Контактные данные

10 НЕЗРУЧНИХ ЗАПИТАНЬ БУХГАЛТЕРУ

    Стаття з газети "НАШе Життя: новини" №190 від 18.07.2020

В Україні 16 липня традиційно відзначається День бухгалтера. Бухгалтерія, на перший погляд, досить таки нудна сфера діяльності, але більшість соціологів вважають професію бухгалтера однією з найнебезпечніших і ставлять її в один ряд з такими професіями як, пожежний, поліцейський і льотчик. Адже законодавство, за яким вони змушені працювати, складне, закони суперечливі та неоднозначні, а зміни до законодавчих актів вносяться постійно.

Тож, ми вирішили присвятити нашу постійну рубрику саме цій професії. Користувачі соціальної мережі ставили запитання, відповіді на які їх найбільше цікавлять, а ми їх переадресували головному бухгалтеру ДСГП «Агроцентр» АТ «Михайлівський райагропостач» Наталії Григорівні Василюк, яка вже понад 35 років працює в бухгалтерській сфері. І ось що з цього вийшло:

 

Чому Ви обрали для себе цю професію?

Бухгалтером стала за сімейним покликанням: мама була бухгалтером. До неї я ходила на роботу, перекладала папери, рахувала. Тоді почала вивчати цю професію, а з нашим законодавством вчуся до сих пір. У бухгалтерії важлива будь-яка дрібниця, будь-яка деталь. Мимоволі звикаєш робити все ретельно і на совість.

Чи вважаєте Ви свою професію ризикованою?

Насправді професію бухгалтера не можна назвати ризикованою для життя чи фізичного здоров'я, але робота дійсно має велике емоційне напруження: законодавство змінюється так швидко, що ледь встигаєш читати нові закони. Пропустиш щось - і вже звіт з помилками.

 

Назвіть головні мінуси та плюси професії?

Серед мінусів - нестабільне законодавство, велика відповідальність, емоційне напруження. А щодо плюсів, справа в тому, що професію потрібно обирати до душі. Особисто я завжди любила вирішувати завдання на логіку. В цій професії у мене їх буває надміру)

 

Які риси мають бути притаманні бухгалтеру?

Перш за все - відповідальність і уважність, потрібно знати основні законодавчі акти і легко в них орієнтуватися. Також бухгалтер має бути посидючою та організованою людиною. Якщо в документі зробиш помилку, то доведеться переробляти все наново. Якщо це внутрішній документ - ще пів біди, однак, якщо помилку виявлено у вже надісланих звітах, то це загрожує санкціями від контролюючих органів.

 

Часто припускаєтеся помилок у роботі?

Кожна людина хоч інколи, але помиляється. Я - не виняток. Але кожна ситуація є уроком - нічого не потрібно робити зопалу. Спочатку варто все добре обдумати, а потім братися за справу. Тоді помилок та порушень не буде. Особливо велике навантаження у бухгалтерів у кінці кварталу та року – тут потрібно особливо ретельно все перевіряти.

 

Якою є заповітна мрія головного бухгалтера?

 Повноцінна відпустка без жодних думок про роботу.

 

У які "професійні" прикмети вірите?

Щоранку по приходу на роботу я виставляю вірну дату на всіх календарях у кабінеті. Давно помітила, що якщо цього не зроблю, робота весь день іде на шкереберть: нічого не ладиться, цифри не сходяться. А ще стараюся кожен новий квартал не починати з нової ручки.

 

Якщо повернутися в момент вибору професії, чи змінили б Ви свій шлях?

Я б хотіла себе спробувати десь у туристичній сфері. Мені здається, там більше можливостей відпочити душею.

 

Що порадите молоді, яка вирішила обрати бухгалтерську стезю?

10 разів подумати, перш ніж приймати остаточне рішення!

 

А що побажаєте колегам?

Своєчасно подавати всі баланси і звіти, бути завжди на висоті!

Будьте Ви завжди здорові,

Хай минає втома,

Живіть в злагоді й любові

На роботі й вдома!

 

Ми теж долучаємося до привітань та зичимо спеціалістам, які так уміло поєднують у своїй роботі знання, досвід та неординарний підхід щодо вирішення складних завдань, стабільного законодавства, високих результатів та побільше можливостей для відпочинку.

Зі святом вас, шановні бухгалтери!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©