Контактные данные

«МИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙАГРОПОСТАЧ» - 25 РОКІВ НЕВПИННОГО РОЗВИТКУ!

   Стаття з газети "НАШе Життя: новини" № 203 від 18.10.2020

25 років тому на сільськогосподарській карті України з’явилося самостійне відокремлене підприємство Приватне акціонерне товариство «Михайлівський райагропостач». Взагалі, розпочало воно своє існування у 1963 році як структурний підрозділ районного об’єднання «Сільгосптехніка». Потім, у 1986 році, було створено підприємство зі статусом юридичної особи «Михайлівське районне підприємство матеріально-технічного постачання райагропрому»,  шляхом відокремлення від районного об’єднання. А вже 18 жовтня 1995 року було зареєстровано саме Приватне акціонерне товариство «Михайлівський райагропостач»

Коли підприємство стало самостійною відокремленою юридичною особою, воно налічувало всього 36 працівників і займалося матеріально-технічним постачанням за обласною централізованою рознарядкою сільгоспвиробникам усіх форм власності запчастин, нафтопродуктів, матеріалів, сільгосптехніки та навісного обладнання до неї, автомобілів, мінеральних добрив, метизів тощо. В період розпаду Радянського Союзу підприємство почало працювати за договорами купівлі/продажу та обміну (бартеру за еквівалентною вартістю).

Значну частину свого життя присвятили роботі на підприємстві Микола Архипович Шаламов, Леонід Петрович Воронівський, Павло Олексійович Баландін, Зоя Єгорівна Бєльчева, Анатолій Іванович Глива, Ганна Федорівна Кузьміна, Валентина Павлівна Куліш, Тамара Єлисеївна Москвіна, Надія Іванівна Мірошник. Вони вже пішли з життя, але залишили про себе пам’ять у серцях працівників підприємства як про працелюбних, сумлінних, цілеспрямованих людей! Більше 10 років пропрацювали у колективі АТ «Михайлівський райагропостач» і Микола Петрович Бородін, Людмила Федорівна Бондарь, Світлана Анатоліївна Вієнко, Людмила Іванівна Лагода, Анатолій Іванович Носик, Зоя Пилипівна Мамлига. Вони стояли у джерел заснування нового підприємства - Приватного акціонерного товариства «Михайлівський райагропостач»! І хоч зараз вони вже на заслуженому відпочинку, але й досі бережуть у пам’яті той час перебудови, коли необхідно було мобілізувати всі свої зусилля для досягнення однієї спільної мети!

Перший керівник АТ «Михайлівський райагропостач» Микола Шаламов поставив неймовірно високу планку: коли навесні сільськогосподарська техніка тільки виходила в поле на посів ярих культур, у Миколи Архиповича вже був законтрактований на експорт майбутній урожай на продаж в Білорусь та закуплені за його вартість імпортні трактори! Він був настільки далекоглядним, що бачив наперед увесь стратегічний рік: не лише в думках, але й в зовнішньоекономічних контрактах! А в неврожайні 2011-2012 роки, коли сільськогосподарські підприємства району вже не втримувалися на плаву, він запропонував їм кредитування від АТ «Михайлівський райагропостач», завдяки якому багато фермерів вистояли і ефективно функціонують сьогодні, Той тонус, той ритм, заданий Миколою Архиповичем, і сьогодні є рушійною силою для підприємства!

Спрямовуючи свою діяльність на нові перспективні напрямки, підприємство було тоді і залишається нині одним із найбільших бюджетоутворюючих у районі.  Сьогодні  на основному та дочірньому підприємствах зайнято вже більше 100 осіб та створюються нові робочі місця.  За  обсягами виробництва на кожного працюючого та основними економічними показниками воно, за даними  статистичних досліджень, посідає перші місця в Україні вже багато років.

За підтримки підприємства працює Благодійна організація «Благодійний фонд ім.М.А.Шаламова», створена головою Наглядової ради Галиною Вікторівною Шаламовою в пам’ять про першого керівника АТ «Михайлівський райагропостач» Миколу Архиповича. Організація надає благодійну допомогу в таких сферах: боротьба за Україну, освіта, спорт, соціальна та культурна сфери.

АТ «Михайлівський райагропостач» охоплює стільки напрямків діяльності, що дивуєшся, як скільки всього вдається одночасно охопити!  Це - оптова торгівля зерном, насінням і кормами для тварин, торгівля мінеральними добривами, паливно-мастильними матеріалами, засобами захисту рослин, допоміжна діяльність у рослинництві,  послуги вантажного автотранспорту,  складське господарство та послуги елеватора по зберіганню і переробці зернових (пшениці, ячменю, кукурудзи, соняшнику) шляхом очищення, сортування, зберігання і відвантаження за призначенням споживачам.  

Дочірнє сільськогосподарське підприємство «Агроцентр» спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових, олійних, технічних  культур  та овочівництві. Перероблення та зберігання  фруктів та овочів теж взяв на себе «Агроцентр», займаючись,  звичайно ж, продажем вирощеного  врожаю у власних магазинах: "НИВА" (смт Михайлівка, вул.Центральна,7),  "НИВА-1" (смт Пришиб, Центральний ринок), "НИВА-2"(смт Веселе, вул.Залізнична,12), "НИВА-3" (смт Михайлівка, біля Будинку культури). Крім вже звичних помідорів, огірків, кукурудзи, баштану, борщового набору, цього року покупців магазинів працівники підприємства частують ще й вирощеними своїми руками пекінською капустою та броколі!

