одного з борців. Перемога в сутичці зараховується, якщо одному зі спортсменів вдалося перетягнути суперника через опорну дошку або якщо суперник випустив палицю.

Не зважаючи на прості, на перший погляд, правила, президент Федерації мас реслінгу в Україні Валерій Нодарович Газаєв відзначив, що цей спорт – не з легких. Запорука перемоги в мас-рестлінгу - утримати рівновагу і вивести з неї суперника.

На урочистому заході відзначили всіх спонсорів, кращих керівників обласних організацій, суддів, кращих спортсменів та спортсменок. На свято була запрошена і Галина Вікторівна Шаламова як людина, для якої здоровий спосіб життя – не просто слова, і вона знаходить можливість підтримати спортсменів як справжній друг і надійний партнер.

- З Галиною Вікторівною ми давно товаришуємо, не один вже захід разом організовували. Вона нам регулярно допомагає. Спасибі за Ваш внесок у розвиток дитячо-юнацького спорту, а наша молодь цього потребує, - подякував їй Валерій Нодарович Газаєв.

Справді, спорт – це не лише здоров’я, а ще й відмінний настрій, високий життєвий тонус і надзвичайний душевний підйом , і це - прекрасна основа для прагнення до успіху, нових звершень та плідної праці.

- Спасибі й Вам за те, що розвиваєте спорт в Україні, що залучаєте молодь до здорового способу життя, що даєте їм можливість спробувати себе у чомусь новому, показати свій хист, вивести Україну на новий рівень у світі! Саме в молодому віці спорт здатний закласти основу для здоров’я на всі наступні роки, - звернулася до президента Федерації мас-рестлінгу України Валерія Нодаровича Галина Вікторівна Шаламова.

Пишатися дійсно є чим: за два роки Федерація досягла неймовірних успіхів! Нині Україна займає четверте місце в світі та третє місце в Європі з мас-рестлінгу!

Саме спорт в житті людини стає найбільш потужним і дієвим чинником у справі збереження здоров’я. Він всіляко сприяє гармонійному розвитку людини, і особливо це актуально в молодому віці. Чудово, коли в Україні починають розвиватися нові види спорту, тоді до них долучається ще більше молоді! Займайтеся спортом, любіть його і вболівайте за наших!
 
 
 
   

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©