Основну виробничу споруду АТ «Михайлівський райагропостач» видно ще здалеку, це – елеватор. Красується він на околиці Пришиба, привертаючи увагу гостей селища. Складається елеватор з шести силосних корпусів з основними норіями, зерносушильними агрегатами, приймально-відпускним пристроєм  з залізниці і прийомним пристроєм з автотранспорту.

Основне обладнання елеватора: навантажувальні норії , галереї подачі зерна, зернометач самопередвижний ЗМ-90 і т.д.. Робота там кипить майже цілодобово! Встановлене технологічне обладнання дозволяє приймати, очищувати, сушити, зберігати, відвантажувати  залізницею та автотранспортом. Автоматизації підприємства можна позаздрити. Всі основні маршрути руху зерна на елеваторі управляються з центрального пульту управління. Потужність  зернового складу елеватора чимала – 35 тисяч тонн.

Промисловий центр Пришиба має власну залізничну  під’їзну колію. Елеватор укомплектований  сучасним  технологічним обладнанням. Уявіть собі, сепаратори працюють з потужністю від 50 до 200 тон за 1 годину. Також на елеваторі «прижилися» три автомобілерозвантажувачі  з потужністю від 25 до 60 тонн за 1 годину та 6 зернонавантажувачів   з потужністю від 60 до 110 тонн за 1 годину. Допомагають у роботі підприємства сучасні  електронні автомобільні та залізничні ваги. Для того, щоб зібраному урожаю було затишно на нашому елеваторі, щоб зернові не «захворіли», за ними доглядає обладнання для контролю за температурою, вентилюванням, пилоуловлюванням.

АТ «Михайлівський райагропостач» має  сучасну сертифіковану  виробничо-технологічну  лабораторію   з визначення показників якості зернових та олійних культур.  Визначення показників якості  проводиться, на найсучаснішому високоточному обладнанні. Працівники лабораторії оперативно відбирають проби автоматизованим пробовідбірником та роблять аналізи якості будь-яких видів сільськогосподарських культур за допомогою аналізатора якості зерна Infratec Grain Analyzer.

Всі переваги елеватора АТ «Михайлівський райагропостач»  вже оцінили такі великі зернотрейдери в Україні  як  ТОВ «АТ Каргілл»,  ТОВ «Нобл ресорсіз Україна» (ТОВ «Кофко Агрі Ресорсіз Україна»),  ТОВ «Сателліт», ПАТ «ДПЗКУ», ТОВ «Луї Дрейфус Компані Україна», ТОВ «Гранум Інвест», ТОВ «Кернел-Трейд», ДП «Сантрейд» які вже не один рік співпрацюють з підприємством,  бо  бездоганна ділова  репутація АТ «Михайлівський райагропостач»  забезпечує   підтримку якості і кількості сільгосппродукції, що зберігається, відвантаження здійснюються  в точно обумовлені строки.

Керівництво та трудовий колектив АТ «Михайлівський райагропостач»  ніколи  не зраджують власним традиціям, бо мають впевненість в тому, що в наш час багате село – це сильна держава.

Колектив підприємства, як Ви пам’ятаєте, великий, адже його зростанню сприяє створення нових робочих місць. Та є на підприємстві ті, хто крокує пліч-о-пліч з самого початку його заснування! Так, момент реєстрації АТ «Михайлівський райагропостач» застали на підприємстві голова Наглядової ради Галина Шаламова, завідувач складів Віталій Добичин, заступник директора ДСГП «Агроцентр» Сергій Нужний, інспектор з кадрів Людмила Проскурня та касир Людмила Дорогань. І ось як вони характеризують роботу АТ «Михайлівський райагропостач» за ці 25 років:

Галина Шаламова: «25 років роботи нашого підприємства – це шлях досягнення високих цілей, втілення нових ідей, реалізації планів та побудови перспектив! АТ «Михайлівський райагропостач» - це моя родина, моя стіна, моя фортеця! І я вдячна кожному, хто складає разом зі мною міцну ланку нашої команди! Дякую за віру, за підтримку, за стабільність!»

Сергій Нужний: «25 років АТ «Михайлівський райагропостач» - це… Прогрес! Розвиток! Розширення! Зростання! Інновації! Здобутки! В тяжкі часи саме наше підприємство за вмілого, мудрого керівництва Миколи Архиповича стало флагманом у районі, на який орієнтувалися всі інші!»

Людмила Проскурня: «Робота нашого підприємства з початку його заснування, це – безперервний, впевнений рух вперед, постійний пошук можливостей та напрямків для розвитку!»

Віталій Добичин: «25-річчя АТ «Михайлівський райагропостач» містить в собі десятки, сотні витків розвитку, кожен з яких був трампліном до чергового досягнення! Це – командна робота на результат!»

Людмила Дорогань: «Я приїжджа людина і на підприємство потрапила зовсім випадково, абсолютно нічого про нього не знаючи. Можу сказати, що ці 25 років точно не доводилося нудьгуват,. адже АТ «Михайлівський райагропостач» - це невпинний розвиток, а його рушійною силою є керівник - генератор ідей!».

В кожному слові працівників відчувається гордість за своє підприємство! Ми щиро зичимо, щоб так залишалося і надалі! Успіхів Вам у досягненні найвищих цілей та реалізації найсміливіших планів!

 

З Днем народження, АТ «Михайлівський райагропостач»! З Ювілеєм!

МИ знаходимось.

інд. 72013
Запорізька обл
Михайлівський р-н
с.м.т. Пришиб
вул. Кооперативна, 1
Все права защищены©